prolaktin ve tsh hormonları yüksek olup hamile olduğunu öğrenen var mııı?

karabiber89

❤❤çekirdek ailem❤❤
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
807
134
333
Selamunaleykum herkese.oncelikle iyi geceler hayirli ramazanlar..ben kisaca kendimi tanitayim.2 yildir bebek istiyoruz ilk defa bu ay tsh ve prl yuksek cikti.tsh 4.66 prl 44.73..bu olcum adetin 21.gunu yapildi.jinekolog endokrine yolladi guatr var deyip.endokrinolog gebe olabilirsin dedi..ooff kafam karisti umitlenmekte istemiyorum her ay ayni hayal kirikligini yasiyorum.bide 24 haziranda hsg cekildim antibiyotik kullandim ondan yukselmis olabilirmi dedimm yok dedi dr.guatr icin 3 hafta sonra tekrar gel bidaha bakalim dedi..ama bu deger gebelige engel degil dedi..bu degerlerle hamile oldugunu ogrenen varmi? Adetime 4 gun kaldi catlamak uzereyim..

merhaba
prolaktini bilemem ama senin tsh okadarda yüksek degıl doktorun sana ilaç reçete ettimi?Ben hamile olduğumu öğrendiğimde genel tahlillerimi yaptırınca tsh 100 çıkmıştı çok panik olmuştuk eşim ve ben bazı internet sitelerinde bebeğin özürlü olabileceği gibi şeyler yazıyordu birde tiroid yetmezliği olunca aslında gebe kalmak baya düşük bir ihtimalmiş aslında ama herşey Allahın takdiri,çünkü ben doğum kontrol hapı kullanıyordum ve aynı zamanda farkında olmadan tiroid yetmezliği hastasıymışım buna rağmen hamile kaldım.
Tsh ı sakın ıhmal etme gelen ay tekrar tahlilini yaptır eger normal değerlerin dışındaysa ılacını mutlaka kullan özellikle hamilelik boyunca, her ay kan tahlili vereceksin sonuçlara göre ilacın dozu ayarlanacak.

Herşey gönlünce olur inşallah

Tesekkur ederim cevap icin.Allah evladinizi size bagislasin uzun omur versin..dr ilac vermedi onceki tahlil temiz oldugu icin gecici olabilir 3 hafta sonra tekrar bakalim yukseliyomu dedi.o zaman ilac yazacak gerekirse.zaten bu deger gebelige engel degilmis.daha once basima gelmedigi icin panik oldum iste birden :

ben de hamile kalmaya çalışırken tsh:5 küsürdü,prolaktine de dr.yüksek demişti,soğan kürü uyguladım,stres yapmamaya çalıştım,mucize ilk ayda geldi.sonuçların çok yüksek değil bu konuyla ilgili topiklere bakarsan bazı arkadaşların değerleri gerçekten çok yüksek.stres yaptıkça daha da artıyor sanki.inşaallah bebeğin gelmiştir.dr.takibiyle herşey yoluna girer.

merhaba benım de prolaktınım 43.57 çıktı doktor hemen ilaç verdı.....size vermedı mı?

tsh ve prolaktin yüksekliği gebeliğe engeldir diye biliyorum ben.benim prolaktinim yanlış hatırlamıyorsam 90 lardaydı ve bir ay haftada yarım ilac kullandım,prolaktin süt hormonudur yüksek olunca engel olur demişti doktorum hayırlısı diyelim sonucları bizede bildir

canım 3 ay önce daha bebek düşünmüyorken öylesine bütün testlerimi yaptırmıştım PRL 39 çıkmıştı. ben dert ettim kendime bebeğin olmasına engelmiş diye. ama bu testimi adetimin 3. günü yaptırmadığım için de gerçek sonuç olmayacağını söylediler. 2 hafta sonra adetimin 3. günü yine test yaptırdım bu sefer 24 çıktı. hiç ilaç kullanmadan 2 haftada bu kadar düşmesine çok sevindim. neyse o ay ilk kez bebek çalışmalarına başladık ve ben pozitifi gördüm idrar testinde ama uzun sürmedi çünkü kimyasal gebelikmiş.. hemen doktora gittim doktor kimyasal gebeliğin sebebi ya yumurta bozuktu ya da sperm dedi. ben prolaktinin yumurtayı baskıladığını ve gelişmesine engel olduğunu bildiğim için doktordan prolaktin ilacı yazmasını istedim. bana bitkisel bir ilaç olan agnucastonu verdi 3 hafta kullandım ve sonra sağlıklı bir şekilde hamile kaldım. Allahıma çok şükür prolaktinimi düşürdüğü gibi adetimin dengeli şekilde gelmesine de yardımcı oldu ilaç.. prolaktin tedavi olunca hamile kalmak çok kolay..

Hepinize tek tek tesekkur ederim.benim bu test adetin 21.gunu yapildi.endokrin dr si hamile misin diye sordu hatta.progesteron icin yapilmisti yumurtlamissin gebede olabilirsin dedi.tabi ben kendimi umitlendirmek istemiyorum.normalde bu test adetin 3.gunu mu yapiliyo ? Ben yeni bir dr ye basladim o 21.gun istedide..neyse zaten 2 gun kaldi adetime..

canim evet duzgun sonuc icin hormonlar adetin 3 cu gunu yapilir ama
Allahinda izniyle insallah senin ihtiyacin kalmaz ve doktorunda dediyi gibi
hamile olursun

Puff bendede prlktn derdı var dıger hormonlarm normal :S
ılac kullanmadan dusmuyor sanırım
46 cıktı adetın 31. gununde
Inanılır gıbı deıl zaten 31. gunde yumurtlamısım adet olmayı beklerken Pco var zaten ne zaman yumurtladıgım bellı olmuyor Catlatma ıgnesı oldum 10. gunum bakalım hayırlısı

Yıne dostınexlı gunler baslıcak eger hamıs deılsem. 5 gun sonra yazarım.

kızlar hiiiiiç ümitsizliğe kapılmayın ve asla tedavinizi yarım bırakmayın ben 2 yıldır prolaktinim yüksek olduğu için hamile kalamıyordum tedaviye başlıyodum bi aksilik çıkıyodu 2-3 ay aksıyodu bidaha bidaha derken hamile kalamıyordum
zor süreçler geçirdim ve benim prolaktin 92 lerdeydi en son düzenli tedaviye karar verdim 1 ay düzenli haftada iki kez dostinex kullandım prolaktin 1,30 a düştü sonra klomen kullandım ve en sonunda çatlatma iğnesi oldum ve 36, saatin sonunda 3 gün ilişkiye girmemizi söyledi aynen yaptık çok ümitsizdim ama adet olmam gereken günde eczaneden test aldım yaptım hamileyim e tabi inanamadım iftarımı yapıp hastaneye koştum veeeeee 1 ayım bitmiş 4,5 haftalık hamileyim
demem oki sakın ümitsizliğe kapılmayın ve tedavinizi aksatmayın ve lütfen stresten uzak durun sormak istediklerinizi seve seve cevaplarım
umarım hepiniz aynı mutluluğu yaşarsınız

s.a arkadaşlar. ben de de prolaktin hormonu yüksek çıktı. dos.. diye ilaç verdi doktor. adetim bitmişti bir hafta sonra tekrar başladı. şimdiye kadar hiç böyle düzensizlik yaşamamıştım. haptan mı acaba.

çok sevindim. rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah. dos.. ilacını kullanırken adet düzensizliği yaşadın mı peki. ben 1 aydır kullanıyorum. ramazan başında normal adetim bitmişti. ama bu gün tekrar adet olmuşum. üzüldüm böyle olunca.

Tebrik ederim saglicakla kucaginiza almanizi dilerim :) darisi basimiza insallah..ben kadin dogum icin ankaraya gidiyorum tsh testini yasadigim ilde yaptirdim ama.buradaki endokrin dr si 3 hafta sonra gel ona gore ilac vercem demisti ama bugun ankaradaki dr ilac verdi hemen basla dedi onumuzdeki ay da asilama dusunuyoruz nasipse..prolaktin yuksekligi tsh ile dogru orantili imis..euthyrox 25 mcg bu gece sahurdan once baslayacagim bakalim..

Ben prolaktin icin ilac kullanmadim henuz.dr guatr oldugu icin yuksek cikmistir dedi.demem o ki o bahsettigin ilacin etkileri nedir nasildir bilgim yok malesef..ama pek normal bi durum degil bir hafta arayla adet olmak.doktorunla iletisime gecersen en azindan sebebini ogrenirsin nacizane fikrim.

Gecen gunlerde yazmıstım Prlktnmıde tuylenme hormonumda yuksek rabbımın mucızesı ve hamıleyım hıc aklımda yokken hemde kac gun oruc tuttum
Rabbım bana bagıslasın stres yapmayın kızlar rabbım hıc ummadıgınız anda verıyor ben cok dua ettım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…