Prof dr aycan Kayıkçıoğlu

2 sene once burun amelıyatımı kendısı gerceklestırmıstır. O gunden berı eskıden aldıgım nefesın yarısını bıle alamıyorum. Cesaretımı topladıgımda baska bır hekımde ıkıncı bır amelıyatımı olacagım. Kendısı 7 bın lıra gıbı bır rakam verıp ben tesekkur edınce sana 4 bın lıraya yaparım dedıgı kendınden pazarlıklı amelıyatı yuzunden oksıjensız yasıyorum. Kontrole gıttıgınde sıkayetlerımı dınleyıp ucretsız amelıyat onerısınde bulunmustu. Ama ısını hak eden ve bılenlerın yapması gerekıyor. Tavsıye etmem.

2 sene once burun amelıyatımı kendısı gerceklestırmıstır. O gunden berı eskıden aldıgım nefesın yarısını bıle alamıyorum. Cesaretımı topladıgımda baska bır hekımde ıkıncı bır amelıyatımı olacagım. Kendısı 7 bın lıra gıbı bır rakam verıp ben tesekkur edınce sana 4 bın lıraya yaparım dedıgı kendınden pazarlıklı amelıyatı yuzunden oksıjensız yasıyorum. Kontrole gıttıgınde sıkayetlerımı dınleyıp ucretsız amelıyat onerısınde bulunmustu. Ama ısını hak eden ve bılenlerın yapması gerekıyor. Tavsıye etmem.

Mesajına istinaden ;

Hiç bir ameliyatta % 100 başarı yoktur, maalesef belli oranda problem ortaya çıkma olasılığı vardır. Bu problem cerrahi hatalardan kaynaklanabileceği gibi hastaya bağlı yara iyileşmesinden de kaynaklanabilir. Önemli olan sorunu çözmektir.

Uzman bir kişinin işini bilip bilmediğini değerlendirmek çok ciddi bir yargıdır. Yapılan suçlama kabul edilemeyecek derecede ağır ve haddini aşmış bir suçlamadır.

Cerrahlar arasında " Komplikasyonu olmayan cerrahi yapmıyor demektir" şeklinde yerleşmiş bir görüş vardır. Benim bundan sonra da hastalarımla ilgili, her cerrah gibi, sorunlarım olacaktır ve çözümlemek için elimden geleni yapacağım.

Hastamın böyle bir olumsuzluk yaşamasına çok üzüldüm, keşke olmasaydı. Ancak hastama indirim yapmışım, ücretsiz çözüm önerilerini sunmuşum. Vicdanen rahatım. Başka ne yapabilirim ?

Saygılarımla,

Prof Dr Aycan Kayıkçıoğlu

Hocamızın cevabı yukarıdadır. Bu şekilde yaklaşımda bulunamayan hekimlere ders niteliğinde bir cevap olmuş. Cevap hakkını böyle güzel kullanan hocamlarımızın artmasını diliyoruz.

Arkadaşlar prof.etiketine kanarak benim düştüğüm hataya sakın düşmeyin nolur. Yüz germe ameliyatı oldum hiç güzel olmadı ayrıca yüzümü de yaktı malesef. Bir de geçecek diye yalan söyledi 4 ay boyunca.. çok ama çok mutsuzum

Back
X