Tatlı Tarifi Profiterol (resimli)

Dilal2a

Psikolojik Danışman
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
851
2
116
Pastaneler halt etsin :) mükemmel oldu :)

Hamuru için
1,5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz şeker
4 yumurta(yumurtalar küçükse 6 yumurta)

Kreması için
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Çikolata sosu için
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım paket bitter çikolata(Arzuya göre arttırılır)

Arkadaşlar tüm işlemleri ocağın küçük tarafında yapıyoruz

Şimdi....

Hamur için suyu en yüksek ateşte kaynatın kaynadıktan sonra margarini ekleyip eiritin. Eridikten sonra toz şekeri tuzu una ekleyip margarinli suya katın. Ocağı kısıp unu yakmamaya dikkat ederek, margarinin çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 1-2 dk karıştırın.

Hamurumuzu soğuk ılık kıvama getirene kadar oda sıcaklığında ılıtın..
Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın hamur akışkan olacak. yumurtaları büyüklüğüne göre ayarlıyorsunuz. eğer büyük yumurta ise 4 yumurta kafi gelecektir. küçükse 6 yumurtaya kadar ekleyebilirsiniz. yumurta ekleme bitince hamuru dolaba kaldırıp soğutun. 30-45 dk kadar.

sonra hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) 2 çay kaşığı yardımıyla aralarında 1 cm falan boşluk bırakıp dizin. sonra fırına atın. fırında ilk 20 dk 200 derecede sonraki 20 dk 160 derecede pişirin. fırını kapattıktan sonra 15-20 dk daha fırının içinde tutun. bu işlemler sırasında fırının kapağını asla açmayın. hamurlar söner yoksa.

Kreması

vanilya hariç tüm malzemeleri ocakta kaynatın karışım fokurdadıktan sonra ocaüı kapatın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. kremamızı soğumaya bırakın.

Çikolata sosu

Bitter çikolata hariç tüm malzemeleri kaynatın ocağı kapamadan çikolatayı ekleyip eritin biraz daha fokurdayınca kapatın

Servise hazırlarken

Hamurlarımızı biçak yardımıyla yarıya kadar kesip çay kaşığı ile kremayı doldurun..üzerine çikolata sosunu gezdirin..

Mmmmm Afiyet olsunnn :D

bunlarda hamurun çiğ hali pişmiş hali ve servise hazır hali
Hamurun kıvamını rahatça görebilirsiniz. bu arada ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz arkadaşlar benim 73 tane hamurum oldu :) bayağı bereketliymiş:)

İlk kez denedim ve sonuç mükemmel :) ölçüler tam oldu.. mutlaka deneyin :)

of of süper görünüyor.eline koluna sağlık canım.eğer rejimde olmasam yarın hemen yayıp yerdim.cok sevıyorum bu tatlıyı.yiyemesemde resimlerine bakmak yetti.:gitme:

herşey süper görünüyor bende en kısa zamanda yapmak istiyorum yalnız öğrenmek istediğim birsey var yaglı kagıda yerlestırırken hamurların buyuklugu ne kadar olmalı hamurlar cok fazla kabarıyormu yardımcı olursanız cumartesı gunu gelecek mısafırlerıme yapmak ıstıorum :)

herşey süper görünüyor bende en kısa zamanda yapmak istiyorum yalnız öğrenmek istediğim birsey var yaglı kagıda yerlestırırken hamurların buyuklugu ne kadar olmalı hamurlar cok fazla kabarıyormu yardımcı olursanız cumartesı gunu gelecek mısafırlerıme yapmak ıstıorum :)

çay kaşığı kadar işte...pofuduk oluveriyor zatiii....

şimdiye kadar 3 kere profiterol denemem oldu. hepsinde de toplarım söndü. Aynen yaptım ilk 20 dk 200 derece sonra 160 derece. Ama derecesini düşürür düşürmez söndü çok kötü oldu tabi. iyi pişenler de çok kuru oldu kırılacak kadar. Bir de hamurun tadı bi tuhaf oldu. Bence profiterol yapmak çok zor. Aman misafire falan denemeyin derim çok riskli. Bu tarifi denemeye cesaretim yok:52:

şimdiye kadar 3 kere profiterol denemem oldu. hepsinde de toplarım söndü. Aynen yaptım ilk 20 dk 200 derece sonra 160 derece. Ama derecesini düşürür düşürmez söndü çok kötü oldu tabi. iyi pişenler de çok kuru oldu kırılacak kadar. Bir de hamurun tadı bi tuhaf oldu. Bence profiterol yapmak çok zor. Aman misafire falan denemeyin derim çok riskli. Bu tarifi denemeye cesaretim yok:52:

cnm bu tarif cesaret istemiyor inan.hem çok pratik hem çok lezzetli.
geçen gün ilk denememi yaptım ve sonuç süperdi.
sonrasında annemler gelince tekrar yaptım hepsi çok beğendi.içindekinin etimek olduğunu kimse anlamadı uğraştığımı düşündüler.
oysa sadece etimekleri kırıp içine atıyorsun...
tavsiyem servis yapacağın günden 1 gün önce yap.dolapta bekliyince daha güzel oluyor....
:34:

cnm bu tarif cesaret istemiyor inan.hem çok pratik hem çok lezzetli.
geçen gün ilk denememi yaptım ve sonuç süperdi.
sonrasında annemler gelince tekrar yaptım hepsi çok beğendi.içindekinin etimek olduğunu kimse anlamadı uğraştığımı düşündüler.
oysa sadece etimekleri kırıp içine atıyorsun...
tavsiyem servis yapacağın günden 1 gün önce yap.dolapta bekliyince daha güzel oluyor....
:34:

çok özür...
ben etimekli profiterol topiğindeyim sandım.yanlış oldu.
:17:

ben de aksam yaptım tarif defterimde vardı aynıydı hersey güzel olduda yumurta kokuyo hafiften kokmamamsı için ne yapmak lazım ki bidakine öyle yapayım

Back
X