Çok kibar ilgili ve bilgili biri. Muayene ücreti 600 civarı test için gittiğimiz kuruma da 750 civarı verdik. Biraz yoğunluk var sekreteri malesef beğenmedim 3 ay ilaç kullandı eşim ayda bir mail ile yazıştılar. Sonunda şu cevabı vermiş
Sperm DNA hasarı anlamlı derecede düşmüş. Yani spermlerinizin çocuk olmasına mani olacak derecde oksidatif strese bağlı herhangi bir bozukluğunun kalmadığı görülüyor. Sperm değerleriniz de yeterli. Zaten sperm sayısı, morfolojisi ya da hareketinde olacak düşmelerden dolayı kaygılanmayın. Sperm DNA içeriği sağlıklı olduğu için, bunların önemi olmaz. Bundan sonra isterseniz doğal yolla çocuk olmasını bekleyebilirsiniz.
Tüp bebek için de sperm yönünden bir sorun yok. Ben 6 ay doğal yolla olması için beklemenizi öneririm.
Bundan sonrası için koruyucu amaçlı antioksidan olarak İmpryl tabletten günde 1 tane, Teatriodan da günde 1 tane, 6 ay süreyle kullanmanızı öneriyorum. 6 ay sonra bunu da kesersiniz. Klomeni kullanmayın. 6 ay içinde doğal yolla gebelik görülmezse, size en yakın bir merkezde tüp bebek yaptırırsınız.
Tüp bebeğin de başarısı en fazla %50'dir. Tutmazsa yeniden denemek gerekebilir. Daha sonra görüşmek isterseniz gelin, yeniden değerlendiririz.
Beslenmenize de dikkat edin.
Sperm yönünden başka bir önerim olmayacak. Tahlil de gerekmez.