Kekler - Pastalar Profiterol ve ekler pasta (resimli)

canim yumurtalari tam cirpmazmiyimozel hoca basimizda yemek kursunda yaptik
ve senin gorduklerin ne biliyomusun
iri sekerler uzerindeki beyazlar ,birazina ondan atmistim ,ocanim

hım pardo ozamn canımm potur potur kaldıgını gorunce yumurtalr mıksele cırpılmynca topklanıyo ondan sandım elıne saglık hos gorunuyoo:oklava:

mesela kabarincami hemen cikariyosun yoksa uzeri guzel kizarincami ,hani kabarip az kizarinda icinde az kalabilir, iyi kizarmak gerek
veya firindan baska aklima gelmiyo cunku bende yeni denedim pek ustasi degilim

canim uzeri kizariyo.bekliyorum iyice sogusun diye firin.genede hafif hamur kaliyo

Bu 1/4 neyin 4te biri ? su bardağınınmı ?
Öyleyse çok az değilmi ?
Ben 1,5 bardak su 1 bardak un ölçülü bi tarif yapmıştım geçen gün Yiyenlerden tam not aldım
Bunuda güzel gördüm deneyeyim diye tarifi not edeyim dedim ama ölçülere takıldım

Kremayıda fotota sanki daha sıvı gibi gördüm
Kremadaki süt ölçüsüde 1/4 veya 1,5 bardak
Yine neyin 4te biri bu
Ben bugün çokmu iptal durumdayımda anlayamadım bunları acabola:bbo:

kizlar tariftermlar var tam olrak bilmiyosaniz
150 gr un 1.5 bardaktan birazdaha az oluyo ,veya 11 kasik oluyo
75 gr sekerse 6 kasik oluyo inallah isinize yarar herkesin evinde tarti olmadigi icin kafa karistiriyo birraz

cok guzel gorunuyo bende bi kez yapmistim tutturmmustumda ama cok zaman aliyo diye hazir almak daha kolayimiza geldi :ecrin_bebek:

aslinda cok zaman almiyo ,ama iste her iki sosu ayri ayri yaparsan zaman aliyo ,ben cikolata sosu hazir kullandim :) oyuzden birazdaha kolaydi
yinede teskur canim

Of offf offffff bunlar da ne böyle pastaneden almalar yanında halt etsin

Ekler yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hamuru, hamuru yani şu hamuru 2 kez pişiriliyor. Bunlardan ilki tencerede 2. si ise sıktıktan sonra fırında. Hamur hazırlanırken pişirdiğiniz hamura yumurtaları tek tek ilave etmeli, tamamen karıştıktan sonra diğer yumurtayı eklemelisiniz. Bu şekilde pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edebilirsiniz.

Alıntı

Back
X