Premature Bebekler Prematüre bebeklerinizin problemleri neler ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canan_ecrin

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2013
12
0
6
Bitlis
Mrb arkadaşlar 20 mart 2013 tarihinde preeklemsi nedeniyle bebekle eşin ayrilmasi sonucunda zehirlenerek erken doğum yaptim kızım 950 gr olarak doğdu ve bugün 41 gündür kuvezde ve hala mideden hortumla besleniyor aklimda binlerce soru var prematüre bebeklerde bazi problemler oluyormus deneyimli prematüre bebek anneleri olarak bana yardimci olurmusunuz.

öncelikle geçmiş olsun.benim de 29 haftalık bebeğim oldu.şimdi 5 aylık düzeltilmiş 2,5 aylık.malesef bazı sorunlar olabiliyor ama hiç olmayabilir de. bizim küvezden çıktıktan sonra gözünde 1.evre rop çıktı.takip ediliyor.kasık fıtığı ameliyatı oldu.zor ve sıkıntılı bir süreç.58 gün kaldı küvezde.ama çok şükür yanımda şimdi.onun bir gülüşü çektiklerimi unutmaya yetiyor.hiç merak etme seninki de gelecek inş.dua edelim bol bol.sen süt sağmaya çalış.rabbim hayırlı zamanda kavuştursun sizi.

öncelikle geçmiş olsun.benim de 29 haftalık bebeğim oldu.şimdi 5 aylık düzeltilmiş 2,5 aylık.malesef bazı sorunlar olabiliyor ama hiç olmayabilir de. bizim küvezden çıktıktan sonra gözünde 1.evre rop çıktı.takip ediliyor.kasık fıtığı ameliyatı oldu.zor ve sıkıntılı bir süreç.58 gün kaldı küvezde.ama çok şükür yanımda şimdi.onun bir gülüşü çektiklerimi unutmaya yetiyor.hiç merak etme seninki de gelecek inş.dua edelim bol bol.sen süt sağmaya çalış.rabbim hayırlı zamanda kavuştursun sizi.

Ebrar merhaba nasılsınız ? Kaç kilo oldunuz? Benim 2kg çıkmıştık 4800 Dr iyi diyor ama az gibi geliyor bana bizim gözde bitti çok şükür geçmiş olsun sanada fıtık amelıyatı için kendinize iyi bakın

Mrb arkadaşlar 20 mart 2013 tarihinde preeklemsi nedeniyle bebekle eşin ayrilmasi sonucunda zehirlenerek erken doğum yaptim kızım 950 gr olarak doğdu ve bugün 41 gündür kuvezde ve hala mideden hortumla besleniyor aklimda binlerce soru var prematüre bebeklerde bazi problemler oluyormus deneyimli prematüre bebek anneleri olarak bana yardimci olurmusunuz.

Geçmiş olsun öncelikle benimde 900 gr doğdu 10 Kasım'da 80 gün kaldı senî çok iyi anlıyorum dua et bolca ama tehlıkeyı atlamışsın Allah'ın ızniyle kalbini bozma rop. Var 2 ayıktıltan sonra devam ettı oda bitti şükürler olsun sadece yavaş kilo alıyorlar allahım sağlık versin inşallah tez zamanda kavuşursun yavruna

Ebrar merhaba nasılsınız ? Kaç kilo oldunuz? Benim 2kg çıkmıştık 4800 Dr iyi diyor ama az gibi geliyor bana bizim gözde bitti çok şükür geçmiş olsun sanada fıtık amelıyatı için kendinize iyi bakın

iyiyiz canım çok şükür.biz de 4500 olduk.bana da çok az geliyor.bazen etraftaki bebekleri görünce canım sıkılıyor.elimde değil.rop için geçer dedi doktor.geriliyormuş.sen de kendine ve bebişine iyi bak.

Ben 2011 annelerindenim kizim 27 hf dogdu ama gayet saglikli masalah.. Bu ayin 23unde 2 yasina gircek yuruyo konusuyo... Isitme testi ( bera) noroloji rop aksatmamanizi tavsiye ederim istanbuldaysaniz rop icin dr huseyin yetik var siddetle tavsiye ederim.zamani gelince dr.a sorarark yani gerek varsa fizik tedavi... 2011 premature bolumunden bilgilenin derim cok zor ama inanin 1yasina girdikten sonra iyice topluyolar sormak istediginiz bisi olursa sorabilirsiniz..

Teşekkür ederim Allah razı olsun sizede geçmiş olsun rabbim bebeginize hayırlı şifa versin süt sağıyorum ama sütüm çok azaldi kesilmesinden korkuyorum ins kesilmez rop muayenesi ne kadar süre yaptirmamiz gerekiyor

Geçmiş olsun öncelikle benimde 900 gr doğdu 10 Kasım'da 80 gün kaldı senî çok iyi anlıyorum dua et bolca ama tehlıkeyı atlamışsın Allah'ın ızniyle kalbini bozma rop. Var 2 ayıktıltan sonra devam ettı oda bitti şükürler olsun sadece yavaş kilo alıyorlar allahım sağlık versin inşallah tez zamanda kavuşursun yavruna

Teşekkür ederim Allah razi olsun gercekten kötü bir dönem ama rabbim saglik versin geris önemli değil siz duyarlı anneler hepiniz umut oluyorsunuz bu donemde insanın aklı çok karışıyor hem bebekten uzak olmak hemde merak hepinize teşekkür ederim cevaplar icin sizinde bebeğinizi rabbim size bağışlasın

Ben 2011 annelerindenim kizim 27 hf dogdu ama gayet saglikli masalah.. Bu ayin 23unde 2 yasina gircek yuruyo konusuyo... Isitme testi ( bera) noroloji rop aksatmamanizi tavsiye ederim istanbuldaysaniz rop icin dr huseyin yetik var siddetle tavsiye ederim.zamani gelince dr.a sorarark yani gerek varsa fizik tedavi... 2011 premature bolumunden bilgilenin derim cok zor ama inanin 1yasina girdikten sonra iyice topluyolar sormak istediginiz bisi olursa sorabilirsiniz..

Kontroller ne zamana kadar sürüyor birde sütünüzü nasıl korudunuz sütümü sağıyorum süt arttırıcı çay içiyorum ama çok azaldı kesilmesinden korkuyorum

Teşekkür ederim Allah razı olsun sizede geçmiş olsun rabbim bebeginize hayırlı şifa versin süt sağıyorum ama sütüm çok azaldi kesilmesinden korkuyorum ins kesilmez rop muayenesi ne kadar süre yaptirmamiz gerekiyor

canım süt için özel üretilmiş poşetler var.onlara koyup derin dondurucuda saklayabilirsin.sütünün azalmasını aklından çıkar ve bol sıvı özellikle su tüket.rop muayenesini küvezdeyken yapıyorlar tabi çok kalırsa.çıktıktan sonra 44 haftalık oluncaya kadar ara ara bakılıyor.eğer sorun varsa kontroller uzayabiliyor.bebeği çıkarırken onlar seni yönlendirir zaten.biz en son dün rop muayenesi yaptırdık.51 haftalık olduk.çok şükür problem kalmamış.1.evre rop çıkmıştı küvezden çıktıktan sonra.kontrole bile gerek yok artık dedi doktor.sabır ve zaman her şeyin ilacı.meleğini hayırlı zamanda kucağına alırsın inş.o zaman tüm sıkıntıların geçecek.bol bol dua ve sabır.unutma bu minik mucizeler de bizim imtihanımız....

Kontroller ne zamana kadar sürüyor birde sütünüzü nasıl korudunuz sütümü sağıyorum süt arttırıcı çay içiyorum ama çok azaldı kesilmesinden korkuyorum

1yasina kadar kontroller devam.edio mesela ropa ekimde gene gidicez bi sorun oldugundan deil ama biz hic sikinti yasamadik.. Vala norolojiye cok goturmedim 3sefer gittik.bi sorun yoktu. Benim acayip sutum vardi 450poset biriktirmistim diffirizde.. Kizim kuvezde zature oldu komaya girdi hemsire lak die diyince sutum kesildi yani en faz 30cc cikiyodu.. Sakin stres yapmayin humana cayi icin bulgur pilavi dere otu ins sutunuz kesilmez bol bol sag 100cc olarak posete koy 200cc olarak doldurma ilk zamanlar bebek pkadar icrmez ziyan olmasin

öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin ben hem 2011 aralıkta erken doğum yaptım hemde nisan ayında tekrar erken doğum yaptım yani iki prematüre bebeğin annesiyim biri 45 diğer 30 gün kaldı küvezde zorlukları çok ama Rabbim yardım ediyor takiplerini asla bırakmayın birde kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ne kadar çok ilgi vede zaman ayırırsanız bebeğinize o kadar çabuk kendini toparlıyor prematüre bebekler inşallah hepimizin evlatları bu zor günleri atlatacaktır.

mrb. bende nisan 4te 25 haftalık doğum yaptım 1000gr doğdu sonra 860a kadar düştü tekrar yavaş yavaş kilo alarak şu an 1490a kadr yükseldi 53 gündür kuvezde sadece akciğerleri gelişmemiş olduğu için makinaya bağlıydı şimdi başlık içi oksijen le nefes alıyo ağızdan hortumla besleniyo gözünün 3te 1inde sorun çıktı onun dışında hiç bi gelişme yok ilk 10. günde makinadan ayırdılar hiç ilerleme omladı hortumu çıkarmadılar oksijeni kesmediler bu durum ne kadar devam eder bu kadar uzun ilerleme olmaması normalmi sizin gelişiminiz nasıl ilerledi onlar hakkında aydınlatırmısınız vede rop muayenesi diolar o nedir herhangi bi bilgim yokta

mrb. bende nisan 4te 25 haftalık doğum yaptım 1000gr doğdu sonra 860a kadar düştü tekrar yavaş yavaş kilo alarak şu an 1490a kadr yükseldi 53 gündür kuvezde sadece akciğerleri gelişmemiş olduğu için makinaya bağlıydı şimdi başlık içi oksijen le nefes alıyo ağızdan hortumla besleniyo gözünün 3te 1inde sorun çıktı onun dışında hiç bi gelişme yok ilk 10. günde makinadan ayırdılar hiç ilerleme omladı hortumu çıkarmadılar oksijeni kesmediler bu durum ne kadar devam eder bu kadar uzun ilerleme olmaması normalmi sizin gelişiminiz nasıl ilerledi onlar hakkında aydınlatırmısınız vede rop muayenesi diolar o nedir herhangi bi bilgim yokta
erken doğdukları için göz damarları henüz gelişmemiş oluyor prematürelerin.o yüzden sürekli kontrol ediliyor.buna da rop muayenesi deniyor.kendi kendine gelişmezse damarlar lazerle müdahale ediliyor.doktorun sizi yönlendirecektir merak etme.

geçmiş olsun canım.neler çektiğini anlayabiliyorum.benimki de uzun süre küvez içi oksijen aldı.göz damarları geç gelişiyor prematürelerin.bizimki 1. evreydi geçti çok şükür.gözünün üçte birinde sorun çıktı demişsin ya işte o rop.küvezden çıkarken sizi yönlendirirler kontroller için.bebekler güçlü oluyor korkma.inş yakın zamnda kavuşursun meleğine.

Canan'cım merhaba,

Ben 2011 Aralıkta 27+5te dogum yapmış bir anneyım. Yaşadıklarımı bir blogta paylasıyorum.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Belki sana bir nebze de olsa fikir verebilir okuyacakların. Sormak istediğin herhangi birşey olursa lutfen cekınme.

Sevgiler
Didem

prematüre ikiz annesiyim 32+0 haftalık doğum yaptım 1800/1400 doğdular.
Sağlık sorunları olmadı çok şükür, suyum gitti ve sezaryen olmak zorunda kaldım.
Doğduklarından bir oğlumun ciğerleri geçişmiş diğerinin gelişmemişti, ciğer geliştirici iğne yaptılar ve 1 gün solunum cihazında kaldı.
Tek sorunları zayıf olmalarıydı ve tabi emme reflekslerini olmadığından mama kullanmaları

Back
X