- 25 Nisan 2017
- 764
- 556
- 23
- Konu Sahibi 06kelebek_s
Hayır annemlerdeyim hala...Geri mi döndünuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır annemlerdeyim hala...Geri mi döndünuz
Eşim önerdi terapiye gidelim diye. Zaten önceki konularda ben diyordum. Bu kez teklif de ondan geldi. Düzelmek istediğini biliyorum çünkü geldiğimiz noktadan o da rahatsız. Böyle biri olmak istemiyorum diyordu. Düzeltmesi gereken sivri huylarını törpülemeli.Arkadaşımın annesi de babası da hekim zaten. Psikiyatristler, terapilerle geçti arkadaşımın da ailesinin de hayatı. Ki onlarda fiziksel şiddet yoktu. Ben o yüzden eşinizin size kendisinin gelip 'Ben çok pişmanım sana yaptıklarım için o yüzden kendi isteğimle psikiyatriste gitmek istiyorum, değişmek istiyorum, iyi bir eş olmak istiyorum' demediği sürece değişeceğine inanmıyorum. Mağdur edilen siz ama düzeltmek için uğraşan yine siz. Bu denklemde bir hata görmüyor musunuz?
Kocanız ki huy bu tedavi ile değişmez ki.ancak psikanaliz yapılırsa belki. Onda bile 2 3 yul sürüyordu yine de garanti yok tabi ki
İlaç kullanır, zaten kendi kendine kullanıyordu değişmek istiyor o da... Sizin toparlanmanıza sevindim. İlerişim çok önemli konuşabilmek normal düzeyde tartışabilmek... Yoksa illa ki fikir ayrılığı yaşanır bu normal...Biz de aldık ama biz çok şükür toparladık Bizim evimizin içindeki huzursuzluk ,görümcemden kaynaklıydı Onun dışında çok şükür sorunumuz yoktu Ona da tek çözüm olarak görüşmeme kararı aldım.Ben görüşmüyorum,eşim görüşüyor tabiki de görüşecek ablası sonuçta.Ama herşeyin başı iletişim çiftler ortak konuşmalar yapmalı,kararlarını ortak almalı
Konu sahibi oldu ki çift terapisine gittin ve duygu dengesizliği teşhisi konuldu eşine;eşin ilaç kullanır mı?Benim eşim ben kullanmam dedi,attı bir kenara yine toparlayan eşimle biz olduk
Ben bu gibi durumların yani eşinin ailesinden herhangi biriyle görüşmeme gibi sonradan patlak verdiğine inanıyorum.yani geçici çözümler bunlarBiz de aldık ama biz çok şükür toparladık Bizim evimizin içindeki huzursuzluk ,görümcemden kaynaklıydı Onun dışında çok şükür sorunumuz yoktu Ona da tek çözüm olarak görüşmeme kararı aldım.Ben görüşmüyorum,eşim görüşüyor tabiki de görüşecek ablası sonuçta.Ama herşeyin başı iletişim çiftler ortak konuşmalar yapmalı,kararlarını ortak almalı
Konu sahibi oldu ki çift terapisine gittin ve duygu dengesizliği teşhisi konuldu eşine;eşin ilaç kullanır mı?Benim eşim ben kullanmam dedi,attı bir kenara yine toparlayan eşimle biz olduk
Sen çaba gösteriyorsun anlıyorum ama eşinin kendi istemesi lazım kendi istemezse olmazMerhaba sevgili KK’nün dertli/dertsiz kadınları;
Eşi problemli olan evliliğinde problemler yaşayan biri hangisine gitmeli sizce?
Hem psikiyatriste hem de aile danışmanına gitsek eşimle sizce yararlı olur mu? Konularımı bilen arkadaşlar bu adamdan birşey olmaz gitmeyin vs demeyin lütfen. Çözüm arıyorum ve boşanma en son çözüm ortada çoçuğum var. Tedaviden sonra düzelme olmazsa zaten yapacak birşey kalmayacak. Ama doğru tedavi için önerilerinize ihtiyacım var... Ankara’da bildiğiniz, duyduğunuz doktor önerilerini de paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden sağolun...
Eşim önerdi terapiye gidelim diye. Zaten önceki konularda ben diyordum. Bu kez teklif de ondan geldi. Düzelmek istediğini biliyorum çünkü geldiğimiz noktadan o da rahatsız. Böyle biri olmak istemiyorum diyordu. Düzeltmesi gereken sivri huylarını törpülemeli.
Geçici bir çözüm olur ya da olmaz ama evliliğine zarar veren bir durum olursa benim önceliğim kendi yuvamdır o yüzden görüşmemek zorunda olurum ki gerçekten çok kıskanç bir insanBen bu gibi durumların yani eşinin ailesinden herhangi biriyle görüşmeme gibi sonradan patlak verdiğine inanıyorum.yani geçici çözümler bunlar
Kendisi teklif etti o da istiyor zaten. İnşallah çözğm buluruz :/Sen çaba gösteriyorsun anlıyorum ama eşinin kendi istemesi lazım kendi istemezse olmaz
Sağolun inşallah... Yani hiç böyle sıkışmamıştı belki o da böylelikle anlar. Anlamazsa yol belli zaten...Ama siz evden annenize gidince yani başı sıkınca bunu önerdi değil mi? Bir anda kendiliğinden bilinçlenmesi ile olmadı bu durum.
Sizi de anlamaya çalışıyorum, ama olaya aynı noktadan bakmıyoruz. Benim hayatta grilerim yok, siyah ve beyazlarım var. Siz grilere odaklanıp ümit ediyorsunuz ancak siyahları göz ardı ediyorsunuz. Bir insana şans bir defa verilir ve o kişi bu hakkı ya kullanır ya da kullanmaz. Tekrar tekrar şans verip, başa dönüp, hiçbir şey düzelmeyip tekrar şans verilirse zaten bir anlamı olmaz ki. Neyse, umarım kızınızın çok güzel bir hayatı olur.
HimHayır annemlerdeyim hala...
Özel değilse neden daha beter oldu? Acaba doktorla mı alakalı? Çünkü bazı yorumlar öyle güzel ki doktordan memnun kalıp evliliğindeki problemleri bitirenler umut oldu açıkçası...Ben çift terapisine gidipte düzelen evlilik görmedim.varsa yazabilirler tabi burdan bende daha doğrusu bizde çift terapisi aldık.hem de iki farklı uzmandan.güya uzmanlar işte.ama hiçbirşey düzelmediği gibi daha da beter oldu.
Teşekkür ederim. Psikoloğa gitmeye başladık. Eşim de gidiyor. Çift olarak henüz gitmedik haftaya randevu verdi. Açıkçası çok doğru bir adım attığımı ilk gittiğimde anladım.Merhaba,
Eski konularınızı ve sıkıntılarınızı bilmiyorum. Yüksek lisansı PDR olan biri olarak size şunu tavsiye edebilirim. Öncelikle işinin ehli bir psikolog veya psikolojik danışmana başvurmalısınız. O zaten sizi gerekli görürse psikiyatriste refere edecektir. Sorunlarınızı ayrıntılı dinledikten sonra eşe davet yazısı gönderip eşiniz de kabul ederse çift terapisine başlayacaktır. Eğer eşinizden fiziksel şiddet görüyorsanız evliliğinizi kurtarmak için uğraşmalı mısınız? Bence üzerinde düşünülmesi gereken en önemli husus bu. Umarım sorunlarınızı çözebilmek adına bir ilerleme kaydedersiniz...