Cok uzun iliskilerde boyle olur. Buna "cozulme evresi" derim. Iliski cok uzun oldugu icin sadece duygusal, cinsel, maddi baglar yoktur, bu bir sosyal yapi/doku cozulmesidir. Ne yazik ki cozulme sen farkina varmadan baslamisti. O iki yil onceki olaydan da evvel baslamisti. Benim tahminime gore, erkekler kadinlarin degsisen hormonlarina sosyal hayatlarinda degisiklik yaparak tepki veriyorlar. Ona gore yatirimlarini toparlayip kacma cabasi icinde oluyorlar. Evlilik ya da partnerlik farketmez, hayatimiz hormonlar ve ureme durtuleri bilincalti kararlar verdirtiyor. Ve cozulme olayi basliyor. Cok aci bir surectir bu olay. Cok iyi bildigin bir insani kaybetmek cok zordur. Ustelik o yasarken kaybetmek. Ancak geri donulmez bir yoldasindir. Kendini yeniden tanimlaman ve bu bagi en kisa zamanda dibinden kesmen gerekmektendir. Oyle ki iyilesme sureci baslasin birkac yil icinde. Birkac yil diyorum, cunku o kadar uzun surer 10 yilllik bir iliskinin sonlanmasi. Sana tavsiyem, RUHUNU KURTARMALISIN. Kendini olabilecek en guclu duruma getirmelisin. Ruh ve beden olarak. Arkana bakmadan bu cinayet yerinden kac, mekanini degistir, zihninde calan muzigini degistir, once kabullenemeyeceksin, huzun ve melankoli seni uzun sure takip edecek, ama travmatik bir son olmadikca iyileseceksin garanti veriyorum. Senin kendine olan gorevin, bu bitisi travmatik bir surece sokmadan derhal bu sahistan uzaklasman. Eger hayatina deger veriyorsan kac en uzaklara.