Merhaba yoğun bakımdan çıkınca bebeğinizi nöroloji uzmanına götürmedinşz mi merak ettim bizde 34 haftalık doğduk ve elimize bir liste verildi göz doktorundan kalça çıkıklığı için doktora gitme zamanları yazılı ona epikriz deniliyor listeyeHerkese hayirli ramazanlar. Bebegim 34 haftalikken doğdu sebebi kana karisan enfeksiyon. Bu anda suyum bosaldigi icin acil ameliyata alindim haliyle ciger geliştirici igne son dakkalarda yapılmışti. 23 gun kuvezde kaldi ama eve getirdgmzde ve 8 aylik olana kadar bir sorun olduğunu farketmedik. Boynunu kaldirabiliyor ama hep tutmuyordu. Kucaktayken de basini tutmuyor hamur gibi yigiliyordu. Ayaginin uzerine basabiliyor adim atma hareketini kollarindam tutunca yapiyor ama belini dik tutmuyordu. Bu sebeplerden dolayi hastaneye götürdük emar çekildi ve.muhtemelen dogum sonrasi veya kuvezde iken oksijensiz kalmis ve beyninde bazi kisimlar ölmüş dendi. Hasarin ne olacagini bilemeyiz diyorlar. Yuruyemeyebilir belki knusamayabilir bunu allah bilir dediler. Ama bi sorun var dediler. Yıkıldım. Çünkü Bebegim uzandiginda cok hareketli elini ayağını hatta parmaklarini oynatabiliyor salliyor guluyor goz takibi yerinde bizi anlıyor. Tecrübeli annelerden yardim istyorum. Bu hastalik boyle kesin tani konulabilecek birsey mi. Yanilma ihtimali hoc mi yok. Çünku dedikleri gibi bi engeli oldugunu göremiyorum
Merhaba yoğun bakımdan çıkınca bebeğinizi nöroloji uzmanına götürmedinşz mi merak ettim bizde 34 haftalık doğduk ve elimize bir liste verildi göz doktorundan kalça çıkıklığı için doktora gitme zamanları yazılı ona epikriz deniliyor listeye
Geçmiş olsun çok üzüldüm bize verilen rapor da nefroloji-göz-işitme-çocuk doktoru-kardiyoloji-kalça çıkığı ve nöroloji bulunuyor sanırım hastanelerde sistem çok farklı diyecek birşey bulamıyorum umarım yanılıyorlardırEvet bize de verildi ama orda goz icin rob muayene kalca cikigi ve isitme testleri icin randevular alınmıştı. Bir ay sonrada çocuk doktoruna randevu vermislerdi. Hepsini yaptırdık ama ne kuvezde bakan doktor ne muayenedeki doktorumuz bize hic norolojik bir muayene gerekmesini soylemediler. Kaldi ki biz oksijensiz kaldigini bile yeni öğrendik. Sorunca evet 2 defa entube edildi dendi bize. Hic bir muayenesinj atlamadim bunu da atlamazdim. Kaldi ki zaten yapilacak birsey yoktu diyorlar
Cok gecmis olsun Allah acil sifa versin kandaki enfeksiyon anidenmi ortaya cikti
İnsallahGeçmiş olsun çok üzüldüm bize verilen rapor da nefroloji-göz-işitme-çocuk doktoru-kardiyoloji-kalça çıkığı ve nöroloji bulunuyor sanırım hastanelerde sistem çok farklı diyecek birşey bulamıyorum umarım yanılıyorlardır
Ümit ediyorum ki oyledr8 aylık bir bebeğin başını sürekli dik tutması ve yere bastirdiginizda adımlaması yer yer kendi gücüyle sıralayabilmesi gerekiyor.
Tabii ki tüm çocuklarda gelişim basamakları bire-bir aynı değildir lakin bunlardan birkaçını ayni anda yapamiyorsa doktor kontrolünde kalmakta fayda var.
Çok çok gecmis olsun bu arada insallah doktor yanılmıştır
Cok sağolun bakacagm hemenMerhabalar öncelikle gecmiş olsun,haftanız cok iyi hafif premature bile denilebilir 8aylık hala başını tutamamsı size işaret vermeliydi.Fakat daha hamur gibiler.bebeğiniz hipotonık olabılır fakat fizik tedavıyle okdr yol alıyolarki de.lar her zmn en kötüsünü söler.Bebeğiniz yürüyebilirde konuşabılırde.hatta kasılma bazen gecmıyor ama hıpotonıklık coğuzmn gecıyor.youtubeta yiğit bebek var takıp edin
Canım o teste sanırım cpr deniliyor benimde aniden suyum gelince yapmışlardı allahCok gecmis olsun Allah acil sifa versin kandaki enfeksiyon anidenmi ortaya cikti
Lütfen gelişmelerden bizleride haberdar edin olur mu geçmiş olsunCok sağolun bakacagm hemen
Tabi. Çok teşekkür ederim..Lütfen gelişmelerden bizleride haberdar edin olur mu geçmiş olsun
Him biz aile hekimligine soylesek yaparlar bende merak ettim.soyleyeyim yapsinlarCanım o teste sanırım cpr deniliyor benimde aniden suyum gelince yapmışlardı allah
Kadın Doğum uzmanı yapıyor canımHim biz aile hekimligine soylesek yaparlar bende merak ettim.soyleyeyim yapsinlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?