Progestan kullananlar ?

haticezng12

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2023
69
17
8
27
6+3 haftalık hamileyim.Arkadaşlar 3 gün önce kahverengi lekelenmem oldu. Çarşamba Doktoruma gittim. Düşük tehlikesi var dedi.Pregestan iğne yaptı .Ve fitil verdi. Dün itibariyle pembemsi kırmızımsı sürekli bir kanamam oldu. Ve aynı zamanda adet sancısı gibi sancı çektim hem bel hemde karından.
Şimdi sabahtan beri 1 damla falan kahverengi leke geldi. Sizce ilaçlar iyi mi geldi?Pazartesi tekrar doktora gidicem.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun, bende 9.haftamda az bir lekelenme yaşadım progestan fitil kullanıyorum. Ama benim 2 gün içinde kesti ve bidaha olmadı. Sürekli kanama tehlikeli bir duruma işaret olabilir bence en kısa sürede tekrar doktora gözükün

Benimde 2 gün kanadı sadece 2. Gün biraz fazlaydı. Ama bu3.gün varla yok arasında kahverengi lekelenme oluyor

Benimde 2 gün kanadı sadece 2. Gün biraz fazlaydı. Ama bu3.gün varla yok arasında kahverengi lekelenme oluyor
İşte fazla olması sorun oluşturabilir o yüzden benim kanamamın hemen kesildiğini söyledim. Doktor görmeden bilemeyiz maalesef ki gebeliklerde lekelenme normal ama ped dolusu kanama normal sayılmıyor

Benim 3 haftadır devamlı var. Bir doktor bana da iğne verdi 5 tane. Bir gün kanamam çok olunca acile gittim haftasonu olduğu için , açıklık var mı diye alttan tek parmakla muayene ettiler ve orada bana neden iğne kullandın önermiyoruz dediler. Son 1 iğnem kalmıştı yapmadım ertesi günü normal doktora gittim çok iyi bir doktordu, o da bana iğne çok iyi değil fitili iyi yaparsan iğneden çok daha etkili dedi. Çok kanaman olmadığı sürece korkma Allah’ın izniyle bir şey olmaz ben her gün lekelenme görüyorum bazen kana dönüyor maalesef, bitmesini bekliyorum sağlıkla. Şunu da ekleyeyim ablamın 9 ay boyunca oldı ve yeğenim sağlıkla doğdu. Nasibi barsa sağlıklıysa her türlü doğacak Allah’ın izniyleAllah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Son düzenleme:
İşte fazla olması sorun oluşturabilir o yüzden benim kanamamın hemen kesildiğini söyledim. Doktor görmeden bilemeyiz maalesef ki gebeliklerde lekelenme normal ama ped dolusu kanama normal sayılmıyor
Ped dolusu değil ama ilk gün günde 2-3 kere geldiyse 2. Gün 10-15 kere geldi onu anlatmak istemiştim

İnşallah çok korktum ama hayırlısı Allahtan. Bende fitil kullanıyorum umarım durdurur akıntıyı

Geçmiş olsun bende hamileliğimin ilk 3 ayı ve son 1 ayı kullandım. Bu süreçte aralarda yine lekelenmelerim oldu. Korkmayın inşallah bı problem olmaz bu ilaç rahim guclensin diye kullandiriliyor inşallah işe yarar. Kendinizi yormayın ağır işlerden kaçının çok ayakta durmayın beslenmenize ve moralinizi dikkat edin

Bu
Arada doktor bana kanama kırmızı ve yoğun olmadıkça korkma demişti. Siz yinede emin olmak için kontrole erken gitmeye çalışın en kötü ihtimal bı acile görünün nolur nolmaz her bünye aynı olmuyor

Çok teşekkür ederim inşallah iyi gelir

Merhaba nasıl oldunuz
Ben de geçen hafta aynı problemi yaşadım
Koyu kahve lekelenme biraz da kanamaydı sanırım korkudan tam da bakamadan acilde buldum kendimi. İğne yapıldı ve progeston başlatıldı sabah akşam vajinal olarak.
Ertesi gün doktora gittim leke devam ediyor diye şimdi düzeldi ama istirahat verdi. Bakalım haftaya kontrole gideceğim.

Bu sabah uyandığımda hiç bir şey gelmemişti. Dünde zaten normal beyaz akıntıya karışık geliyordu.Umarım gelmez artık.İlaç zaten 6 gün içinde faydasını gösteriyormuş.
Kanama dursada bebeğim iyi mi çok merak ediyor insan. Pazartesi gidicem doktoruma bakalım

Ünş
İnşallah sizinde biter kanamanız çok kötü bir psikolojik savaş

Sıcak suyla ve sık sık duş almayın. Ilık suyla duş alın soğuğa yakın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…