Progestan kullanımı

Yesomm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2022
11
3
1
32
Kızlar merhaba. 22 haftalık gebeyim. Doktorum bebeğin biraz aşağıda olduğunu söyledi. Önlem amaçlı progestan hapı verdi ve vajinadan almamı önerdi. Doğru yapıp yapmadığımdan emin değilim. Sizce bu fitili kullanmanın Bi sakıncası var mı?

1 aydan doğuma 3 gün kalaya kadar gece gündüz şeklinde kullandım haftada birde iğnesi oldum rahim ağzını güçlendiriyor o hap doktorunuz dediyse mutlaka kullanın sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah

Teşekkür ederim

Gebeğinizde kahverengi akıntı yada kırmızı kanamalarınz olmuş muydu hiç.
Benim hem kahverengi akıntım hem kırmızı kanamam oldu (1 defa) şuan progestan kullanıyorum sabah akşam 2şer tane ile başladım 2 haftadır sadece akşamları 2 tane kullanıyorum. Doktorum 20.haftadan sonra bırakıcaksın demişti. Açıkçası korkuyorum bırakmak istemiyorum.
Sorum acaba sizin durumunuz benmkiyle aynı mıydı.? Doktorunuz neden doğuma kadar progestan kullanırdı.
Bu arada benm tüp bebek.

Benim problemim servikal yetmezlik dikişte vardı bu yüzden kullandım doktorunuz bırakın diyorsa bırakın hormon sonuçta ne derlerse onları yapıyoruz
Psikolojik olarak bi koruma olarak görüyorsunuz anlıyorum fakat bıraktıryorsa da herşey normal artık bu gibi korumaya ihtiyacınız kalmamış demektir

Anladım haklısınız. Ama korkuyor insan işte. Benmde her kontrolde vajinal uzunluk kontrol ediliyor. Şuana kadar herşey Normal dedi doktor. Sizin servikal yetmezlik ne zaman anlaşıldı, ve ne zaman dikiş atıldı.

Ben de 13. Haftadan beri kullanıyorum günde 2 defa rahim ağzı uzunluğum sınırda öncesinde de 21 haftalık kaybım olduğu için sakıncayı bırak faydası büyük

Anladım haklısınız. Ama korkuyor insan işte. Benmde her kontrolde vajinal uzunluk kontrol ediliyor. Şuana kadar herşey Normal dedi doktor. Sizin servikal yetmezlik ne zaman anlaşıldı, ve ne zaman dikiş atıldı.
Benim bundan önceki gebeliklerimde fark edildiği için alındı bu önlemler bu gebeliğimde fark edilmedi önce ki öyküme göre hareket edildi inşallah sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize gereken ve doktorum söylediği önlemleri alın gerisi için yapılacak bişi yok boşuna stres yaşatmayın bebeğinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…