psikolog mu psikiyatrist mi? ne olacagim ben?

leydiwerther

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
3
0
1
İzmir
Arkadaslar merhaba. Ben 20 yasindayim. Ankarada okuyorum. Aslen izmirliyim. Sorun su. Her seyden supheleniyorum. Insanlarin her davranisi sanki benim icin. Bana gizliden gizliye bi msj vermeye kalkiyoelarmis gibi geliyo. Bi bakistan bile 1000 turlu anlam çıkarıyorum. Bazen sacnalama diyorum kendime. Ama genelde bana bunlar cok mantikli geliyor. Mantikli geldigi için de hasta değilmisim gibi geliyor. Mesela twitterdan bir arkadasim 'insanlar surekli birilerini yargiliyorlar, herkes oncd kendine baksin' tarzi bi sey yazmis. Cok yakin bi arkadasim. Ama sanki bana yazmis gibi hissediyorum. Hemen msj atiyodum cnm noldu iyi misin diye. Agzindan laf alacagim guya. Kotu bi sey yapınca basima bi felaket gelcekmis gibi hissediyorum. Mesela fers calisacagim. Iki kalem var. Pembeyi alacagim tam. Hayir Pembeyi alirsan basina kotu bi sey gelebilir moru almalisin diyorum. Psikiyatriste gittim devlet hastanesinde. Cipralex ve aripa diye iki olac yazdi. Normalde 3 sene paxil kullandim ama bu ilaclari ilk icisimde cok kofu oldum. O yuzde bir daha kullanmayacagim. Doktora bu kadar detayli anlatmadim. Bana dusundugum seyler mantikli geldigi icin hasta degilsin, bahane ariyoesun gercek seykere gibi geliyor. Namaza baslamayi dusunuyorum. Inancli biriyimdir ama namaz falan kilmam. Sirf bu yuzden cezalandiriyor Allah seni diyorum kendime. Sizce psikiyatriste mi psikologa mi gitmeliyim? Ankarada gidecegim. Bir psikiyatisrti aradim ozel. Seansi 250 liraymis. Benim icin cok bu. 150 lira gibi olan bildiginiz iyi bir doktor var mi?

Takıntı herkeste var olan bir durumdur. Sende biraz bu durum fazla sadece. Evet, elinde olmayabilir ama uğraşmayı denemelisin. İlaca genelde karşıyımdır, ama baktın olmuyor hafif olarak kullanabilirsin. Doktora ayrıntılı olarak neyi, nasıl hissettiğini, kullandığın ilaçları ve sende yarattığı etkileri ayrıntılı olarak anlat. İlaç, ileri derecede psikiyatrik rahatsızlığı olanlarda efektif oluyor. Hafif dereceleri psikiyatrik bozukluklarda herşey sende bitiyor,psikolog yerine psikiyatriste gitmenin daha uygun olacağını düşünüyorum,sevgiler..

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Arkadaslar merhaba. Ben 20 yasindayim. Ankarada okuyorum. Aslen izmirliyim. Sorun su. Her seyden supheleniyorum. Insanlarin her davranisi sanki benim icin. Bana gizliden gizliye bi msj vermeye kalkiyoelarmis gibi geliyo. Bi bakistan bile 1000 turlu anlam çıkarıyorum. Bazen sacnalama diyorum kendime. Ama genelde bana bunlar cok mantikli geliyor. Mantikli geldigi için de hasta değilmisim gibi geliyor. Mesela twitterdan bir arkadasim 'insanlar surekli birilerini yargiliyorlar, herkes oncd kendine baksin' tarzi bi sey yazmis. Cok yakin bi arkadasim. Ama sanki bana yazmis gibi hissediyorum. Hemen msj atiyodum cnm noldu iyi misin diye. Agzindan laf alacagim guya. Kotu bi sey yapınca basima bi felaket gelcekmis gibi hissediyorum. Mesela fers calisacagim. Iki kalem var. Pembeyi alacagim tam. Hayir Pembeyi alirsan basina kotu bi sey gelebilir moru almalisin diyorum. Psikiyatriste gittim devlet hastanesinde. Cipralex ve aripa diye iki olac yazdi. Normalde 3 sene paxil kullandim ama bu ilaclari ilk icisimde cok kofu oldum. O yuzde bir daha kullanmayacagim. Doktora bu kadar detayli anlatmadim. Bana dusundugum seyler mantikli geldigi icin hasta degilsin, bahane ariyoesun gercek seykere gibi geliyor. Namaza baslamayi dusunuyorum. Inancli biriyimdir ama namaz falan kilmam. Sirf bu yuzden cezalandiriyor Allah seni diyorum kendime. Sizce psikiyatriste mi psikologa mi gitmeliyim? Ankarada gidecegim. Bir psikiyatisrti aradim ozel. Seansi 250 liraymis. Benim icin cok bu. 150 lira gibi olan bildiginiz iyi bir doktor var mi?
Cipralex çok ağır bir ilaç değildir doktorun verdiği ilaçları bırakmakla hata etmişsiniz ve yine gitmiş oldugunuz doktora derdinizi tam söylemediğiniz için yine hatalı davranmışsınız.Kullanılan bütün sakinleştiriciler ilk 1 hafta yada 10 gün yan etki yapar uykusuzluk yada çok uyku hali sersemlik gibi daha sonradan rayına oturur.

Sizde takıntılar hastalık boyutuna ulaşmış, bence düzenli bir doktor takibine ve ilaç tedavisine ihtiyacınız var. Sadece terapi ile halledilebilecek gibi değil, bu nedenle psikologa değil bir psikiyatriste gitmeniz gerekli.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun. canım psikologdan çok bir psikiyatriste gitmelisin ve ilaç kullanmalısın. seni rahatlatacaksa namaz kıl tabi, yardımcı olur ama sorunun namazla çözüleceğini ya da ortadan kalkacağını zannetme. bütün sorunlarını anlat detaylı bir şekilde ve sana verilen ilacı sabırla en az bir ay kullan. doktorundan onay almadan da bırakma ilaçlarını. biraz ciddiyetle dur bu işin üstünde eminim sonuçlarını alacaksın. bu tür sorunları olan çok insan tanıdım ilaçlardan ve doktordan kaçtıkça kötü oldular. haberin olsun..

Tesekkurler arkadaslar benim de niyetim bu yönde. Devletten aldim iste gittim direk olac yazdi beni 5 dk bile dinlemedi. Ozelde de ayni olucak. Uni hastanelerinde taaa temmuza veriyorlar. Ben de ozel bir klinige gideyim dedim ankarada seans 250 liraymis. Daha uygun bulmaya calisiyorum yardimci olursaniz sevinirim. Bir de seans uzunlugu ne kadar oluyor ortalama?

paxil'e çok benzer bir ilaç kullanıyorum ben de 3 gündür, yan etkileri var şu an. ama bu yan etkiler geçiciymiş, neden ilaçlarını kullanmaktan kaçınıyorsun? başka doktorlara da git, hepsi de ilaç verirse demek ki ilaca ihtiyacın var ki hepsi yazıyor demektir. geçmiş olsun.

Sen psikiyatrlık değilsin asla gidip de bi daha ilaç alma. Kullanma da.
Endişe bozuklukların var, kompulsif obsesif olabilirsin. Sende farklı bi şekilde kendini gösteriyor gibi geldi. Paranoyan var.
Senin işin psikologluk. Birkaç seansla bile daha iyi hissetmeye başlarsın.
Psikolog fiyatları hiçbir zaman uygun değildir. Ama bi şekilde part time filan çalışıp ayda 1-2 kere gidecek kadar para çıkartabilirsin.
Ankara daysan konya dan psikolog bakabilirsin fiyatlar daha uygun olabilir. Hızlı trenle gidersin günü birlik mesela.
Çok ciddi bi problemin yok aslında şükretmelisin. Yeni mezun psikologların fiyatları da daha uygun olabiliyor, onlar da çözer senin işini.
Bi arkadaşım da benzer durumdaydı, bikaç seansta düzelmişti. Fazla endişelenme.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sana iyi bir doktor tavsiye edeceğim çok memnun kalacaksın.. Ankara'da Özkaya Tıp Merkezinde E. Mine Küçükarslan hoca var mükemmeldir...fiyatta çok uygun sadece 12 lira katılım payı 18 lirada muayene ücreti..

Back
X