cnm 34 haftalıktı ben yaptırmadım inşallah pişman olmam....bebegim 28 haftalik dogdu suan duzeltilmis 50 gunluk..rota asisi yaptirmak istiyorum.dr.bagisiklik sistemi elverir mi.ona gore yapin dedi.siz neye gore yaptirdiniz.acill yardim lutfen..
Dr olan sizsiniz bende bunu merak edip size soruyorum deseydiniz. Bi anneye denirmi bebegin bagisiklik sistemi elverirmi diye? Tabiki yaptirmamiz gerekiyor. Onlar normal bebeklerden cok daha gucsuz ufak bi enfeksiyon vucutlarinda bomba etkisi yaratiyor. Bebegimin 40 i cikti ben grip oldum ve benden onda grip mikrobu gecti hastaneye yatti tekrar ve cok zor atlatti. Allah korusun herkesin bebegini. Onlemini al takdiri Allaha birakevet bende yaptirmayi dusunuyirum.fakat bir dr.bana bebegin bagisiklik sistemi elverirmi dedi.kafami karistirdi..
Ozel bir asi oldugu icin tercih sunuyorlar dogrudur. Zorunlu asilarda devlet zaten pesimizi birakmiyor. Fakat genelde prematureler dusuk dogum agirligi ve haftasindan once dogdugu icin illaki normal bebeklere gore daha savunmasiz oluyor hastalikta direncleri. Rota asisini yaptirsak bile hastaliga yine yakalanabilir ama yapilmayana gore daha kolay atlatir diye bilgilendiriyorlar yaparken.Benim ilk bebegim de 40 gunlukken grip olmustu ve normal ilaclarla atlatmistik. Ama premature olan ayni gripte hastaneye yatti 2 saat icerisinde cocugun cigerlerini mahvetti aldigi virus. O gunleri Allah tekrar yasatmasin insallah. Saglikla guzel gunlere..Prunes bahsedilen aşıyı yaptırmak zorunlu değil. Özel hastanelerde risk almak
istemedikleri için öyle söyleyip kararı ailelere bırakıyorlar.
Her prematüre çocuğun bünyesi zayıf olacak diye bir durumda yok. Aynı grip aşısı yaptıranların grip olması gibi bunu yaptırsan da bebek hasta olabilir.
Ben zorunlu olanlar dışında vücuda müdahale olsun istemediğimden yaptırmadım.
Bir aylık Masal'ım şuan grip ama ilaç vermiyorum. Vücudu bununla başetmesini oğrenecek. Beslenmesine ve temizliğine dikkat edin yeter.
sizinki kac haftalik dogdu siz rota asisi yaptirdiniz mi???Dr olan sizsiniz bende bunu merak edip size soruyorum deseydiniz. Bi anneye denirmi bebegin bagisiklik sistemi elverirmi diye? Tabiki yaptirmamiz gerekiyor. Onlar normal bebeklerden cok daha gucsuz ufak bi enfeksiyon vucutlarinda bomba etkisi yaratiyor. Bebegimin 40 i cikti ben grip oldum ve benden onda grip mikrobu gecti hastaneye yatti tekrar ve cok zor atlatti. Allah korusun herkesin bebegini. Onlemini al takdiri Allaha birak
Suan bebegim 2 aylik. Subat ayinda 3 aylik olunca yaptiracagim insallah. 34 haftalik dogdu 1.5 kg gelisim geriligi vardi 29 haftalik bebek gelisimindeydi. Allah herkesin bebegine saglik versinsizinki kac haftalik dogdu siz rota asisi yaptirdiniz mi???
evet arladasim kendimiz aliyoruz.120 tl aldim ben.cok aeastirdim bu rotayi.2 cesidi var.rotarix ve rotateg diye rotateg 3 doZ.daha guvenilir.rotarixde domuz dna si bulunmuss.bende bu gun ilkini yaptirdimm..insallah iyi gelecek bebegime..intenwtten de arastirabilirsinn..yaptir bence..Kizlar rota asisini eczaneden kendimiz aliyoruz degilmi
rotateg 3 dozlu olani yaptirdimmevet arladasim kendimiz aliyoruz.120 tl aldim ben.cok aeastirdim bu rotayi.2 cesidi var.rotarix ve rotateg diye rotateg 3 doZ.daha guvenilir.rotarixde domuz dna si bulunmuss.bende bu gun ilkini yaptirdimm..insallah iyi gelecek bebegime..intenwtten de arastirabilirsinn..yaptir bence..
Cok teşekkür ederimevet arladasim kendimiz aliyoruz.120 tl aldim ben.cok aeastirdim bu rotayi.2 cesidi var.rotarix ve rotateg diye rotateg 3 doZ.daha guvenilir.rotarixde domuz dna si bulunmuss.bende bu gun ilkini yaptirdimm..insallah iyi gelecek bebegime..intenwtten de arastirabilirsinn..yaptir bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?