pregestoron sonucuna göre hamilelik belli olurmu?

aymuel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
392
2
96
Diğer
meraba arkadaslar.benim geçen ay pregestoron hormonu değerim 6.6 çıktı.doktor yumurtlama var dedi ama destek olunması lazımmıs ilacla.bu ay klomen kullandım 41.2 cıktı doktor çok güzel dedi.bazen yüksek olunca hamilelik olabiliyormus bir bilgisi olan varmı?bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

cnm bnmde gecen ay 80 cktı ama malesef gebelk yok bi alakası yokmus hamilelikle bnde cok uumutlanmıstım ama olmadı

kızlar bu progesteronun yüksek çıkmasımı iyi yoksa düşük çıkması mı?
ben tam yumurtlama günümde yaptırdım bu testi yüksekmi çıkmalı ki gerçekten yumurtladığım anlamına gelsin 4 martta sonucumu alcam ama çok merak ediyorum dr bu gebe kalabilmen için önemli dedi nedir referans aralığı lütfen yazın.

Progesteron hormonu rahmi hamileliğe hazırlar ve tutunmayı sağlar. Döllenme olmazsa adet zamanı düşer. Döllenme olursa yüksek devam eder hamileliğin sonuna kadar. Yumurtlamadan adete kadar yapılan ölçümde bu hormon en az 7 çıkmalı. Ne kadar yüksek bebeğin tutunma şansı o kadar çok tabii döllenme olduysa.Beklenen adet gununden sonra yüksek projesteronsa gebeliğe işaret olur ama zaten o zaman adet olmamıssınızdır yani onu test etmezler direkt gebelik hormonu bchg test edilir.

Back
X