Progestan kullanımında aşırı yan etki

• Konu Sahibi Konu Sahibi AESE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AESE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
1.444
1.824
53
34
Herkese merhaba;

7+6 günlük hamileyim. 6+3 de 1 günlük kanamam oldu diye doktor 5 tane iğne ve 100mg progestan verdi. İlk başlarda sadece uyku yaptı. Ama 2 gündür içtiğimden 2 saat sonra sarhoş oluyorum. Başım çok dönüyor sanki dilim şişiyor. Konuşamıyorum. Yürüyemiyorum bile. Dün eşim yatağın başında kadar götürdü ayağımı kaldırıp yatağa yatamadım bile. Öğlen içinde 40 dk uyuduğumda kendimi topluyordum. Ancak raporum bitti bu ilacı içip dışarı çıkmam mümkün değil. İlacı bugün öğlen içmedim Acaba birşey olur mu diye de korkuyorum.

Herkese merhaba;

7+6 günlük hamileyim. 6+3 de 1 günlük kanamam oldu diye doktor 5 tane iğne ve 100mg progestan verdi. İlk başlarda sadece uyku yaptı. Ama 2 gündür içtiğimden 2 saat sonra sarhoş oluyorum. Başım çok dönüyor sanki dilim şişiyor. Konuşamıyorum. Yürüyemiyorum bile. Dün eşim yatağın başında kadar götürdü ayağımı kaldırıp yatağa yatamadım bile. Öğlen içinde 40 dk uyuduğumda kendimi topluyordum. Ancak raporum bitti bu ilacı içip dışarı çıkmam mümkün değil. İlacı bugün öğlen içmedim Acaba birşey olur mu diye de korkuyorum.
Bu yan etkiler malesef oluyor bu ilacta. Bende sabah aksam kullanıyordum. Sabahlari fitil seklinde kullandim. Aksamlarida yatarken ictim. Gece uykuda oldugum icin etki etmedi.

Bende hapını kullandım maalesef benidr öyle yapmıştm sürekli uyuyordum..tekrar bi doktora gidin düşük riski geçmişse keser doktor..ben 12. Haftaya kadar içtm

Gece yatarken iç sabaha kadar etkisi azalıyor bende kullandığımda aynı yan etkiler vardı 12 haftaya kadar kullanılıyor biraz gayret

Bu yan etkiler malesef oluyor bu ilacta. Bende sabah aksam kullanıyordum. Sabahlari fitil seklinde kullandim. Aksamlarida yatarken ictim. Gece uykuda oldugum icin etki etmedi.
Yan etkiler başta normaldi ama artık eşim kucaklayarak yatağa götürüyor. Hamilelik öncesi de tansiyonum hep 9/5 falandı. Acaba düşürüyor mu daha çok ?

Gece yatarken iç sabaha kadar etkisi azalıyor bende kullandığımda aynı yan etkiler vardı 12 haftaya kadar kullanılıyor biraz gayret
Sabah akşam verdi doktor. Raporum da bitti. Sabah içmem mümkün değil :(

Yan etkiler başta normaldi ama artık eşim kucaklayarak yatağa götürüyor. Hamilelik öncesi de tansiyonum hep 9/5 falandı. Acaba düşürüyor mu daha çok ?
Onu bilmiyorum ama bende ictigimde sarhos gibi oluyordum. Ayakta durmakta zorluk çekiyordum. Dedigim gibi aksam yatmadan once icin.

Sabah akşam verdi doktor. Raporum da bitti. Sabah içmem mümkün değil :KK43:
Ben 200 mg sadece yatarken almıştım yatağa girince resmen kendimden geçiyordum bir sor doktoruna akşam alsam olur mu diye olur muhtemelen diğer türlüsü yan etkilerine dayanmak çok zor

Ben de 200 mg kullandım bir süre kafamı kaldıramıyordum, tansiyon düşüklüğü de yapıyordu.Doktora sorun iğne dokunmuyorsa iğne şeklinde verilebilir belki.Sizi anlıyorum o durumda ben evde zor duruyordum çalışmak çok zor olur.

Oral değil de vajinal alırsan yan etkisi daha az oluyor. Ben de ilk alırken (oral) kafamı kaldıramıyordum sonra vajinal almaya başladım yan etkiler ortadan kalktı. Bence bu konuyu doktoruna danışmalısın.

Fitil.olarak.kullanin zaten daha iyi etki gosteriyor Ayni hapi fitil.olarak.kullaniyorsunuz benim doktorum sakin icme demisti bana yan etkilerinden.dolayi

Herkese merhaba;

Doktorunuzla gorusun, fitil olarak kullanabilme imkaniniz olabilir. Ben tup bebekle 5+6 yim ve igne + fitil kullaniyorum. Yani ilacin vajinadan salinimi daha etkili oldugu icin fitil olarak kullandiriyor. Ama sakin atlamayin, saatlerine sadik kalmalisiniz hani bu bas agrisina kullanilan agri kesici degil, durum ciddi.

Back
X