Ellerine sağlık canım, yeni topiğimiz hayırlı uğurlu olsun, buraya gelmek diğer previalı arkadaşlara da nasip olur inşallah :)
Benim kızım da çok güzel ağlıyor ve huysuz oluyor teyzeleri. Günde yaklaşık 4 saat uyumuyor, emme ve alt değiştirme dışında. O 4 saatte inanılmaz şekilde ağlayıp duruyor, gaz çıkartıyorum gazı yok,emiyor, altını değiştiriyorum, halen iğne yapıyorlar gibi ağlayıp duruyor, bir türlü çözemedim yaaa. Uyuyamadığı için mi huzursuzlanıyor, yoksa yediğim şeylerden mi diyeceğim ama gaz yapan yemek pek yemiyorum şimdilik. Bu kolik dediğiniz şey olmuş olsa diyorum bütün gün ağlardı herhalde. Bu 4 saat gündüze denk gelse çok iyi ama bir de hep geceye denk geliyor, tam ben uyuyacakken, anneyi uyutmuyor kızım.
Cuma günü doktor kontrolümüz vardı, Asudcuğum senin "önce bir memeyi tam emdir, başı sulu olan, sonra yağlı kısım" dediğin açıklamayı yaptı doktor, içimden dedim, önceden söyleseydinya öğrendim zaten

Şimdi ilk kontrol 1. ayındaymış, hem hepatit aşısının 2. dozu hem de kalça kemiği testi varmış. Sezeryan yerimin biraz sağ üstünde ağrı yapan ufak yumurtamsı bir kitle vardı, doktorum ona da normal dedi, 5-6 ayı bile bulabilirmiş düzelmesi. Bazen çok ağrı yapıyor, özellikle oturup kalkarken. 1 ay sonra egzersiz verecek sarkık göbeğimi eski haline getirmek için, muhtemelen mekik ve plates, bakalım yapacak vaktim olacak mı :)
Kızlar siz bebişlerin altını silmek için ıslak mendil mi kullanıyorsunuz yoksa pamuk ve su ile mi temizliyorsunuz? Bir de doktora ana kucağını sordum, günde yaklaşık 15 saat ana kucağında yatıyor (salondayım bütün gün, beşiği yatak odasında) , kemik gelişimi için zararlı mı dedim, pek tavsiye etmedi, düz bir koltuk ya da yatağa yatırın daha iyi dedi. Siz gündüzleri nerede yatırıyorsunuz, ana kucağı kullanıyor musunuz. Baby slingler için olumsuz bir şey demedi, kullanabilirsiniz dedi.