Psikiyatri servisi hakkında bilgisi olan

Lizzie8919

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
261
134
103
Mrblar, aklıma takılan bir soru var yeni biriyle tanıştım erkek olarak algılanmasın kız arkadaş,kızla samimiyiz suan konusuyoruz fakat kendisi geçmişte iki sene önce sevgilisi terkettiği için bunalıma girdiğini 3 ay hastanede yattıgını ilaçlar kullandıgını söyledi. Psikayatri kliniklerini bilmiyorum fakar dr un yatış vermesi için bağımlı vs gibi durumlar olması gerekmez mi? Bilgisi olan arkadaşlar varmıdır ? Evet gerçekten terkedilmeler belki depresyona bile sürüklüyor fakat major depresyonlarda bile böyle yatış verilirmi

Mrblar, aklıma takılan bir soru var yeni biriyle tanıştım erkek olarak algılanmasın kız arkadaş,kızla samimiyiz suan konusuyoruz fakat kendisi geçmişte iki sene önce sevgilisi terkettiği için bunalıma girdiğini 3 ay hastanede yattıgını ilaçlar kullandıgını söyledi. Psikayatri kliniklerini bilmiyorum fakar dr un yatış vermesi için bağımlı vs gibi durumlar olması gerekmez mi? Bilgisi olan arkadaşlar varmıdır ? Evet gerçekten terkedilmeler belki depresyona bile sürüklüyor fakat major depresyonlarda bile böyle yatış verilirmi
Yanlış biliyorsunuz. Psikiyatri servisine yatış verilmesi için kişinin herhangi bir bağımlılığı olması filan gerekmiyor. Kişinin depresyonun derecesini hatta majör depresyondaki insanın ne durumda olduğu tam olarak kesin sınırlarla çizilmiş değildir. Hayattan soyutlanmış, yaşamını sürdüremeyen, intihara meyilli ve bunu dile getiren veya intihar denemesi olan kişileri de yatış vererek tedaviye almayı tercih eder psikiyatrlar genelde

Meslek hayatım nedeniyle bildiğim bir konu olduğu gibi üniversite yıllarımda ve iş hayatımda da yakından tanıdığım iki ayrı arkadaşım majör depresyon nedeniyle yatış verilerek tedavi edildiler. Her ikisi de bugün gayet sağlıklılar

didiklemek değil yalan söylüyorsa bilmek isterim açıkcası.
hayatinda geride biraktigi bir durumla alakali yalan soylemis olabilir. hic yalan soylememis de olabilir. isguzarlik yapmayin lutfen. insanlarin hayatlarini zorlastirmayin, evlenmiyorsunuz sadece arkadassiniz.

Z
Yanlış biliyorsunuz. Psikiyatri servisine yatış verilmesi için kişinin herhangi bir bağımlılığı olması filan gerekmiyor. Kişinin depresyonun derecesini hatta majör depresyondaki insanın ne durumda olduğu tam olarak kesin sınırlarla çizilmiş değildir. Hayattan soyutlanmış, yaşamını sürdüremeyen, intihara meyilli ve bunu dile getiren veya intihar denemesi olan kişileri de yatış vererek tedaviye almayı tercih eder psikiyatrlar genelde

Meslek hayatım nedeniyle bildiğim bir konu olduğu gibi üniversite yıllarımda ve iş hayatımda da yakından tanıdığım iki ayrı arkadaşım majör depresyon nedeniyle yatış verilerek tedavi edildiler. Her ikisi de bugün gayet sağlıklılar
teşekkürler bilmediğim için bilgi almak istedim sağolun

Belki intihar girişiminde bulunmuştur? Sanırım kişi kendi hayatını tehdit eder durumdaysa yatış yapılabiliyor. Ya da bazen ayrılık sonrası depresyon kaynaklı psikoz bile geçirebiliyor insanlar. Benim bir tanıdığıma olmuştu. Gerçi hem intihar girişimleri hem psikozu olmasına rağmen ayakta tedavi olmuştu intihar sonrası yoğun bakımlar dışında. Ama aile, doktor ve kişinin ortak tercihi olabilir yatış kararı.

Erkek kardeşim 19 yaşındayken OKB yüzünden 2 ay yatarak tedavi gördü.

Geçenlerde bir psikiyatri hastanesine gittim ziyarete. Bağımlıların olduğu Amatem kısmı bir de mental rahatsızlıkları olan diğer hastalar vardı. Yani evet, sadece bağımlı olması gerekmiyor.

didiklemek değil yalan söylüyorsa bilmek isterim açıkcası.

Hayır bağımlı olması gerekmez.
Kişi ben ölmek istiyorum beni tedavi edin dediğinde doktorlar illa uyuşturucu kullanın sonra bakarız demezler. Depresyonun dışında pek çok hastalık var, şizofren gibi, onlara da yatış verilir.

Sonuçta majör depresyonda kişi iş göremez hake gelebilir, yaşam kalitesi çok düşebilir, öyle ki ilaçlarını bile düzenli alamayabilir. Bu durumda doktor yatarak tedavisinin daha uygun olduğuna karar verebilir.

Arkadaşınız doğru olanı yapmış, keşke tüm hastalar böyle yaklaşsa da tedavileri düzgün yapılabilse.

Seda bacim, sen misin ablam?
(tc istiyor ya)

bosver tehlikeli degil sonucta seviyorsan arkadasinla tadini cikar bu kadar arastirdiguni ogrenirse incinir

Kişi günlük hayatını devam ettiremeyecek kadar buhran içindeyse, depresif dönemdeyse; elbette yatış verilebiliyor. Yani illaki bağımlı filan olması gerekmiyor.

Majör depresyonda BİLE derken? Majör depresyon öyle hafife alınacak bir hastalık değil hanımefendi.

bu nedenle kliniğe yatan çok hasta gördüm.

illa bağımlı olmasına gerek yok kişinin, bir sürü başka psikiyatrik hastalık var.

evet öğrenciyken çok nöbet tuttum ve mesai yaptım psikiyatri servislerinde.

biraz daha anlayışlı ve sevecen davranmak lazım.

hemen öcü diyip ötekileştirmeyin o insanları.

muhtemelen kızacaksınız bana ben zaten öyle bir şey yapmıyorum diyeceksiniz ama, arkadaşınızın durumunu öğrendikten sonra tedirgin ve rahatsız hissettiğiniz ayan beyan ortada.

İsteseydi paylaşırdı.
Ya da ilerde samimiyet artarsa isterse paylaşır.
Hoş paylaşmak zorunda da değil.
Asamamis demek ki o şekilde tedavi olmuş.
Zaten böyle insanlar fazlasıyla hassas olduğu için bu duruma gelebiliyorlar.
Arkadaşlığınızla destek olacaksanız olun tereddüt ediyorsanız uzak durun bence ki o da kendini huzursuz hissetmesin.

Dayım major depresyon sebebiyle 6 aya yakın klinikte yattı. Karısını kendini aldatırken yakaladı. Üstüne bastığı adamdan dayak yedi. Bu travma dayımda ciddi sıkıntıya yol açtı.
Zaman zaman hastalığı hala tekrar ediyor.

Ev mi alıyorsun! Ne bu merak? Hepi topu arkadaş olacaksınız. Vakti gelince kendi anlatır zaten!

Majör depresyonda BİLE derken? Majör depresyon öyle hafife alınacak bir hastalık değil hanımefendi.

bu nedenle kliniğe yatan çok hasta gördüm.

illa bağımlı olmasına gerek yok kişinin, bir sürü başka psikiyatrik hastalık var.

evet öğrenciyken çok nöbet tuttum ve mesai yaptım psikiyatri servislerinde.

biraz daha anlayışlı ve sevecen davranmak lazım.

hemen öcü diyip ötekileştirmeyin o insanları.

muhtemelen kızacaksınız bana ben zaten öyle bir şey yapmıyorum diyeceksiniz ama, arkadaşınızın durumunu öğrendikten sonra tedirgin ve rahatsız hissettiğiniz ayan beyan ortada.
Yalnız bile derken hastalığı önemsediğim için bile dedim dikkatli okuyun. Sağolun bilgiler için tabi ki de ihtiyacı olana en uygun şekilde destek olacağım. Bu platform değişik gerçekten. Annem sağlıkçı olmasına rağmen bilmediğim bi konu hakkında bilgi alayım dedim değişik tepkiler çıktı, kimsenin geçmişini kurcalamam eşiştirmem gerekli olana sonuna kadar da destek olurum

Back
X