Protokoller arası fark ne

benmine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
78
2
86
Antalya
Kısa protokol tedavisi ve uzun protokol tedavisi arasındaki fark nedir?lütfen yardımcı olun.ve neye göre uzunmu yoksa kısa mı protokol uygulamaya karar veriyolar

arkadaşlar okadar kişi girmiş okumuş bir kişide bilgiye sahip değilmi yani?bildiklerimizi söylemezsek eğer yanlış protokol uygulanıp üzerinde denek gibi deneme yapan doktorlara pirim vericez.bana yapılan bana göre öyle .kısa yerine uzun protokol uygulandı.6000 ünite ilaaç bir denemede bitirildi.sonuç hüsran oldu.yumurtalıkları yormaktan başka hiç bir işe yaramadı.ve ilaç hakkımda bitti.aynı şeyleri bir başkasının yaşamasını istemiyorum.lütfen bildiklerimizi paylaşalım

canımm sorun sendemi yoksa eşindemii??
banada uzun protokol uygulandı....ve hastanem protokollerle ilgili hiç bişey söledi...ben internette araştırarak öğrendimm bu biilgileri...
normalde kullanlması gereken protokol uzun protokolmuş...yaşı genç ve yumurtaları iyi olan bayanlarda uzun yapılıyomuşşş....adetin 21.günü başlıyo uzun protokol...
kısa ya gelincede yaşı geçmişş veya yumurtalarda sorun olan kişilerde uygulanıyomuşş..buda adetin 2.günü başlıyorr....yani internetten bulduklarım bunlar..bende bu siteye girincee protokolu duydum ve araştırmıştım....

arkadaşım eşimin sperm morfolojisi%0 benimde yumurta rezervim ortanın altındaymış.ben 29 yaşımdayım daha fazla olmalıymış yaşıma göre .buna rağmen bana uzun prot. uygulandı

valla dediğim gibi dr.la görüşmüş olduğum bi konu değil....ama bu protokollerin doğru uygulanması gerekiyomuşş....kişiden kişiyede değişirmiş....kaç tane yumurtan oluştuu senii....

ve bide benim akrabamm 30 yaşlarındaa medikal de tüp denedi 2 kez vee 2 denemedede kısa protokol uygulandı...yumurtalarındada sorun yokk akrabamın onun eşinde sperm yokk....ve iki denemesindede olmadı ve dr.yumurtaların iyi gelişmediğini sölemişş hepp....

Benmine canım ben pko liyim 26 yaşındayım banada uzun protokol uygulandı uzun protokolde zaten lucrinle başlıyo ve iğnelere çabuk cevap verbilecek durumda olanlara uygulanıyo yumurtlamayı kontrol altına almak için yumurtaları baskılamak için uygulanıyo.Ben adetimin 18.gün lucrine başladım opu yapılana kadar kullandım ama genede istedikleri gibi kontrol edemediler ohss oldum.Canım mesala benim gibi hastalar için uzun protokol şart gibi geliyo çünkü lucrin kullandığım halde 2 gün hastanede yattım karnım su topladı bide vurulmasam sadece göbekten vurulsam heralde yumurtalar acayip çoğalır hiç hastaneden çıkamazdım.Canım ben kendimden örnekle böyle olduğunu düşünüyorum ama sende uzun protokol uygulayıp 6000 ünite ilaç çok fazla geldi sana boşuna uzun protokol yapmışlar bence ben kaç ünite aldığımı hatırlamıyorum tam ama 1500 falan belki daha az bence sana boşuna okadar ilaç vermişler valla söylediklerine hak vermemek elde değil hem zaman hem maddiyat hemde bedenen boşuna zarar

Benim de bildiğim kadarıyla Hilal'in dediği gibi yumurtalığı iyi olanlara, yaşı nispeten genç olanlara uzun protokol uygulanıyor. Benim tek yumurtalığım yok. Diğeri de zayıftı, onun için ikisinde de bana kısa uygulandı. Amaç kısa sürede daha fazla ilaçla yumurta sayısını artırmak. Benim de ilk tedavimde bütün doz harcandı. Biz Hilal'le aynı hastanede tedavi olduk. Doktora sorduğumda her hastanın farklı olduğunu, herkese aynı protokolü uygulayamadıklarını söyledi. Ben de OHSS olmadım çok şükür. ıki tedavide de yumurtalık iyi cevap verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…