• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prozac ..

Mayisgelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
1.047
665
123
Merhaba arkadaşlar
Aranızda prozac kullanan var mı.yakın zamanda hem vajinusmus hemde evliliğimden kaynaklı pskolga gittim.öfke kontrolünde zorlanıyorum.herşeyi aşırı abartıyorum.istemsiz yapıyorum.sanki bi dış ses var hep kötüyü bana söylüyor beni dolduruyor gibi geliyordu.birde baskalarının hareketlerine takılır olmustum.en cokta ailemin.mesela annem niye eşime bunu dedi.babam niye eşime söyle yapmadı.hep bi kontrolcülük olayına girdim.sonra dahiliyeye gittim doktor ben olsam almazdım yada reçetesiz alırdım.memuriyeti etkiliyor dedi.bu sebepten almadım.kararsız kaldım.sizce almalı mıyım.Kpss ye hazırlanıyorum.beni sersemletmesinden korkuyorum..

Merhaba,
Evet hiçbi insan antidepresan kullanmak istemez zaten de bazen işin içinden çıkamadığımız zamanlar olur. İnsanın bazen kendi yapabileceği şeyler sınırlıdır.. o gibi durumlarda o bataklıktan çıkmamızı sağlayan şeydir gerekli durumlarda ilaç. Evet belli süre sersemletme durumu oluyor etken maddesi tabanlı. Ama her ilaçta aynı etkiler oluşuyor diyemeyiz tabi..

Tedavi edilmemiş sorun sersemlikten daha beter bence. Ayrıca, memuriyete etki ediyor demiş doktor. Orayı anlayamadım. Yetkili kişiler memur adayı hangi antidepresanı kullanmış diye mi bakıyorlar kayıtlardan ?

Merhaba,
Evet hiçbi insan antidepresan kullanmak istemez zaten de bazen işin içinden çıkamadığımız zamanlar olur. İnsanın bazen kendi yapabileceği şeyler sınırlıdır.. o gibi durumlarda o bataklıktan çıkmamızı sağlayan şeydir gerekli durumlarda ilaç. Evet belli süre sersemletme durumu oluyor etken maddesi tabanlı. Ama her ilaçta aynı etkiler oluşuyor diyemeyiz tabi..

Tedavi edilmemiş sorun sersemlikten daha beter bence. Ayrıca, memuriyete etki ediyor demiş doktor. Orayı anlayamadım. Yetkili kişiler memur adayı hangi antidepresanı kullanmış diye mi bakıyorlar kayıtlardan ?
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim.dahiliye doktorunun dedigine göre araştırılıyormuş.askerlik ve polislik alımlarında buna dikkat ediyorlarmış

İlacı almazsanız zaten ne memur ne polis olabilirsiniz.
Pskoloji düzelmezse hiçbirşey olmuyor malesef.
Ayrıca reçetesiz alınıyor.
Böylelikle içiniz rahat olur.

İlacı almazsanız zaten ne memur ne polis olabilirsiniz.
Pskoloji düzelmezse hiçbirşey olmuyor malesef.
Ayrıca reçetesiz alınıyor.
Böylelikle içiniz rahat olur.
İçmeli miyim.bir ara cipralex kulkanmıştm.kendi kendime bıraktım ünideli ev arkadasımı dövdüm resmen hiç yapmıcagım bişeydi.aklıma geldikçe hala utanıyorum..devam edincede mesela biri bişey söylese alık alık bakıyorum.yerinde konuşamıyorum.biri laf soksa tepkisiz kalıyorum.

İçmeli miyim.bir ara cipralex kulkanmıştm.kendi kendime bıraktım ünideli ev arkadasımı dövdüm resmen hiç yapmıcagım bişeydi.aklıma geldikçe hala utanıyorum..devam edincede mesela biri bişey söylese alık alık bakıyorum.yerinde konuşamıyorum.biri laf soksa tepkisiz kalıyorum.
Ben lustral kullanıyorum hiç öyle alık yapmıyor.
Bu tip ilaçlar malesef kişiye göre değişiyor,deneme yanılma yöntemi ile en uygunu bulunabiliyor.
Prozac beni mahvetmişti oyüzden bıraktım.

Ben lustral kullanıyorum hiç öyle alık yapmıyor.
Bu tip ilaçlar malesef kişiye göre değişiyor,deneme yanılma yöntemi ile en uygunu bulunabiliyor.
Prozac beni mahvetmişti oyüzden bıraktım.
Lustrali annemde kullanıyor.prozactan hafifse bende lustral alayim o zaman ya

Prozac hayatımın ilacı, mutluluk hapı benim için. 10 sene kadar önce 3 yıl doktor kontrolünde kullandım aynı şekilde doktor kontrolünde bıraktım. Bana uyuşukluk, uyku hali falan yapmadı, aksine oldukça enerjiktim kullandığım dönemde.

Prozac hayatımın ilacı, mutluluk hapı benim için. 10 sene kadar önce 3 yıl doktor kontrolünde kullandım aynı şekilde doktor kontrolünde bıraktım. Bana uyuşukluk, uyku hali falan yapmadı, aksine oldukça enerjiktim kullandığım dönemde.
İçesim geldi bu yorumdan sonra.bende mutlu olmak istiyorum.aşırı memnuniyetsizim

İçesim geldi bu yorumdan sonra.bende mutlu olmak istiyorum.aşırı memnuniyetsizim

Doktor kontrolünde olduğu sürece kullanmakta bir sakınca yok bence. Ama vajinismus falan demişsin, libidoyu ilk başta biraz düşürüyor, alışınca normale dönüyor.
Memuriyet konusunda bilgim yok ama polis ya da asker olmak için bi psikiyatrik muayeneden geçiyorsunuz zaten. Şu an psikolojiniz bozuksa ilaç kullanmazsanız da bu meslekleri yapamazsınız.

Doktor kontrolünde olduğu sürece kullanmakta bir sakınca yok bence. Ama vajinismus falan demişsin, libidoyu ilk başta biraz düşürüyor, alışınca normale dönüyor.
Memuriyet konusunda bilgim yok ama polis ya da asker olmak için bi psikiyatrik muayeneden geçiyorsunuz zaten. Şu an psikolojiniz bozuksa ilaç kullanmazsanız da bu meslekleri yapamazsınız.
Haklısınız teşekkür ederiö

Takıntım için bir dönem kullandım..Ağzım açık kafamda 0 düşünceyle boş boş bakıyordum öyle.Tadı çok kötüydü.Doktor kontrolünde bıraktım çünkü trafiğe çıkma sorunu yaşıyordum.Şu an gitsem bu deprem korkum için yine yazar diye düşünüyorum.Çok etkili bir ilaç.

Prozac candır canandır.sersemletmez uyutmaz alıklaştırmaz.en zararsız antidepresandır hatta bitkisel diye biliyorum.bende kullandım 15 gün kadar,ne sinir ne öfke.hayat güzel,senden başkası boş..gayet mutlu eder yani insanı
Canım çekti yahu 😂

Ben de kullanmaya çalıştım o ilacı ancak bende sürekli uyku hali, iştah kaybı ağırlık yaptı dr da şaşırdı tam ters etkileri olsa da bazı kişilerde bendeki etkiyi yapabiliyor muş. Dr ısrarla kullan dese de 10 günde dört kilo vermem ve kızımla hiç ilgilenememek sonunda dayanamayıp bıraktım

Doktor kontrolünde kullanın.
Açıkçası başınızın ağrıması gibi ruhunuzun da yaraları olabilir. Antidepresan kullanmak kötü bir şey değil, esas olan kontrolü elden bırakmamak.
Her ilaç her insanda aynı etkiyi bırakmaz. Alerji ilacı atıyorum, kimi insan da uyku kimi insan da iştah yapıyor yan etki olarak.

prozac bana taaaa 12 yaşımda yazılmıştı, o zamandan beri ne zaman depresif hissedip doktora gitsem istisnasız prozac yazıyorlar. şimdi günde 3'e çıktık hatta.
prozac sersemlik yapmaz bildiğim ve deneyimlediğim kadarıyla, daha çok enerji veriyor. kişiden kişiye değişebilir tabii yan etkiler.
memuriyetle alakalı durumu etkiler mi bir bilgim yok, ama ben pek sanmıyorum. çok ağır bir ilaç değil çünkü. yine de aklınıza takılacağına reçetesiz alın olmazsa, 20 küsur tl olması lazım.

Dahiliyeci kendi alanında olmayan bir branşın yazdığı ilaca niye müdahale ediyor ki!
Doktor size bunu uygun görmüş. Kafanıza göre alayım mı almayayım mı olmaz!
Bahsettiğiniz sorunlar sizin normal hayatınızı etkiliyorsa polis vb mesleklerde zaten giriş yapamazsınız. Artık polislik alımlarında psikiyatrik testler yapılıyor diye biliyorum.
Eğer ki içinize sinmiyorsa başka bir doktora daha danışın ama psikiyatrik ilaçları kafanıza göre alıp/bırakmayın. Bu şekilde ilaç kullanımı intihara bile sebep olabilir

Antidepresan adı üstünde depresyonda verilir. Depresyon bir "akıl hastalığı" değil. ileride kariyerinizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Antidepresanların (organik bir hastalık, yaşlılık gibi faktörere bağlı depresyon dışında) kullanılmasına karşıyım şahsen. Prozac ben de kullandım kısa bir süre, prozac için söylenenler tüm antidepresanlar için geçerli ama bazılarının ise prozactan daha sakıncalı olduğunu biliyorum. Benim prozac kullanan bir yakınım şunu demişti affedersiniz "anana küfretseler umurunda olmuyor" . Bu sizin yukarıda anlattığınız sorunlarınızı hafifletebilir ama tedavi etmez. Bunu sadece bir değnek gibi düşünün. Aslında sizin psikoterapi almanız daha uygun bence bir psikolog ile görüşün.

Bir dönem ağır depresyon geçirdiğim de çok ağır ilaçlar vermişti doktorum ne olumlu ne olumsuz hiç etkilemedi beni ilaçlar en son dozunu arttırdı yarım paket kullanıp bıraktım yine bişey olmayınca normalde bu ilaçların birden bırakılmaması gerektiği halde birden kesmek bile etkilemedi beni şu ilacı içtim mutluyum sinirim geçti diyen insanları duyunca özeniyorum ama ne zaman kullansam hiç bişey olmuyo en son doktor kendini çok dinliyorsun ilacı içip bekliyorsun ne olcak diye dedi yani beklesem ne olcak etki edecek ilaç yine etki etmez mi ya ?

Merhaba arkadaşlar
Aranızda prozac kullanan var mı.yakın zamanda hem vajinusmus hemde evliliğimden kaynaklı pskolga gittim.öfke kontrolünde zorlanıyorum.herşeyi aşırı abartıyorum.istemsiz yapıyorum.sanki bi dış ses var hep kötüyü bana söylüyor beni dolduruyor gibi geliyordu.birde baskalarının hareketlerine takılır olmustum.en cokta ailemin.mesela annem niye eşime bunu dedi.babam niye eşime söyle yapmadı.hep bi kontrolcülük olayına girdim.sonra dahiliyeye gittim doktor ben olsam almazdım yada reçetesiz alırdım.memuriyeti etkiliyor dedi.bu sebepten almadım.kararsız kaldım.sizce almalı mıyım.Kpss ye hazırlanıyorum.beni sersemletmesinden korkuyorum..
Bana hiç yaramamıştı.
Anksiyete kaynaklı depresyon için kullandım.
15 gün dayanamadım yani o derece.
5 6 sene önceydi belki daha çok.
Resmen öldüm ama gömmemişler beni diyordum.
Pspkiyatrşyw kendini zor attım şu ilacı yok edin diye.

Back
X