Progesteron Kaç olmalı ?

aleyyyyyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2025
3
0
1
24
Selam kızlar, bugün doktora gittim adetimin 21. günü smeer testi alındı ve progesteron'a bakıldı 7.99 çıktı değer normal mi ? yumurtlama oluyor mu yani birde adetimin 1. günü hsg ye gireceğim çok korkuyorum. Ama umarım bu çıktığım yolda başarı ile sonuç alırım allahım isteyen herkese sağlıklı evlat versin.

Gebelik için 10 ve üzeri olmalı diye biliyorum

Gebelik için 10 ve üzeri olmalı diye biliyorum
bende hiç progesteron değerine bakmamışlar. e nabızdan kontrol ettim sadece geçen sene bakmışlar o zamanda gebelik falan düşünmüyordum sadece adet gecikmesi için gitmiştim. şimdi gebelik düşünüyorum ve yaklaşık 1 yıldır uğraşıyoruz düzenli doktora gidiyorum hiçbiri bakmamış. normalde kesin bakılması gerekiyor mu progesterona ya da acaba adı mı farklı kan tahlillerinde

Şimdi şöyle ilk önce adetinizin 3 veya 4. günü kan değerlerinize hormonlarınıza bakılıyor bende sorun çıkmamıştı. Daha sonra 1 yıl ve üzeri çocuk isteminiz varsa eşinizin sperm testini istiyorlar oda normal çıkarsa sizi adetinizin 21. günü çağırıp smeer testi istiyorlar sürüntü testi yani ve kan tahliline bakıyorlar progestoron ve demir birde d vitamini sonra da adetinizin 1. günü hsg yani rahim filmi çekiliyor. ben henüz hsg çektirmedim

bunların hepsi yapıldı aslında benim. kocamın sperm testi gayet sağlıklı çıktı benimde rahim filmim temiz çıktı tüplerim falan açık. smeer testi dediğiniz bu rahim kanseri için falan herkesten aldıkları sürüntü testi heralde onu da aldılar ama onun gebelikle alakası yok diye biliyorum. bende pcos var her gittiğimde sadece fotosunu attığım değerlere bakıyorlar ve muayene ediyor sadece. haziranın başında da femala verdi yumurtalarımı büyütmek için. ama çatlatma iğnesi de vermedi. gelişimlerini izledi kendisi çatlar büyümüşler dedi.

Eklentiler

• Ekran görüntüsü 2025-07-09 162759.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 12
sizin herhangi bir sorununuz yok sadece vitamin takviyesi yapılmış sanırım , işte ben yumurtaların yeterli olup olmadığının progestoron hormonundan tespit ediliyor diye biliyorum. birde rahim filmi çok acılı bir işlem miydi ?

bende pcos var maalesef. adetlerimin arası 50 gün falan oluyor çoğu zaman. yumurta rezervine amh hormonuyla bakıyorlar diye biliyorum o da normal çıktı bende. rahim filmi çok korkulacak bişey değil. sadece içine sıvı verirken acıyor o da 2 dk anca sürüyor. ama yine de yalnız gitmeyin benim acı eşiğim çok düşük olduğu için baya acı çekmiştim o an. bide korkak biriyim kendi kendimi korkuttum çok acıyacak diye onunda etkisinden dolayı baya tansiyonum falan düşmüştü masadan kalkamamıştım 2-3 dk eşim yardıma gelmişti. şimdi düşününce çok drama yapmışım jdfhnkjdsnksd o kadarda acılı bişey değil korkmayın yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…