Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanırım korkuyorsun doğumdan. Ama arkadaşa katılıyorum. Annelik duygusunu sonuna kadar tad bence. Sezeryanlı annelerin çocuklarına ne yazık ki bir teyze kadar anne olabileceği bulgusuna ratlanmış.Yani seve seve bakacağı,Öpüp koklayacağı,Ama yine de normal doğumdaki annenin bebeğini kaybetme(çalınma-Allah korusun-) olasılığına binaen yıllar sonra onu bulduğunda tanıması kadar bir iç güdüsel olayı tetiklemediği,prolaktin hormonunun salgılanmasını sekteye uğrattığı,ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeni ile çatışma halinin normal doğumlara göre daha fazla olduğu da bir bulgu.Normal doğum düşün derim. Belki umursamayacaksın ama doğru bildiğim ve bebeklerin huzurlu doğmalarını annelerin mutlu olmalarını üzerimde hak bildiğim için söyledim.Gene de tercih sizin.
Saygılar.. Allah sağlıkla ve hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.![]()
bence prenses doğumu diye birşey yok bunu yazanlarda fazla abartarak yazıyor .sezeryana prenses doğumu diyenler var saçmalık sonuçta ameliyata giriyorsunuz o taktıkları sonda verdikleri suni sancılar cabası.epudural veriyor olabilirler o an ağrı acı yok ama sonrasında hiçte öyle olmuyor gece gelipte karnınıza bastırdıklarında sizi zorla yürütmeye çalıştırdıklarında hiçte prenses gibi hissetmiyorsunuz .sizi korkutmak istemem tabiki bunlar benim düşüncelerim sonuçta doğumun hertürlüsü bence zor Allah yardım etsin .
kasları kenara çekiyorlar yani onları kesmiyorlar. bide ben sonda taktırmamıştım mesela,o doktorla görüşmenize bağlı
ayrıca kimi normal doğumdada alt yırtılıyor ve bi sürü dikiş atılıyor.
bırakın vücudunuz için hangizi uygunsa buna doktorunuz karar versin
prensens dogum dıye kasdettıkelrı normal yada sezeryan degıl epıduralden bahsedılıyor agrısız dogum olarak tabı sonrakı zorlukalrı var ama mesela sezeryan aypıcaksan genel anestezı alma epıduralı tercıh et
ya bu sıtede ve baska yerlerde şu normal dogum yapanlar nıye habıre sezeryan yapanlar hakkında sezser4yan hakkında atıp tutup ılerı gerı konusuyorlar anlamıyorum ya sızlerınde dogum anında bır komplıkasyon olussaydı sezeryana alınsaydınız nolcaktı yok kasla yana alınıyomus karın düzelmıyomus falan bak ebru sallıya 2 sezeryan yaptı karın dümdüz gayet güzel toparlanık bırakın mılletın sezeryanını elestırmeyı cok ıstıyosanız yapın normal dogumu sıze karıusan yok sızde sezeryancılara bulamayın artık yeterr
ayrıca azımlısıdelya adlı üye alalha havale artık yazıları baydı heryerde garıp yazılar yok evde dogurcam dıye tutturdu sımdıde sezeryanlı anne olmuyomus yok calınsa cocugu tanırmıs arkadasım sen polıs köpeklerıyle annlerımı akrıstırdın bıde cok dizi seyredıyosun galıba dızılerde bu tarz konular cok gündemde dogurup msonra buluyolar yıllar sonra sezercık fılmlerınde vardı bıde senın anlattıkların
sezeryanla dogum yaptım cocugumuda teyze gıbı fln sevmıyorum senden ıı anneyımdır belkı de
sende allah verede bıde sezeryan yapman gereksın ozamanb konusuruz daha dogum yapmadın atıp tutuyosun
Sanırım korkuyorsun doğumdan. Ama arkadaşa katılıyorum. Annelik duygusunu sonuna kadar tad bence. Sezeryanlı annelerin çocuklarına ne yazık ki bir teyze kadar anne olabileceği bulgusuna ratlanmış.Yani seve seve bakacağı,Öpüp koklayacağı,Ama yine de normal doğumdaki annenin bebeğini kaybetme(çalınma-Allah korusun-) olasılığına binaen yıllar sonra onu bulduğunda tanıması kadar bir iç güdüsel olayı tetiklemediği,prolaktin hormonunun salgılanmasını sekteye uğrattığı,ileriki yaşlarda bağlardaki zayıflık nedeni ile çatışma halinin normal doğumlara göre daha fazla olduğu da bir bulgu.Normal doğum düşün derim. Belki umursamayacaksın ama doğru bildiğim ve bebeklerin huzurlu doğmalarını annelerin mutlu olmalarını üzerimde hak bildiğim için söyledim.Gene de tercih sizin.
bana odaya geldıler sonda ıstermısın dedıler bende mecbur degılmı dedım hayır ıstege baglı dedıler bende ıstemıyorum ozaman dedım drda taktırma ıı bırsey degıl dedı ameluyathanede dogumda fln zaten çiş fln gelmıyor gelsede hıssetmıyosundur:) cıkıncada zaten yatakta sürügü sürüyolar oraya yapıyosun agrı oolmuyor sondaya gerek yok bosuna ıltıhap kapma riski epiduraldede evet o yesıl örtü oluyor görmüyosun aynı geneldekı gıbı amelıyatta tabı en büyük korku ya uyusmadıysa oluyor ama sanıyeler ıcınde kesıverıyolar üstü sonra dıger katları agrı sızı olmuyor bebek cıkarılırken karnına bastırıyolar bıtek oda acılı degıl bebegı bana gösterdıler kucagıma vermedıler veren yerde olabılır belkı zaten dıkısler atılırken sakınlestırıcı verıyolar leyla gıbı oluyosun kucagına cocugu almayı fln oana düşünmüyosun cocuk dogduktan 10 dk sonra fln odandadın hemen bebegı getırıyolar emzırmek ıcınsezaryanda epidural yapıldıktan sonra sonda takılmıyor mu?ben kist ameliyatı oldum genel anestezi uygulandı uyandığımda sonda takılıydı.birde burnumdan sarı ince bir hortum vardı.epidural sezaryanda bebeği hemen anneye mi veriyorlar?epidural sezaryanda da hani böyle bez parçası ile hastanın önünü kapatıyorlar mı hastanın aşağıda yapılan işlemi görmemesi için?ameliyat başlayınca ne hissiediyorsunuz korku oluyor mu?bende ilerde anne olursam kesin benimki de sezaryan olur.zaten ameliyat yeri hazır şimdiden öğreneyim ilerde işime yarar.birde eşler ameliyata girebiliyor mu?
Arkadasım Niye bu derece Buyuk bır tepki veriyorsunki yüzlerce insan sezeryan dogumun şikayetlerinden bahsedıyor
bınlerce uzman doktor gerekmedıkçe sezeryan yapmayın die her yerde demeç veriyor Ayrıca tek dogum yapanda sen degılsın
cevremde cok kişi sezeryan dogumundan sonra cok zorluklar cektıgını hatta yıllar gecsede dikiş yerlerindeki sızlamalardan bahsedıyor
Bunlara dayanaraktan Bizde arkadasa eger Saglıgın ve yasın müsaitse normal dogum yapmak en guzeli diye fikir verdık Olay bu ...
Allah herkese hayırlı Olanı versın ...
ayrıca her bebek kıymetlidir
akşam akşam asabım bozuldu yıllar sonra kaybolsa tanımazmışız
![]()
Allaaaaaaaaaaaa alllaaaaaaaaaaaaaa ben sezeryanla doğum yaptım ve çocuğumu kendim büyütmek ve ondan ayrılamadığımdan bu kadar rapor üzerine bide iki yıl ücretsiz izne ayrıldım teyzesi gibi hissetseydim kendimi sanırım bunu yapmazdım ...ve evet aynen şimdiden nasıl kreşe vercem nasıl ayrılcam diye kabuslar görüp ağlayarak uyanıyorum ya kötü davranırlarsa ya hep beni isteyip ağlarsa ben SEZERYANLI Bİ ANNEYİM VE HEP BUNLAR AKLIMDAN ÇIKMIYOR ..................ayrıyeten sezeryanda oldunuzmu bilmiyorum normalden bahsediyorsunuz....hiçde öle kolay deil yani ilk kalkış çok zor ameliyat yerinize hemen bastırıyolar ki pıhtılaşma olmasın diye bide çocuk memeyi emiyo emiyo o kadar ameliyat acısına bide gelmeyen süt yüzünden bide meme uçların parççalanıp kanıyo....nasıl böle konuşuyosunuz çok ayıp vallla.....ki mecburen sezeryan olan bir sürü arkadaşımız var vede bende öleyim kocaman miyomlarım vardı ...ayrıca plesenta pervia oldum ....çok kırıcı olmuş....doğum her şekliyle zor bi durum her iki şekilde doğum yapanlara sa"ygılı olun lütfen....