Proluton depot

AytacVasif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
28
13
38
32
Merhaba Hanımlar . 25mayısta transfer olunmuştum. Bugün ilk ultrason yoklanmam oldu, doktor 10 gün sonraya kalp atışı için ultrasona gitmeni söyledi . Ama içimde bi tedirginlik var ya kalbi atmazsa diye. Proluton depot iyne yazdı haftada bir . Bu iğneyi kulannanlar oldumu ?

Progestan iğne yani 12 haftaya bazen doğuma kadar kullanılıyor ben kanamam oldukça kullanmıştım onun dışında fitil kullanıyorum.

Merhaba Hanımlar . 25mayısta transfer olunmuştum. Bugün ilk ultrason yoklanmam oldu, doktor 10 gün sonraya kalp atışı için ultrasona gitmeni söyledi . Ama içimde bi tedirginlik var ya kalbi atmazsa diye. Proluton depot iyne yazdı haftada bir . Bu iğneyi kulannanlar oldumu ?
Ben kullanmıştım hemen hemen 13 14. Haftama kadar yanlış hatırlamıyorsam kullanmam gereken günlerimi doktorum yazmıştı başta çok sık aralıklıydı 2 3 günde 1 tane kalçadan sonra 1 hafta 10 gün aralığa kadar uzamıştı

Merhaba,hayırlısı olsun inşallah güzel haberi almışsınız🌸 ben transferden sonra 25 gün promester iğne ardından da beş günde bir proluton iğne kullanıyorum. Şuan 10 haftalığım. Ama diyebilirim ki hayatımız boyunca olabileceğimiz en berbat iğnedir proluton. Vurulduktan sonra mutlaka yarım saat kolonyalı pamuk ile ovalayın yoksa ilaç orada topan gibi kalıyor. Kaşıntı ağrı ve kabarıklık yapıyor. En son vurulduğumda kalçamda yaklaşık beş cm çapıntı bi kabarıklık yapmıştı. Bakalım bugün yine iğne günüm😄 ha bir de hemşireye mümkün oldukça yavaş yapmasını söyleyin,diğer ilaçlar gibi hızlı yapılamıyor. Hızlı yapıldığında da ilaç orada topan gibi kalıyor,yayılmıyor.Bir iğne yaklaşık 30-40 saniye sürüyor. Her ne kadar can acıtsa da bebek ve rahim için hayati önem taşıyan bir iğne. Kasılma ve kanamayı engelleyip düşüğe engel oluyor.

• Beğen
Reactions: dhn
Merhabalar, ben de bebeklerin keselerini görene kadar 3 günde bir yarım doz vuruluyordum. 5 günde bir yarım seklınde vurulmaya devam ediyorum. Yağlı bir iğne sanırım o yüzden dağılması gerçekten zor oluyor ama değer ☺ Allahım hepimizin bebeklerine saglıklı sekılde kavusacağı günü göstersin 🌸

Back
X