prof.Engin Oral da tüp bebek yaptıranlar

Merhaba

Ben kendisiyle 3. defa tüp bebek deneyimi yaşadım. Kendisi işinde çok bilgili ve yetkin. Ancak bence kapasitesinin üstünde hasta baktığından dolayı bazı unutkanlıkları olabiliyor. En önemlisi de benim için bilgilendirilmek çok önemli diyorsanız kendisi bilgilendirme yapmıyor.1 yıldır hastasıyım ama tüp bebek hakkında herşeyi internetten öğrendim. Bir soru sorduğunuzda sen bunu şimdi kafana takma diyor veya kısa bir cevapla geçiştirerek tatmin edici bir cevap vermiyor. Zaten 2 defa sorarsanız söylemiştim, anlatmıştım diye sizi bozabiliyor üçüncü defa sormaya çekiniyorsunuz. 4. denememi kendisiyle yapmayacağım. İyi bir doktor, genelde tatlı bir insan ama benim için sorularıma net cevap verilmesi çok onemli. Dünyanın tedavi ücretini ödedikten sonra bunu beklemekte hakkım diye düşünüyorum. Tabii bir de her kontrolde min 1-2 saat bekleme işkencesi var ki en kötüsü o. Aynı saat dilimine 15 hasta yazıp kendisi de 1 saat geç gelince 3 saatiniz heba oluyor. Allah yardımcınız olsun...

Engin bey le 3.tüp bebek denememizi yapıyoruz. Daha öncesinde maslak acıbademde ilk denememizi yaptırmıştık. 5.ayda ne yazık ki bebeklerimi kaybettim. Engin bey bugüne dek gördüğüm en iyi doktor. Kendisi işinin ehli. Fazla bilgi vermemesinin sebebi stres faktörünün önüne geçmek. Malum hassas olduğumuz için ne yazık ki pireyi deve yapabiliyoruz. Bilmemiz gereken konularda ayrıntılı ve net bilgi veriyor. Zaten önemli olanda bu. İstanbulda iyi diye tabir edilen ve oldukça pahalı merkez (mezbahadan bozma) lerdeki uygulama ve insanlık dışı davranışları gördükten sonra Engin bey gibi bir İNSANIN hastası olmak gerçekten büyük bir ayrıcalık. Bu kadar başarılı ve iyi olmamış olsaydı zaten kapısında bu kadar sıra olmazdı. İlk gebeliğimi zor ve tehlikeli geçirdiğim için, beni ve rahmimi zor bir kanamalı durumda kurtardığı için hep kendisine dua ederim. Nitekim ilk doktorum Cihat Ünlü bile bu derece kanamam varken rahmimin alınmayışına inanamamıştı bile. Tüm bu yaşadıklarımı göz önüne alınca her beklememde acaba şuan kim için mücadele ediyor diye aklımdan geçirmiyor değilim. O yüzden beklemek bana hiç dokunmuyor. Çünkü bende doğumumdan sadece iki gün önce Engin Oralın hastası olmaya karar vermiştim ve buna rağmen tabiri caizse patlamaya hazır bomba haline gelen ben gibi bir hastayı geri çevirmemiş ve 6 gün boyunca benim ve bebeklerim için zorlu bir mücadele vermişti.
Engin Oral iyi bir doktor olmasının yanında iyi bir insandır. Hastalarına insanca muamele eder gerektiğinde güç verir. İyi ki böyle hekimlerimiz var. Allah kendisine güç kuvvet versin.

Engin bey le 3.tüp bebek denememizi yapıyoruz. Daha öncesinde maslak acıbademde ilk denememizi yaptırmıştık. 5.ayda ne yazık ki bebeklerimi kaybettim. Engin bey bugüne dek gördüğüm en iyi doktor. Kendisi işinin ehli. Fazla bilgi vermemesinin sebebi stres faktörünün önüne geçmek. Malum hassas olduğumuz için ne yazık ki pireyi deve yapabiliyoruz. Bilmemiz gereken konularda ayrıntılı ve net bilgi veriyor. Zaten önemli olanda bu. İstanbulda iyi diye tabir edilen ve oldukça pahalı merkez (mezbahadan bozma) lerdeki uygulama ve insanlık dışı davranışları gördükten sonra Engin bey gibi bir İNSANIN hastası olmak gerçekten büyük bir ayrıcalık. Bu kadar başarılı ve iyi olmamış olsaydı zaten kapısında bu kadar sıra olmazdı. İlk gebeliğimi zor ve tehlikeli geçirdiğim için, beni ve rahmimi zor bir kanamalı durumda kurtardığı için hep kendisine dua ederim. Nitekim ilk doktorum Cihat Ünlü bile bu derece kanamam varken rahmimin alınmayışına inanamamıştı bile. Tüm bu yaşadıklarımı göz önüne alınca her beklememde acaba şuan kim için mücadele ediyor diye aklımdan geçirmiyor değilim. O yüzden beklemek bana hiç dokunmuyor. Çünkü bende doğumumdan sadece iki gün önce Engin Oralın hastası olmaya karar vermiştim ve buna rağmen tabiri caizse patlamaya hazır bomba haline gelen ben gibi bir hastayı geri çevirmemiş ve 6 gün boyunca benim ve bebeklerim için zorlu bir mücadele vermişti.
Engin Oral iyi bir doktor olmasının yanında iyi bir insandır. Hastalarına insanca muamele eder gerektiğinde güç verir. İyi ki böyle hekimlerimiz var. Allah kendisine güç kuvvet versin.
5. Ayda engin beyle kontrolde mi bebeklerinizi kaybettiniz? Engin bey perinatolog degil yanılmıyorsam..

Benim hayatimdaki en onemli insanlardan biridir Engin hoca. 6 sene once cikolata kisti ammeliyatim sirasinda tanistim kkendisiyle. Bi ton gereksiz sozlere karsi o bir tek beni tatmin etti. Surecteki her kontrolumde yanndan agayarak ciktim, her seferinde beni sarlarak ugurladi. B sene ocak ayinda ilk denememizi yaptik cok sukur tutund melegimiz. Surecteki psikolojik destegini, asamalari anlatmasini, tebessumu beni de rahatlatti. Ama ben zor bi hamilelik geciriyorum. 7.haftada kalp atisini yine engiin hocada duydk bebegimizin. Ertesi gun 3 cmlik kistim patladi ve hastanelik oldum. Saatlerce hastanede kalmama ragmen bi sey bulamadilar. Derken ickanamam artinca olayi anladilar hemen ammeliyat edip bebegi almaliyiz yoksa anne oolr dediler. Ben istemedm tabiki. Esim hemen engin hocayi, engin hocada hastaneyi aradi ve ameliyati durdu. 5gun hastanede kaldim ve devet hastanesinin cilvesi! Hicbilgi vermiyolardi biz engin hocadan aliyorduk bilgiyi.. esimmi arayip her zamanki gibi asama asama anlatiyordu ameliyati dusunmemizi soyluyord ve cok sukur 6.ayimizdayiz. baska doktorlara kalsa beni ameliyata alip bebegimi de alacaklardi. Benim hayatimdaki yeri cok ama cok ayridir engin hocanin. Ben her seyden once onn bu isi mesek olarak degil hayati olarak gordugunu, herkese ayni degeri verdigini dusunuyorum. Hemsirelerini n sana surecteki oluml destegini soylememe gerek bile yok. Bence emin ellerdesin, icin rahat olsun.

5. Ayda engin beyle kontrolde mi bebeklerinizi kaybettiniz? Engin bey perinatolog degil yanılmıyorsam..
Hayır gebelik takibimi yapan kişi Engin hoca değildi. Acıbadem Prof dr Özlem Pata ydı. Engin hocaya bir kez akıl danışmaya gittim. Sonrasında kanama öncesi yoğun akıntılarım olduğunda özlem pataya saatlerce ulaşamayınca gittim. Gittiğimde de takibimi kendisinin yapmasını istedim. 36 saat dolmadanda kanamam başladı. Bir başka dr olsa asla bu halde kabul etmezdi. Fakat Engin hoca kabul etti. Özlem patayı hastanede aradığımızda Engin hocanın üzerine yapacak hiçbir şeylerinin olmasığını kendisinin devam etmesini söylediler.

Geçmiş olsun. Doktorların görevi bizlere yardımcı olmak, baska doktor olsa kabul etmezdi demenizi anlayamadım...hayırlısıyla alın kucagınıza bebeginizi insallah.

arkadaşalr ben ikinci kez tüp bebek yaptırıcam ve doktor araştırıyum engin bey tüp bebk başarı oranı nedir yaniçıkıyormu yakinen şahit olan varmı.teşekkürler.

Floryada ve nişantaşında muaynehanesi var tüp bebek işlemlerini bahçeci fulya tüp bebek merkezinde yapıyor 228sn

Back
X