Progestan ve aspirin ?

Ozgelin

🧿
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2018
883
1.122
113
Merhaba arkadaşlar ben mayıs ayında bebek gelişmediği için kürtaj oldum..7 de olması gerekirken 6 da kalmış..şimdi tekrar 5 haftalık hamileyim ve ağır bi panik atak geçiriyorm çok korkuyorum..doktor progestan ve aspirin verdi..merakım şu kanamam yok progestan kanamalrda veirlmiyormu? Bebek gelişimine de bi etkisi varmı..daha önce böyle bişey yaşayıp sağlıklı gebelik geçiren varmı..

Bende şubatta kalbi durduğu için iğneyle düşük yaptım.Şimdi çok şükür tekrar hamileyim.
Öncelikle sakin ol bende progestan ve aspirin kullanıyorum.Progestanı bana lekelenmem olduğu için verdi. Ama lekelenmesi olmayanlarada önlem için veriliyor rahmi kalınlaştırıp bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor. Aspirini niye verdiğini sorduğumda doktor şu cevabı verdi; bu en düşük dozu bebek aspirini bebeğe kanın daha iyi gitmesini ve daha iyi gelişmesine yardımcı olacak dedi.
Bir kere kötü birşey yaşadın diye bidaha olacak diye birşey yok stres yaparsan kötü etkilersin.
Bende çok endişeliyim korkularım var ama kendimi rahatlatmaya iyi düşünmeye çalışıyorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.❤️

Bende şubatta kalbi durduğu için iğneyle düşük yaptım.Şimdi çok şükür tekrar hamileyim.
Öncelikle sakin ol bende progestan ve aspirin kullanıyorum.Progestanı bana lekelenmem olduğu için verdi. Ama lekelenmesi olmayanlarada önlem için veriliyor rahmi kalınlaştırıp bebeğin tutunmasına yardımcı oluyor. Aspirini niye verdiğini sorduğumda doktor şu cevabı verdi; bu en düşük dozu bebek aspirini bebeğe kanın daha iyi gitmesini ve daha iyi gelişmesine yardımcı olacak dedi.
Bir kere kötü birşey yaşadın diye bidaha olacak diye birşey yok stres yaparsan kötü etkilersin.
Bende çok endişeliyim korkularım var ama kendimi rahatlatmaya iyi düşünmeye çalışıyorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.❤️

Amin inş ama acayip bi panik haldeyim hamile olduğma bile sevinemedm sanki boşa sevincekmişm gibi yine aynısı olackmış gibi..çok korkuyorum

Korkma lütfen seni çok iyi anlıyorum çok şiddetli olmasada bendede var bu korku hali dua et iyi düşün iyi olsun. Pozitif düşünce çok etkili.

Korkma lütfen seni çok iyi anlıyorum çok şiddetli olmasada bendede var bu korku hali dua et iyi düşün iyi olsun. Pozitif düşünce çok etkili.
Bu arada siz bebeği gördünüzmü kalp atışını duydunuzmu..ben diğerinin tam kalbini duyacagım hafta kaybettim hiç duymadım görmedim..bunu heycanla bekliyorum

Keseyi gördük içinde embriyo da var dedi. Kalp atışı için salı günü gidicez bende çok heycanlıyım.

Progestani bebek iyi tutunsun diye veriyorlar.

Size gore olmayan bir ilaci niye versin doktorunuz. Biraz rahat olun
Merakım ilaç bebeğin gelişimine bi faydası varmı diye..çnki benim kanamam yok gelişimi nasıl etkiliyor merak ettim..ben bu ilacın kanama ile ilgili olduğunu biliyordum çnki..

Merakım ilaç bebeğin gelişimine bi faydası varmı diye..çnki benim kanamam yok gelişimi nasıl etkiliyor merak ettim..ben bu ilacın kanama ile ilgili olduğunu biliyordum çnki..

Yanlis biliyormussunuz.
Hic kanamam olmadan 12. Haftaya kadar sabah aksam fitil olarak kullandim.. progestan zaten gebelik boyunca salgiladigimiz bir horman. Gelisimine faydasi olmayan yada olumsuz yonde etkileyen ilaclari doktorunuz zaten vermez...

Bende çok endişeliyim korkularım var ama kendimi rahatlatmaya iyi düşünmeye çalışıyorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.❤
Merhaba coraspırın kac mg verdı sıze acaba

Back
X