psikolog ile nasıl konuşulur?

canım psikiyatrın dışında david burns un "iyi hissetmek". kitabını okumanı öneririm.ayrıca inançlı birimisin bilmiyorum aMA "Duha ve İnşirah" surelerini dinlemekte sana iyi gelir. ayrıca hergün 7 defa duha suresini okursan zamanla iyileştiğini anlayacaksın.
Evet bu kitabı da onermisti ama yarısında bırakmıştım. Bitirmeye çalışayım bari belki de gercekten faydası olur.
Duha ve insirah dinlemek iyi gelir mi gercekten? Onu da deneyeyim. Teşekkür ederim.

Bir dönem annem aşamadığım sorunlarım olduğunu düşünerek psikoloğa götürmüştü.
Çok övülen bir adammış, o mesleği bırakıp başka bir meslek yapmış ama ısrarlar sebebiyle görüşmeyi kabul etti.
Tek seans gittim ama o kadar güzel şeyler söyledi ki aradan yıllar geçmesine rağmen hala aklımda ve ömür boyunca kullanabileceğim şeylerdi. O gece çok büyük iç rahatlığı ile kararlarım daha net olarak yatağa yatmıştım.
İyiler de var gerçekten, o adamdan Allah razı olsun :)
ne gibi seyler soyledi mesela paylasabilir misin? beni de iyi hissettirebilecek şeylerdir belki.

Psikologla içinizden geldiği gibi konuşmaya başlayabilirsiniz, zaten gerektiği yerde psikolog da yön veriyor görüşmeye. Tek seansta ne psikolog size net şeyler söyleyebilir ne de siz sorununuzu hemen çözersiniz. Arkadaş ağzıyla tavsiyede bulunmuyorlar, yorum yapmadan önce davranışınızın altında yatan nedenleri anlamaya çalışıyorlar -ki bu tek seanslık bir iş değil. Nedeni farkedilememiş bir sorun kesin olarak çözülmez, ertelenir sadece...

Selam başına gelen olaylara üzüldüm. Bu tarz ilişkilerde güven çok önemli. Aynı kişiye yeniden giderseniz lütfen kimseye güvenmediğinizi söylemelisiniz. Daha sonra o kişi zaten gerekeni yapacaktır. Uzman olan o, güvenmek gerek. Psikolog olayının gereksizliği konusuna kesinlikle katılmıyorum. Bilim diye bir şey var ve karşınızdaki kişi sizinle o şekilde konuşuyor. Bir diğer mesele ısınamamanız. Psikologlarla ilgili tespitim lise döneminde ben de gitmiştim. Zaman zaman sert olabiliyorlar. Ne bileyim sanki senin sorun sandığın şeyi saçma buluyorlar ya da bir farkındalık yaratmak istiyorlar. En azından bir başka psikoloğa gittiğinizde yeniden aynı kişiye gitmelisiniz. Bir de eleştiri olursa savunmaya geçmeyin. Her insan hata yapabilir. Karşınızdaki uzmanı dinleyin. Kendinizle yüzleşin. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiler.

öncelikle yaptıgım yorumdan rahatsız olanlara sözüm...evet psikologa ve psikiyatrîye karşıyım...evet cahilim (size gòre tabi) yaşadıgım deneyimlerden yola çıkarak sòylùyorum... insan her zaman kendi kendinin doktorudur bunu bilir bunu savunurum...ha herkes benim gibi güçlù bir karektere sahip degildir belki bunu aşamaz...konu sahibi arkadaşım eger kendini psikologa giderek huzurlu hissedeceksen git tabi...dene ve sonuçları paylaş bizimle...

bana da denk gelen psikolog ve psikiyatir arkadaşlar fazlasıyla ukalaydı...onların aklına ihtiyacım olmadıgını fark ettigim anda kestim...onlar kadar aklım çalışıyor çok şùkür...acizlikten nefret ederim...belki beni gùçlù kılan bu....

Evet bu kitabı da onermisti ama yarısında bırakmıştım. Bitirmeye çalışayım bari belki de gercekten faydası olur.
Duha ve insirah dinlemek iyi gelir mi gercekten? Onu da deneyeyim. Teşekkür ederim.

ne gibi seyler soyledi mesela paylasabilir misin? beni de iyi hissettirebilecek şeylerdir belki.

Bir insanla ilişkini devam ettirebilmek için çirkin bulmaman gerekir dedi, yani nötr de olabilir ama çirkin buluyorsan olmaz dedi...
Gelecekte ne olur diye planlar kurma, mesela iyi baba olabilir, gelecekte kariyer yapar, ileride rahat ederim vs...Şu an mutlu musun? Şu an ne hissediyorsun? Şu an seviyor musun? Değilsen, sevmiyorsan uzatmanın anlamı yok, geleceği bilemezsin ama şu anı biliyorsun dedi mesela...

Bir insanla ilişkini devam ettirebilmek için çirkin bulmaman gerekir dedi, yani nötr de olabilir ama çirkin buluyorsan olmaz dedi...
Gelecekte ne olur diye planlar kurma, mesela iyi baba olabilir, gelecekte kariyer yapar, ileride rahat ederim vs...Şu an mutlu musun? Şu an ne hissediyorsun? Şu an seviyor musun? Değilsen, sevmiyorsan uzatmanın anlamı yok, geleceği bilemezsin ama şu anı biliyorsun dedi mesela...
Teşekkürler. Çok önemli bilgiler vermiş, Ben de sozlenmistim ve Sözü atmistim hep aklimda bu sorular oldugu icin. Bir türlü emin olamıyordum ve gittikce daha mutsuz oluyodum dogru olani yaptığımı düşünüyorum.
Ama hâlâ kimseyi sevemiyorum evlilik cok korkutucu geliyor

ben Duha ve İnşirah surelerini gece uyurken dinliyorum ama sen tabi nasıl istersen dinle evet işe yarıyor

Bir dönem annem aşamadığım sorunlarım olduğunu düşünerek psikoloğa götürmüştü.
Çok övülen bir adammış, o mesleği bırakıp başka bir meslek yapmış ama ısrarlar sebebiyle görüşmeyi kabul etti.
Tek seans gittim ama o kadar güzel şeyler söyledi ki aradan yıllar geçmesine rağmen hala aklımda ve ömür boyunca kullanabileceğim şeylerdi. O gece çok büyük iç rahatlığı ile kararlarım daha net olarak yatağa yatmıştım.
İyiler de var gerçekten, o adamdan Allah razı olsun :)
Neler soyledi acaba paylasir msnz??

İnşallah. .OTE="hayatiyasamak, post: 37924862, member: 512758"]Yukarda paylaştı birazini gözünden kaçtı sanırım :KK66:

Pazartesi günü için psikiyatri randevusu aldım inşallah bir faydası olur[/QUOTE]
Ins

para tuzagı...çok samimi bir arkadaşınız yok mu? onlada sıkıntınızı atlatabilirsiniz belki...bazı arkadaşlar insana çok iyi gelir psikolog gibidir...
bazı kişiler dert dinlemek istemiyor negatif enerji veriyorsun diyorlar..kendi psikolojileri bozuluyormuş..

para tuzagı...çok samimi bir arkadaşınız yok mu? onlada sıkıntınızı atlatabilirsiniz belki...bazı arkadaşlar insana çok iyi gelir psikolog gibidir...
O arkadaslarinda cani var canim ya ben arkadasimi dinleye dinleye kendimi bunalttim isin kotusu artik hic ben konusamiyorum hep onun sorunlarina cozum ariyoruz ve ben cok bunaldim baska kimseylede bir samimiyetim yok o normal hayatina devam ediyo sorunu oldugunda benle paylasiyo ben psikologa gidiyorum kendimi degersiz hissediyorum o hayatini yasiyo.birde kaybetmekten ben korkuyorum o degil.hakketen komikmis durumum..

Back
X