• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre bebekler günde kaç gram almalı?

muzyyyy

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
77
16
8
34
Merhaba. 29. Haftamda doğum yaptım. 60 gün küvözde kaldı bebeğim. 3 haftadır evdeyiz. Kilo takibi yapıyorum. Doktor günde 20-25 gram alması gerekiyor dedi fakat benim bebeğim günde 15 gram alıyor. Şuan 2650 gram. Sadece anne sütüyle besleniyor. Sizce kilo alımı normal mi? Doktora tekrar danışmalı mıyım ?
 
Bunun belirli bir aralığı yok diye biliyorum. Küvezdeyken bile kilo almadan geçirdikleri günler oluyordu.
Benim bebeklerimde prematüre, hastaneden çıkarken su kadar gram almalı vermeli gibi bir sey denmedi.
Sadece ilk önceliğimiz en temel beslenme her istediklerinde beslemem gerektiği söylenmişti. Rutin kontrol zamanları dışında da ekstra kilo ölçümü gram ölçümü yapmadım.
 
Back