Prematüre anneleri sütünüzü nasıl verdiniz bebişlerinize ?

Seda0710

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
170
39
298
İzmir
Merhaba. Ben 26 haftalık doğum yaptım. 85 gün küvez de kaldı oğlum. İlk çocuğum çok acemiydim birde psikolojik olarak çok kötüydüm gebelik zehirlenmesi geçirdim o sebeple erken doğum yaptım. Bebeğim doğdu ne olduğunu anlayamadım ağlıyordum zaten bebek için süt istediler ben sütüm geleceğini bile inanmadım ama 3 gün sonra geldi. Acemilik işte ilk günler sütün çoğalması için çok önemliymiş benim 3 saatte bir sağmam lazımmış pik yapsın diye bebek yanımda gibi. Ben hem iyi değildim hem de bilmiyordum böyle olacağını günde sadece 2-3 defa sağdım. İlk 10 gün falan az sağdığım halde 70-80 cc geliyordu sütüm bende nasıl olsa bebeğe de yeter diye üstüne düşmedim. Sonra yavaş yavaş azalmaya başladı. Azalınca aklım başıma geldi neler neler kullandım neler yedim çoğalmadı 3 saatte bir sağdığım halde çoğalmadı. Bi tane ilaç var yan etki olarak çoğaltıyor onu da içtim faydası oldu biraz 50-60 cc gelmeye başladı ama bebeğim taburcu oldu çok uykusuz kaldım saatte bir uyanıyordu yemek bile yemeye vaktim olmadı günde 1-2 öğün yedim sütüm çok azaldı çünkü bebeğim ememiyor biberona alıştı gücü de yok deniyoruz çekemiyor. O yüzden mama veriyoruz. Ben yine pes etmek istemedim her şeyi denedim ama olmuyor süt sağmaya vakit kalmıyor. Bu yoldan geçenler Bunu nasıl başardınız ya da benim gibi mama mı verdiniz. En azından az da olsa süt içsin istiyorum ama ne yapsam olmadı. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhaba. Sorduğunuz sorudan bağımsız olacak ama bir şey sormak istiyorum. Ben 32+4’te doğum yaptım. 6 gün oldu. Bebeğim mama ve anne sütü ile besleniyordu. Fakat bağırsaklarında enfeksiyon oluşmuş. Beslemeyi kesmişler. Böyle bir durum yaşadınız mı hiç? Yüreğim hep ağzımda..

Bizim de 2 defa enfeksiyon oluşmuştu antibiyotik vermişlerdi geçti. Ama enfeksiyon olduğunda sütü kesmediler. Bebeğim çok küçük doğduğu için doğduğu ilk günler anne sütü verdiler bağırsakları tam oluşmadığı için sütümü sindiremedi kusma yaşandı o sebeple kestiler vermeyi 3 gün farklı bir şey verdiler sanırım damardan beslendi sonra düzelmişti.

Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Bizim enfeksiyonumuz biraz ağır seyrediyor sanırım. Bizim için dua eder misiniz

Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Bizim enfeksiyonumuz biraz ağır seyrediyor sanırım. Bizim için dua eder misiniz
Rabbim şifa versin inşallah size bağışlasın. Kolay değil biliyorum ama geçiyor. Prematüre bebekler bir gün iyi bir gün kötü oluyor. Bizim öyle olmuştu. Hangi hastane de ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…