Preklemsi(Gebelik zehirlenmesi) İlleti yüzünden yaşadıklarım

yaaa ilk postunuzu yeni gördüm tuttum kendimi şimdi bunu görünce ekranım bulanıklaştı gözlerimden aktı yaşlar tutamadım cok sevndım rabbim bir aldı iki melek gönderdi size saglıkla gelsinler kucagınıza almayı nasip etsn rabbim benimde 37+6 da tansiyonum oynamaya baslamştı idrarda proteinde pozitif cıknca doktor hemen doguma aldı cok sukur kızım 2,5 yasında erken haftalarda cıkmadıgına öyle sukur ediyorum ki inanın sizin ilk bebeginzinde ömrü yokmus rabbim bi sebeb vermiş 😓
Allah razı olsun rabbim kimseye o acıyı yaşatmasın. Rabbim evladıza sağlıklı ömürler nasip etsin cümlesine inşallah🙏🏻 evlatlarımızı sağ salim evimize getirmeyi nasip etsin

Arkadaşlar merhaba, 2022 haziran ayında kızımı kaybetmiştim preeklampsi den 27 haftalik dogum yapmıştım ve kızım 1 gün yaşamıştı. 2024 haziran ayında anne oldum .şuanda 20 günlük kızım var.bu illet hastalığı yaşayan tüm annelere umut olması için yazıyorum. 2. Gebeligimde gebe kalmadan önce coraspin kullandım.gebe kaldığımı öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı igne vuruldum hergun.benim genetik testimde kan pihtilasmasi çıkmıştı.20 haftalik olduğumda detaylı ultrasonda damarlarimda tek tarafli yüksek direnc tespit edildi.bebek beslenemeyebilir dedi doktor.24.haftada gebelik diyabeti çıktı. 33. Haftada tansiyonum giderek arttı ancak idrarda protein olmadığı için preeklampsi olmadım. Ama doktorum tansiyondan dolayı bebeği riske atmayalım dedi ve 37. Haftada dogum yaptım. Bebeğim sağlıklı doğdu.cok az kilosu düşük doğdu.2 .hamileligim korku ile geçti ancak Rabbım bagisladi bize. Rabbım nasip ettiyse ol dediyse herseye ragmen oluyor .Rabbım nasip etmediyse mutlaka bir sebep koyuyor olmuyor.Rabbım tüm anne olmak isteyen arkadaşlarıma anneligi nasip etsin.içten dua ediyorum .
Merhaba gebelikten once kan sulandirici hapını hergun mu aldınız. Yumurtlama donemleri,adet dönemleri vs ilacı kestiniz mi

Merhaba, 2023 aralık ayında 27 haftalık hamile iken bebeğim melek oldu. Preeklamsi (gebelik tansiyonu) sebep oldu. Normalde tansiyon ile ilgili hiç sıkıntım yok çok şükür. Şu anda 14 haftalık hamileyim. Tekerlekli sandalye kullanıyorum. Doktorum 3. ay aspirin başlattı, 2li test de sıkıntı yok çok şükür. Bana tavsiyede bulunacak bu durumu yaşamış arkadaşlar varsa çok duacı olurum. İlk bebeğimi kaybettiğim için arada korkum oluyor maalesef 😔

Basınız sağolsun.
Acı çekeceksiniz , üzülüp bi müddet kendinize gelemeyip, hareketli bi şarkıya bile tahammülünüz kalmayacak acıdan belki eşinizle aranız açılacak bi müddet. Ama sonunda Rabbimden geldiğini ve acınızı bazı zamanlara sınırlayıp, hayatınıza kaldığınız yerden devam etmeniz gerektiğini anlayacaksınız.
Sonra Rabbim inş en kısa zamanda tekrar hamilelik ve sağlıklı, zamanında doğan bir evlat verecek ki o zmn acınız bi nebze olsun dinecek. Aklınızı sürekli meşgul eden yaşadığınız acı değil, hayat ve bebek temposu olacak inş.
Şimdi yapmanız gereken, tahlil tetkik ne varsa önce vudunuzu sonra psikolojinizi güzelce temizleyip sıfırdan başlamak ama tecrübelerle dolu dolu olarak. Gerekirse iki doktor takibinde olarak.

Sebep benzer değil ama 21. Haftada bebeği erken doğup sadece 4 5 saat kadar yasatılabilen bi anneydim bende siz gibi. Sütümün bir damlasını bile veremedim yavruma nasip olmadı. Ama iki yıl sonra sağlıklı vaktinde doğan bi evlat verdi Rabbim. Dilerim aynısı size de olsun. Dua edeceğim size.
Şimdi nasipse bi evlat daha bekliyorum. Tabiki korkularım endişelerim var. Ama Rabbim korktuğumuza uğratmasın hiçbirimizi. Evlat acısıyla tekrar sınamasın inş.
Öpüyorum acılı kalbinizden.
Okumaya başladığımdan inşallah sonu kötü bitmez diyordum içimden. Seni anlayabiliyorum. Üstünden yıllar geçmiş inşallah iyisinizdir yeni bebekleriniz olmuştur. İnşallah bu acıyı atlatabilmişsinizdir. Bende 2022 ekimde 2 günlük canımı toprağa verdim. Atlattım mı Atlattım daha iyiyim alıştım ama kalbimde onun boşluğu var. Yazını okurken kendi yaşadıklarımı hatırladım o üzüntüden dikişleri ağrıyı bile hissetmemiştim. İnşallah ebedi yerde kavuşuruz meleklermize. 🤲

Merhaba, 2023 aralık ayında 27 haftalık hamile iken bebeğim melek oldu. Preeklamsi (gebelik tansiyonu) sebep oldu. Normalde tansiyon ile ilgili hiç sıkıntım yok çok şükür. Şu anda 14 haftalık hamileyim. Tekerlekli sandalye kullanıyorum. Doktorum 3. ay aspirin başlattı, 2li test de sıkıntı yok çok şükür. Bana tavsiyede bulunacak bu durumu yaşamış arkadaşlar varsa çok duacı olurum. İlk bebeğimi kaybettiğim için arada korkum oluyor maalesef 😔
Merhaba ben de preaklempsi yaşadım 30 haftalıkti hastanede yatarak 32+4 te doğum yaptım kızım şuan 5.bucuk yaşında ama bende tansiyon kalıcı oldu ikinci çocuğumda da devamlı perinataloga gittim kadın doğumla birlikte 2 haftada bir kontrollerim oldu stres her seyin sebebi o yüzden stres kontrolü yaparsanız çok rahat bir hamilelik geçirirsiniz sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah 🤲

Back
X