2 su bardağı su ,1 çay kaşığı kadar tuz ve şekeri,yarım paket margarini tencereye koyuyoruz. Yağ eriyinceye kadar kaynatıyoruz,yağ eridikten sonra 2 su bardağı elenmiş un döküyoruz. servis kaşıkları veya çırpma teli ile hızlı bir şekilde karıştırıyoruz(hamur olana kadar) sürekli eziyoruz. soğumaya bırakıyoruz.
soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırıp elimizle yoğuruyoruz.( biraz cıvık hafif ele yapışan bir hamur olucak.) avuç içini ıslatıp,yuvarlak toplar yapıyoruz tepsiye diziyoruz.(bunu iki kaşık yardımıylada yapabiliriz.)kızgın önceden ısıtılmış fırında fırının kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. soğuyana kadar fırında kalsın aksi takdirde toplar sönüyor. (ben genelde yaptığım zaman akşamdan hamuru yapıp ertesi sabah fırından alıyorum )
MUHALLEBESİ
3 su bardağı sütü
1 su bardağı kadar toz şekeri
4 yemek kaşığı unu
1 yemek kaşığı nişastayı
1 paket vanilyayı
hepsini bir tencerede karıştırıp pişiriyoruz.piştikten sonra mikserle çırpıyoruz. ılıyınca toz krem şantiyi ekleyip mikserle tekrar çırpıyoruz.
profiterol hamur topları soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz ya da krem şanti uçlarıyla doldurabilceğimiz kadar delik açıp içlerini kremayı koyuyoruz.(topların içinde fazla hamur varsa onları alın).içlerini doldurduğumuz topları borcama diziyoruz.
PROFİTEROL HAMURU İÇİNGEREKLİ MALZEMELER :
2 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kadar tuz ve şeker
yarım paket margarin
4 yumurta
MUHHALEBESİ İÇİN GREKLİ MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 su bardağından biraz daha az toz şeker (tatlıyı sevenler için 1 su bardağı da olur)
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
ÜZERİNDE Kİ ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
Üzerinde bol soslu sevenler için 2 paket hazır çikolata sosu
çok yoğun sevmeyenlere 1 paket çikolata sosu
üzerine paketteki tarifi uygulayıp çikolata sosunu hazırlıyoruz ve profiterollerin üzerine döküyoruz. çikolata sosou soğuduktan sonra dolabta soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN
KESİNLİKLE ÇOK AMA ÇOK LEZETTLİ BİR TARİF TATLI SEVEN VE ÖZELLİKLE PROFİTEROL SEVEN HERKES DENESİN DİYORUM.
[img=http://i0906.hizliresim.com/2009/6/6/2696.jpg]
[a href=http://urlal.com/rj][img
resim yüklemeyi çok beceremiyorum büyük oldu ama düzeltemiyorum.
soğuduktan sonra 4 yumurtayı tek tek kırıp elimizle yoğuruyoruz.( biraz cıvık hafif ele yapışan bir hamur olucak.) avuç içini ıslatıp,yuvarlak toplar yapıyoruz tepsiye diziyoruz.(bunu iki kaşık yardımıylada yapabiliriz.)kızgın önceden ısıtılmış fırında fırının kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. soğuyana kadar fırında kalsın aksi takdirde toplar sönüyor. (ben genelde yaptığım zaman akşamdan hamuru yapıp ertesi sabah fırından alıyorum )
MUHALLEBESİ
3 su bardağı sütü
1 su bardağı kadar toz şekeri
4 yemek kaşığı unu
1 yemek kaşığı nişastayı
1 paket vanilyayı
hepsini bir tencerede karıştırıp pişiriyoruz.piştikten sonra mikserle çırpıyoruz. ılıyınca toz krem şantiyi ekleyip mikserle tekrar çırpıyoruz.
profiterol hamur topları soğuduktan sonra ikiye ayırıyoruz ya da krem şanti uçlarıyla doldurabilceğimiz kadar delik açıp içlerini kremayı koyuyoruz.(topların içinde fazla hamur varsa onları alın).içlerini doldurduğumuz topları borcama diziyoruz.
PROFİTEROL HAMURU İÇİNGEREKLİ MALZEMELER :
2 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kadar tuz ve şeker
yarım paket margarin
4 yumurta
MUHHALEBESİ İÇİN GREKLİ MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 su bardağından biraz daha az toz şeker (tatlıyı sevenler için 1 su bardağı da olur)
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
ÜZERİNDE Kİ ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
Üzerinde bol soslu sevenler için 2 paket hazır çikolata sosu
çok yoğun sevmeyenlere 1 paket çikolata sosu
üzerine paketteki tarifi uygulayıp çikolata sosunu hazırlıyoruz ve profiterollerin üzerine döküyoruz. çikolata sosou soğuduktan sonra dolabta soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN
KESİNLİKLE ÇOK AMA ÇOK LEZETTLİ BİR TARİF TATLI SEVEN VE ÖZELLİKLE PROFİTEROL SEVEN HERKES DENESİN DİYORUM.

[img=http://i0906.hizliresim.com/2009/6/6/2696.jpg]
[a href=http://urlal.com/rj][img
resim yüklemeyi çok beceremiyorum büyük oldu ama düzeltemiyorum.
Son düzenleme: