Premature Bebekler Prematüre bebeğim çok mu hızlı gidiyor?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

rabishlek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2014
104
158
63
Selam kızlar
Kafam karışık Nasıl sorayım nerden başlayım bilmiyorum.
32+5te geldi oğlum. Arkasından Üstüste 2 ameliyat zor günler işte bildiğiniz şeyler.
Fakat akranlarına çok çabuk yetişti Allah'a bin şükür. 14.ayda yürüdü oğlum dişleri de hızlıca çıktı. Bir sorunumuz yok.
Fakat son Zaman'larda sağdan soldan ilginç tepkiler alıyoruz.
Oğlum şu an 19 aylık. 3-4 kelimeyle cümle kurabiliyor, Türkçe ve İngilizce 10a kadar sayabiliyor, bir şarkıyı 3-4 dinlemeden sonra ezberliyor, öğretmeye çalışmadığımız hatta göstermediğimiz halde yeni oyunlar öğrenip bizi şoktan şoka sokuyor. Bunun yanında alfabeye çok meraklı bana sık sık harfleri yazdırıyor benimle beraber söylemeye çalışıyor. Gündüz hiç susmuyor gece de uykusunda konuşuyor.
Bizim için çok keyifli tabi bu süreç. Özellikle ben ailemden uzak yaşadığım için adeta arkadaş olduk bütün gün muhabbet ediyoruz veletle Ama etraftan çok hızlı gelişiyor daha bunun için çok erken falan diyolar. Tabi kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ama biz anne baba olduğumuz için zaten bize yaptığı herşey olağanüstü geliyor.
Ancak merak ediyorum, oğlum gerçekten hızlı mı gidiyor. Tabiki bu önemli bişey değil. İleride geride diye çocukları etiketlemek uygun bir hareket değil şüphesiz ama ana yüreği merak ediyor. Bir de düşünüyorum oğlum için bişeyler yapmalı mıyım? Bugüne kadar hiç bişey öğretmek için çaba göstermedim. Ama çocuk popüler şarkıları söylüyor. Acaba kafasını gereksiz şeylerle mi dolduruyoruz diye de endişe etmiyor değilim. Ne yapsam bilemedim. Sizce ne yapsam???

verdikleri ilaclar beyin gelisimini hizlandiriyor bir cok prematurede oluyor bu durum bir yerde duracaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…