Premature Bebekler Prematüre bebeklerinizin motor gelişimi nasıl

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merilyn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.893
215
363
Merhaba hanımlar, bebeğim 34 haftalık 1950 gr dünyaya geldi. Şimdi 2 aylık olduk. Son birkaç haftadır biz konuşurken dinlemeye gözümüzün içine bakmaya başladı. Ama henüz tepki vermiyor hatta biraz fazla uyanık kalınca sıkılıp ağlamaya başlıyor emmek istiyor. Merak ettiğim şey bu normal mi? Yani 2 aylık bebekler tepki vermez mi agu filan bi sesler çıkarmaz mı? Geriden mi geliyoruz bu normal mi gerçekten çok merak ediyorum. Sizin bebeklerinizin gelişimi Nasıl oldu?

Bende 33 haftalik dogum yaptim 1600 dogdu...suan 5 aylik yaklasik bir aydir guluyo gidi gidi yaptigimda tepki veriyo konusinca agi gugu yapiyo..premature bebekler azda olsa geriden takip etme olabiliyor saglikli olsunlarda yasitlarini yakalarlar ...

Bende 33 haftalik dogum yaptim 1600 dogdu...suan 5 aylik yaklasik bir aydir guluyo gidi gidi yaptigimda tepki veriyo konusinca agi gugu yapiyo..premature bebekler azda olsa geriden takip etme olabiliyor saglikli olsunlarda yasitlarini yakalarlar ...
Evet bende biraz geriden geliyor diye tahmin etmiştim. Çevremde de hiç prematüre Bebek doğmadığı için biraz endişeleniyorum ister istemez.

Benimde oyle canim zaman zaman canim sikiliyo ama ne yapalim buna sukur diye dua ediyrm..allah can sagligi versin ikinci bebegim premature olan ...ilk bebegimde 3.5 aylikti baya toplu agu gugu yapiyo daha hareketliydi...bu bebisimde 5 aylik 5.500 kilo hreketleri daha agir...

Saklıbahçe biliyor musun aynı dönemde hamileydik.sen 23.haftada suyum geldi diye konu açmıştın.hergün takip ettim seni çok dua ettim.çünkü benim birinci bebegim prematureydi.ve ikinciye hamileydim.erken doğacak diye çok korkuyordum.sen doğum yaptın bir kaç gün sonra da ben doğum yaptım.tıpkı senin gibi 33.haftada.şu an 5 aylık oğlum.6 kg ya yaklaştı.rabbime çok şükür bebegin yanında.çok sevindim.
Allah yardimcin olsun

Cok sagol arkadasim takip edip guzel zamanini ayirdigin icin..allh bizim durumumzda olan herkesin yardimcisi olsun...cok sukur kucagimiz bos donmedik allh bize bagislsdi bebeklerimizi...mis kokulu bebegini yerim op..

bizimde 34+4 de 2680 le dünyaya geldi 2440la eve döndük şu an 4,5 aylık 64 boy ,kiloda 7......artık oturmaya çalışıyor başını dik tutuyor ayaklarıyla yere basıyor ....agular başladı hatta bazen türkü söylediğini düşünüyorum :) bazende derince nefes alıp bağırıyor hah diye kendiside sonra korkuyor sese:) ama bizim sıkıntımız kapı açarkenki esintiden bile korkuyor sağlık ocağına giderken rüzgarda ağlıyor birden ses olunca bağırarak konuşulduğunda ve aniden birini karşısında gördüğünde irkiliyor ne yapmalıyım sizce....

Ayy maşşalah kuzuya :)) evde devamlı sessiz ortamda mı duruyor ondan mı korkuyor acaba?
Bide size gülmeye tepki vermeye ne Zaman başladı?

Ayy maşşalah kuzuya :)) evde devamlı sessiz ortamda mı duruyor ondan mı korkuyor acaba?
Bide size gülmeye tepki vermeye ne Zaman başladı?
sağol cnm tv açıyorum ses olsun diye benimle evde tek.... komşum korkuyor cevşen tak diyor....tepkileri şu son 1 aydır veriyor beni görünce uykudan uyandığında bir ayağıyla popsunu havalandırıp gülüyor bende anneye cilvemi yapıorsun diyorum:)anlayacağın erkeğinde cilvelisi varmış:))))ama sanki bana hep geç başladı tepkilere gibi geliyor yaşıt bir yiğenim var iki ay büyük ama onunla aynı zamandayken MAŞALLAHı vardıkendini yüzüstü yatırdıklarında sürükleniyordu artı dönebiliyordu bizimki henüz desteksiz yapamıyor olsun sağlıklı olsunda biraz geç erken farketmez....

Evet sağlıklı olsunlar da farketmez tabi. Bende bi an önce böyle gülücükler atsın bana da cilveler yapsın istiyorum

Merhaba bende 35+6 da dogum yaptim.benimkide 58 gunluk hala gulmuyor agu felan demiyor sizi ki bu msjijizidan sora guldumu.merak ediyorum.ne zaman aguluyor.

Merhaba bende 35+6 da dogum yaptim.benimkide 58 gunluk hala gulmuyor agu felan demiyor sizi ki bu msjijizidan sora guldumu.merak ediyorum.ne zaman aguluyor.
2buçuk aylıkken gülmeye başladı ama bikaç günde bir gülüyordu, 3 aylıkken tam anlamıyla gülmeye başladı bize. Agulamalara da 3buçuk ayda filan başladı. Erken doğanlar biraz geriden geliyor ama şu an 6buçuk aylık yaşıtlarından çok farklı değil. Yakaladı yakalayacak :)

bizimkisi 6 bucuk aylik ben 30+5de dogum yaptim evet gulmeye gec basladi bizimkisinden 1ay kucuk bi bebek dogdu onun herseyi bizden once oldu simdi cok geveze resmen susmuyi inanir misiniz ilk 3ay aglamayi bile bilmiyodu simdi masuscukdan agliyo ben agliyorum agliyi guluyorum guluyo sabah uyandiginda ona vakinca direk guluyo ilk uyandiginda surekli mirildaniyi biseyleri eliyle tutmaya basliyo gibi elini uzatiyo ama alma kavrami yeni oturuyo daha adimliyo tuttumizda donuyo destekli oturtuyoruz oldugu yerden kalkmak istiyo basini surekli yukari kaldirip kalkmaya zorluyo boyke iste ama hersey gec oluyo bizim 1bucuk ay geriden

Sojunda bizimkide ufaktan gulmeye basladi:) cok guzel guluyorlar.rabbim onlarin guluslerini eksik etmesin

Slm bende ikizlerimi premature olarak dogum yaptim 29+5 gunlukken oglum 1570 kizim 1380 gram olarak dogdu.oglumu maalesef dogumundan 5 gun sonra kalp krizi nedeniyle kaybettik.kizimsa suan 4 aylik (duzeltilmis) suan 6.5 kilo ve kendi kendine donebiliyor.vucudunu suruyerek ileriye oyuncagina gidebiliyor.cingragina uzanip tutabiliyor ve en guzeli kahkaha atabiliyorAllah hepinizin bebegini saglikla buyutmeyi nasip etsin.

merhaba arkadaşlar benim 32 haftalık doğmuştu plesantam kalın diye beslenememiş 1300 doğdu 300 şişlik 1 kilo kalmıştı 21 gün yoğun bakımda kaldı 2 yaşına kadar normal bir çocukla karşılaştırma yapmayın 5 yaşından sonra normal cocuklar gibi oluyorlar özellikle hareketleri ikinci oğlum oldu 36 haftada doğdu 6 aylık yerinde durmuyor ama büyük oğlum o hareketleri 9 aylıkken yapıyordu ama şu varkı prematüre bebekler çok zekiler büyük oğlum 1. sınıfta sınıf 1. ve matematik kurdu sadece 2 yaşına kadar hasta olamsın üşütmesin yoksa ileride çok sorun yaşarsınız
kolay gelsin sağlıklan büyüüsnler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…