Progesteron Hormonu Düşüklüğü

glsm97

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
16
0
6
27
Herkese merhaba. Bir arkadaşımla ilgili soru sormak istiyordum. Arkadaşım benimle yaşıt 21 yaşında ve yüzündeki sivilceleri ile ilgili hormon testi yaptırdı. Progrsteron Sonucunun çok düşük çıktığını söyledi. Tam değer vermemekle birlikte 0.2 civarlarında olduğunu söyledi. Adetinin 2. Günü yaptırmış. Morali çok bozuk. Kısırlıktan korkuyor. Onun adına sormak istedim bu değerler çok mu kötü ve ne yapmamız gerekir

Herkese merhaba. Bir arkadaşımla ilgili soru sormak istiyordum. Arkadaşım benimle yaşıt 21 yaşında ve yüzündeki sivilceleri ile ilgili hormon testi yaptırdı. Progrsteron Sonucunun çok düşük çıktığını söyledi. Tam değer vermemekle birlikte 0.2 civarlarında olduğunu söyledi. Adetinin 2. Günü yaptırmış. Morali çok bozuk. Kısırlıktan korkuyor. Onun adına sormak istedim bu değerler çok mu kötü ve ne yapmamız gerekir
Progesteron yumurtlama hormonu. Her ay yumurtlama olmayabilir. Polistik over olabilir.

Değeri söylemem diyor ama 0.2 nin altında diyor. Dediğinizi anladım ama bu bir tehlike midir ilerde çocuk olma konusunda.

Değeri söylemem diyor ama 0.2 nin altında diyor. Dediğinizi anladım ama bu bir tehlike midir ilerde çocuk olma konusunda.
Yok değil. Tek bununla çocuk olmaz denilemez ki. Bir çok hormon var. Ona da bakılır falan.

Biryerlerde okumuş forumlarda da görmüş işte bunun düşüjlüğü kısırlık belirtisidir falan diye.

Adet zamanı zaten düşük olmak Zorundadır progesteron adetin 28 günde adet olan için söylüyorum 21.günü yani adet olmadan bir hafta önce bakılan progesteron hormonu 10un altında ise yumurtlamada problem var denebilir aklınızı karıştırmayın sakin olun

Peki bu dönemde alt sınır 0.2 diyor bizim ondan da düşük gene de sıkıntı olmaz mı

Olmaz progesteron un adet zamanı hiçbir fonksiyonu yok adet olmadan önce biranda düşer ve kanama gercekleşir. Bebek yatağı oluşturuyor progesteron gebelik olusmayınca düşüyor ve adet sökülüyor

Üstelik heray farklı sonuç gösterir progesteron kısırlık öyle ha deyince olmuyor rahat olun şimdiden kasılmayın bunlarla düzenli adet olan biri için problem yok demektir bir nevi

Adet döneminde progesteron hormonu zaten en düşük seviyelerinde olur. Önemli olan 21. Gününde yapılan progesteron tahlili eğer o 1 in altında çıkarsa problem vardır.

Peki diyelim o değerlerin altında çıktı bunun tedavisi var mıdır yoksa kesin kısır mıdır?

Cok enteresan, yeni uye arkadasi adina yaziyor. Keske bi zahmet kendisi uye olsaydi da, aciiiik acik yazsaydi sorunu :işsiz:

Başka düşüncesi olan varsa yazabilir mi çok korkuyoruz
Canim progestron testi adettin oldugunde yapilmaz yumurlama olduktan sonra bazen kadinlarda 14gun bazi kadinlarda 21 gun olmalidir bende adetimin 3 gunun yaptidigimda 0.2 cikmisti sonraki ay afetimin 21 gunu yaptirdim 18.4 cikti yumurtlama olmustu polikistik overim yani 21 gunu tekrarla testi

Canim progestron testi adettin oldugunde yapilmaz yumurlama olduktan sonra bazen kadinlarda 14gun bazi kadinlarda 21 gun olmalidir bende adetimin 3 gunun yaptidigimda 0.2 cikmisti sonraki ay afetimin 21 gunu yaptirdim 18.4 cikti yumurtlama olmustu polikistik overim yani 21 gunu tekrarla testi
Yani şuan 0.2 nin altında olması sorun değildir değil mi?

Peki diyelim o değerlerin altında çıktı bunun tedavisi var mıdır yoksa kesin kısır mıdır?
Adetin 21. Gününde yapılan progestron tahlili 5in üstünde çıkıosa bildiğim kadarıyla sıkıntı yok diye biliyorum. 5ten düşük çıkarsa yumurtlama problemi vardır diye biliyorm yumurtlamaya yardımcı tedaviler uygulanıyor.

Back
X