PROGESTERON TESTİ SONUCU İLE GEBE OLUP OLMADIĞIM BELLİ OLUR MU?

Progesteron testi ile kesin olarak gebe olup olmadığınız anlaşılmaz, ama dolaylı bir bilgi verir:

1. Yumurtlama olmuş mu?
  • Progesteron testi genellikle yumurtlamadan 7 gün sonra yapılır (örneğin 28 günlük döngüde 21. gün civarı).
  • Değer 3 ng/mL’nin üzerindeyse, yumurtlama olmuş demektir.
  • 10 ng/mL ve üzeri, kaliteli bir yumurtlamaya işaret eder.

2. Gebelik var mı?
  • Eğer döngünün sonlarına doğru (adet gecikmesi civarı) progesteron hâlâ yüksekse, gebelik ihtimali artar.
  • Çünkü hamilelik oluşursa progesteron düşmez, yüksek kalmaya devam eder.
  • Ama sadece yüksek çıkması gebeliği kesin göstermez.

Kesin gebelik testi neyle olur?
➡ Beta HCG testi ile.

PROGESTERON TESTİ SONUCU İLE GEBE OLUP OLMADIĞIM BELLİ OLUR MU? KIZLAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ :(
Olmaz. Gebeyseniz yüksek çıkar ama sağlıklı bir yumurtlama dönemi geçirdiyseniz ve yumurtanız da ideal boyda çatlamışsa da yüksek çıkar. Burda 70 küsür değerlerde olup da gebe olmayanları gördüm. Sadece yüksek çıkarsa size umut verir. Yüksek progesteron değeri gebe çıkmasanız bile yumurtlama sürecinizin gayet sağlıklı olduğunu gösterdiği için bir sonraki dönem umutlu olmanızı da sağlar. Hani kimilerinin yumurtaları yeterince büyümeden çatlıyor, kimilerinin çatlamadan kiste dönüşüyor işte böyle kişilerde mesela düşük oluyor progesteron.

Olmaz. Gebeyseniz yüksek çıkar ama sağlıklı bir yumurtlama dönemi geçirdiyseniz ve yumurtanız da ideal boyda çatlamışsa da yüksek çıkar. Burda 70 küsür değerlerde olup da gebe olmayanları gördüm. Sadece yüksek çıkarsa size umut verir. Yüksek progesteron değeri gebe çıkmasanız bile yumurtlama sürecinizin gayet sağlıklı olduğunu gösterdiği için bir sonraki dönem umutlu olmanızı da sağlar. Hani kimilerinin yumurtaları yeterince büyümeden çatlıyor, kimilerinin çatlamadan kiste dönüşüyor işte böyle kişilerde mesela düşük oluyor progesteron.
teşekkür ederim yorumunuz için :) pcos var dedi doktorum bana 6 aydır deniyoruz ilaç kullanıyorum 2 aydır yumurtlama için ilacın etkisiyle de yüksek çıkmış olabilir tabi ama insan umutlanıyo :)

Progesteron testi ile kesin olarak gebe olup olmadığınız anlaşılmaz, ama dolaylı bir bilgi verir:

1. Yumurtlama olmuş mu?
  • Progesteron testi genellikle yumurtlamadan 7 gün sonra yapılır (örneğin 28 günlük döngüde 21. gün civarı).
  • Değer 3 ng/mL’nin üzerindeyse, yumurtlama olmuş demektir.
  • 10 ng/mL ve üzeri, kaliteli bir yumurtlamaya işaret eder.

2. Gebelik var mı?
  • Eğer döngünün sonlarına doğru (adet gecikmesi civarı) progesteron hâlâ yüksekse, gebelik ihtimali artar.
  • Çünkü hamilelik oluşursa progesteron düşmez, yüksek kalmaya devam eder.
  • Ama sadece yüksek çıkması gebeliği kesin göstermez.

Kesin gebelik testi neyle olur?
➡ Beta HCG testi ile.
1 ekim adet günümdü testi 21inde yaptırdım sonucum 39.3tü umarım erken gebelik habercisidir :) teşekkürler yorumunuz için

teşekkür ederim yorumunuz için :) pcos var dedi doktorum bana 6 aydır deniyoruz ilaç kullanıyorum 2 aydır yumurtlama için ilacın etkisiyle de yüksek çıkmış olabilir tabi ama insan umutlanıyo :)
İlacın etkisi sağlıklı yumurtlamaya katkı sağlamak olmuştur 😊 o sağlıklı yumurta da inşaAllah bebişin taşıyıcısı olur. Hayrlı haberi almanız duasıyla...

Back
X