Premature Bebekler Premature anneleri bi bakar mısınız ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

esmerhatun66

Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
2.173
2.206
133
33
Slm anneler. Beni ufak bi sorum olcak yardimci olursaniz sevinirim.33+4 de 3 uzlerimi dunyaya getirdim.31 mart dogumlular.1 yaslarina gitecekler eksi 2 den geldikleri icin duzeltilmis 10 ayliklar.fakat oturma emekleme gibi herhangi bi cabalri yok.destekli oturabiliyolar.ayakta ellerinden tutunca durabiliyolar ama kendi baslarina oturamiyolar.acaba bi sorun mu var? Normaldeduzeltilmos aylarina gore kiyaslama yapiorum ama 10 aya gore hic normal gelmedi.surunuyolar. tutma kavrama uzanma gibi ufak motor gelisimleri guzel.dislerde kendini gosterdi.ama bu oturma emekleme isi beni biraz korkutti.biseylere gec kalmak istemiyorum.bi de biz hala nerdeyse ek gidaya bi turlu gecemedik.pütürtülü seyelri yemek istemiyolar verdigim an kusuyolar neden olabilir? tecrubeli anneler yardiminiza ihtiyacim var simdiden allah razi olsun

Merhaba canım 2018 Mayıs annelerinden tanıyorum seni maşallah baya büyümüşler. Allah bağışlasın. Benim oğlumda 31 hf doğmuştu. Benimkide şu an pütürlü yemiyor maalesef öğürüyor ama yine de eline ekmek salatalık veriyorum süzme peynir veriyorum alışsın diye. Emeklemek bir gelişim göstergesi değil emeklemeden yürüyen bir sürü çocuk var. Benimki emekliyor tutunup dizlerinin üstüne kalkıyor desteksiz oturuyor ama tam dengeyi sağlayamıyor. Sağlaması için önüne oyuncak koyup oyalıyorum sık sık oturtuyorum. Normal doğanlar bile bunları geç yapabilir bizimkiler prematüre zaman vermek lazım ama kafana takılıyorsa bir nöroloji doktoruna götür için rahatlasın

Merhaba canım 2018 Mayıs annelerinden tanıyorum seni maşallah baya büyümüşler. Allah bağışlasın. Benim oğlumda 31 hf doğmuştu. Benimkide şu an pütürlü yemiyor maalesef öğürüyor ama yine de eline ekmek salatalık veriyorum süzme peynir veriyorum alışsın diye. Emeklemek bir gelişim göstergesi değil emeklemeden yürüyen bir sürü çocuk var. Benimki emekliyor tutunup dizlerinin üstüne kalkıyor desteksiz oturuyor ama tam dengeyi sağlayamıyor. Sağlaması için önüne oyuncak koyup oyalıyorum sık sık oturtuyorum. Normal doğanlar bile bunları geç yapabilir bizimkiler prematüre zaman vermek lazım ama kafana takılıyorsa bir nöroloji doktoruna götür için rahatlasın
Ekmek vermeyin allah korusun damağa falan yapışır havuç kabak tatlı patates buharda haşlayın avakado verin

Ekmek vermeyin allah korusun damağa falan yapışır havuç kabak tatlı patates buharda haşlayın avakado verin

Evet aslında doktorda verme ciğerine kaçar demişti ama yanımdayken veriyorum çünkü istiyor

Her çocuk ayni değil canım mesela oğlum 6 aylıktı dönmüyordu 20 aylık yürüdü bi sorunumu vardı hayır dr de götürdük çok sakin bir çocuk dedi fıtraten ve oğlumun gelişimi çok iyiydi boyu kilosu 9 kiloydu 6 aylıkken
Kızım var 5 aylık 5600 kg zayıf cılız ama 2 aylıktan beri dönüyor çok iyi basıyor adım bile atacak diyeceğim hic strese sokma kendini her çocuk farklı ayni ananın çocukları bile farklı maşallah allah bağışlasın üçüzlerini

Merhaba esmerhatun66, ben de prematüre annesiyim, benim oğlum 25 haftalık doğmuştu şuan 7 yaşında... prematüre annesi olmak önce sabırlı olmayı gerektirir, lütfen rahat ol... her çocuk emekleyecek diye bir kural yok, ayrıca prematürelerin bazı gelişimleri ileriden bazı gelişimleri geriden gider. Pramatüreler iki yaşında yaşıtlarını ancak yakalıyor o zamana kadar yaşıtlarıyla kıyaslama lütfen... onlar birden kalkar yürür merak etme, bu telaşlarının boş olduğunu o zaman anlarsın

Ah cevaplar biraz gec oldu ama hakkini helal et kuzum.allah razi olsun valla buyuyolar ama gelde bana sor omrum bitmis nerdeyse 😊 canlari sag olsun tek hasta olmasinlarda bisey istemiyorum inan hastalik perisan ediyo hem beni hem onlari.ya aslinda bizimkiler peynir yogurt bayiliyolar ama ben en azindan yemek yedirmeye calisiyorum ki su mama dan kurtulalim.gercekten cok pahali artik yetisemiyoruz ve zaten mamaylada doymuyolar.mama ya verecegim parayla daha faydali seyler yedirebilirim diye dusunuyorum ama yemiyolar iste aguzlarina en ufak bi puturtu gelsin direk ögürüyolar.hele biri hic bisey surmuyo agzina ne yogurt ne corba valla isim zor ya.aslinda surunuyolar ayakta yurutecde adim atiyolsr cok harektliler nöroloji doktorumuz gelisimlerini hep cok ama cok iyi buluyo ama ne bilim sanki gec kaliyoruz gibi ya hic oturamazlarda yuruyemezler gibi geliyo allah korusun

Her çocuk ayni değil canım mesela oğlum 6 aylıktı dönmüyordu 20 aylık yürüdü bi sorunumu vardı hayır dr de götürdük çok sakin bir çocuk dedi fıtraten ve oğlumun gelişimi çok iyiydi boyu kilosu 9 kiloydu 6 aylıkken
Kızım var 5 aylık 5600 kg zayıf cılız ama 2 aylıktan beri dönüyor çok iyi basıyor adım bile atacak diyeceğim hic strese sokma kendini her çocuk farklı ayni ananın çocukları bile farklı maşallah allah bağışlasın üçüzlerini
Masallah subhanallah rabbim acilarini gostermesin canm.ya simdi ister istemez cevreden cok sey duyuyorum nie.oturmuyolar artik ayaga kalkmalari lazim falan falan... ister istemez dusunuyorum acaba eksik bisey mi yapiorum diye cunku yetisemiyorum cogu seylerine birini yapiosam dieri kaliyo evdi isti yemekti derken gun bitiyo yeri geliyo sevmeye vaktim kalmiyo valla ama saglikli olsunlarda ben hic bisey istemiyorum

Merhaba esmerhatun66, ben de prematüre annesiyim, benim oğlum 25 haftalık doğmuştu şuan 7 yaşında... prematüre annesi olmak önce sabırlı olmayı gerektirir, lütfen rahat ol... her çocuk emekleyecek diye bir kural yok, ayrıca prematürelerin bazı gelişimleri ileriden bazı gelişimleri geriden gider. Pramatüreler iki yaşında yaşıtlarını ancak yakalıyor o zamana kadar yaşıtlarıyla kıyaslama lütfen... onlar birden kalkar yürür merak etme, bu telaşlarının boş olduğunu o zaman anlarsın
Oyy masallah subhanallah allah bagislasin canm 25 haftadan 7 yasina rabbim uzun omurler versin insallah 😊 evet gercektem premature annesi olmak cok zor.oncelikle aylarina gore cok kucuk duruyolar kilolari hep az surekli hastalar vs .. daha ne olsunki cok zor cok.. ödüm kopuyo bisey olcak diye en ufak bi mikrobu dahi aliyolar.. valla bi yaz gelseydi biraz toprak cimen falan oynasinlar istiyorum nerdeyse 1 senedir hastane disinda hic cikarmadim belki daha direncli olurlar.insallah kuzum ya valla onlat iyi olsunda ben bostam yere uzulmus oluyum onemli degil.

Slm anneler. Beni ufak bi sorum olcak yardimci olursaniz sevinirim.33+4 de 3 uzlerimi dunyaya getirdim.31 mart dogumlular.1 yaslarina gitecekler eksi 2 den geldikleri icin duzeltilmis 10 ayliklar.fakat oturma emekleme gibi herhangi bi cabalri yok.destekli oturabiliyolar.ayakta ellerinden tutunca durabiliyolar ama kendi baslarina oturamiyolar.acaba bi sorun mu var? Normaldeduzeltilmos aylarina gore kiyaslama yapiorum ama 10 aya gore hic normal gelmedi.surunuyolar. tutma kavrama uzanma gibi ufak motor gelisimleri guzel.dislerde kendini gosterdi.ama bu oturma emekleme isi beni biraz korkutti.biseylere gec kalmak istemiyorum.bi de biz hala nerdeyse ek gidaya bi turlu gecemedik.pütürtülü seyelri yemek istemiyolar verdigim an kusuyolar neden olabilir? tecrubeli anneler yardiminiza ihtiyacim var simdiden allah razi olsun

Merhaba benimde 24 aylık ikizlerim var 31 haftalık doğdular bende senin gibi premature anneleri gibi endise icindeydim ama hersey zamanla oluyor ha yuruyecekti ha disi cikacaktı benimkilerden biri emekledi sonra yurudu digeri kıskançlıktanmıdır nedir sürünürken birden yürümeye başladı birbirlerini görerekten yapıyorlar oturmaya başlamaları hangi aydaydı hatırlamıyorum ama bende endiselenmistim biraz zaman almıştı. Muhakkak kontrollere gidiyorsunuzdur doktorunuz bir öngörüde bulunuyordur. Sağlıkla büyüsünler inşallah.

Back
X