Progestan kullananlar yardım

Duyguluklu

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
33
2
6
38
mrh ben gebe olduğumu yeni öğrendim doktorum günde 1tane corasprin ,progestan 200 kullanmamı söyledi.Netten ilacı araştırdım düşük tehlikesi olanlar için verilmiş benim kanamamda yok şimdilik başka bir doktor tehliken yada kanaman yoksa kullanma dedi.ilk gebeliğim çok korkuyorum ne yapsam bilemedim lütfen kullananlar yazabilir mi?

Kanaman yoksa neden yazmis kan sulandirici ve progestan ikiside düşük onlemek amacli kullaniliyor sizin yerinizde olsam (eger imkaniniz varsa) bi doktora daha gorunmeniz ama riskiniz yoksa kullanmaniz bence sacma cunku progestan bebek icin sifir zarari bile olmayan ama anne icin ağır ve yan etkili(şişkinlik, sivilcelenme , halsizlik, uyusma gibi) bir ilac aylardir kullaniyorum çünkü hayirlisiyla kurtulmayı diliyorum... Şunuda unutmamak lazim dış kanama degilse bile iç kanamada olabiliyormuş gebelikte benimde kanamam sadece ultrasonda ölçülebiliyo ben disardan anlamiyorum

Bende tereddüt ettim kullanmada Kayseri Acıbadem’de gittiğim doktor verdi bi sıkıntı olmaz dedi netten kanama olunca içilmesi gerektiğini okuyunca kullanmadım hapı başka doktoralarda sordum onlar kanama yoksa olmayan bişey için neden kullanacaksın dedi
Şimdi sadece folik asit içiyorum inş iyi yapıyorumdur

Neden doktorunuza direkt sormadınız "bana bu ilaçları neye istinaden veriyorsunuz?" diye.
Hamilelik hassas ve dikkat edilmesi gereken bir dönem, ben olsam sorardım sebebini.

Kullanmayın veya kullanın diyemeyiz, belki doktorunuz birşey fark etti ona istinaden verdi bu ilaçları?
Bence yine de doktorunuza danışın, kafanıza göre iş yapmayın derim.
Sadece telefon ile soracağınız doktorlara da danışmayın, muayeneye giderek bilgi edinin daha sağlıklı.

İlk oğlumda riskli gebeliğim vardı, kaç tane doktor gezdim size anlatamam.
Doğru doktoru bulana kadar.
Hamd olsun sağlıkla dünyaya geldi, yordu bizi, ancak şimdi 5 yaşında :KK36:

Bebeğinizi sağlıkla büyütün, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Doktoruma sordum hiçbir sıkıntı olmaz kullan dedi netten ilaçları araştırınca tereddüt ettim sonra 2doktora daha gittim onlarda gereksiz alma dedi daha 2haftalık gebeliğim ve ilk gebelik olcak allah izin verirse o yüzden çok kararsız kaldım

Arkadaşlar 11. Haftamda baya bi kanama geldi. Direkt doktora gittim ve kesenin yarısında kanama alanı olduğunu söyledi. 1 ayı geçti yatıyorum. 3 günde bir iğne ve hap kullanıyorum. En son Perşembe gittim ve doktorum kanama alanımın azaldığını söyledi . Az bişey kaldı demişti. Ama bu süreçte içerde kalan kanı hep atıyorum. Beni tedirgin eden az kaldı demesine rağmen Perşembe’den bu yana çok fazla kanamam oluyo. Koyu renk kalanı atıyorsun diyor ama bu normal mi bilemedim . Özellikle geceleri oluyor. Pijamalarım afedersiniz bildiğiniz kan , pedimi sürekli değiştiriyorum . Başından böyle bişey geçen var mı acaba ? Yani bu kadar çok mu geliyo kan ?

Back
X