bende preklampsi yaşadım.
kötü bir tecrübeydi Allah bir daha yaşatmasın.
6 ay önce 24 haftalık bebeğimi erken doğum ile kaybettim.
hamileliğimin 12. haftasında ayaklarım şişmeye başladı, böbreklerim çalışmadı, günde 3 lt su içmeme rağmen çok az tuvalete çıkabildim, tansiyonum 16-17 lerden aşağıya hiç inmedi, tansiyonum yüksek olduğu için damarlarım genişledi içindeki kan ve sıvılar dışarı akmaya başladı ve tüm vucudumu ödem kapladı. bu şikayetlerle 10 gün hastamede gözetim altında tutuldum ve orta şiddetli preklampsi teşhisi kondu. bunların yanında birde plesentam önde yerleşmişti ve olması gerekenden 5 cm daha hacimliydi.
30. haftayı doldurabilseydim bebeğimi sezeryan ile doğurabilecektim, fakat yüksek tansiyon doğumu tetikledi.
aniden suyum geldi sancılarım başladı ve doğum yaptım... tansiyonum 21di doğuma giderken.
dr'um özlem pata bir sonraki hamileliğinde yine böyle birşey yaşama riskin her kadınınki ile aynı, bir kere bunu yaşadın diye riskin artmadı dedi bana.
fakat hamilelik öncesi yapılacak bir tedavi yada tetkik yok maalesef çünkü bu sadece hamile olduğun zaman olan bir hastalık. yani birdaha olup olmayacağını bilmenin tek yolu hamile kalmak.
ne kadar zor birşey değil mi?
bizim korunma süremiz bitti, tekrar bebek istiyoruz..
bakalım neler yaşayacağız.
Allah bizlerede sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebişler nasip etsin inşallaaahh..
hepimize kolay gelsiin.