Psikolog olanlar bakabilir mi lütfen.

Kalbimmavi

Melegimi kaybettim...
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
921
1.132
28
Merhaba hanımlar, biz eşimle çift terapisine gidiyoruz ama...

Psikolog sürekli, eşimin bana yaptığı davranışların eşimin kendisini bağladığını ve onun bana söylediği sözlerin beni kötü hissettirmemesi gerektiğini söylüyor...

Biz ilişkimizi düzetmeye çalışıyoruz ve bunu kendimiz başaramadığımız için, profesyonel yardım almaya gidiyoruz...

Fakat bize bir yol göstermiyor, bize iyi gelecek çözümler, yöntemler önermiyor...
Sadece dinliyor ilerliyemiyoruz...

Sizlerden bu konuda yardım istiyorum lütfen bana fikir verin başka bir psikologa mı gitmeliyim?

Yada birkaç öneriniz olabilir mi?

Lütfen sadece psikolog olanlar yorum yapsın çok teşekkür ederim şimdiden.

Psikolog tavsiye verip yol göstermez zaten sizin kendi farkındalığınızın oluşması için düşündürtür sizi,görüşmeler bitince dağılmış ve sarsılmış hissediyorsanız işe yarıyordur,öfke üzüntü rahatlama hayal kırıklığı her duygu olur,yoğun ve yüksek yaşamanız lazım o duyguyu sadece

Psikolog tavsiye verip yol göstermez zaten sizin kendi farkındalığınızın oluşması için düşündürtür sizi,görüşmeler bitince dağılmış ve sarsılmış hissediyorsanız işe yarıyordur,öfke üzüntü rahatlama hayal kırıklığı her duygu olur,yoğun ve yüksek yaşamanız lazım o duyguyu sadece
Teşekkür ederim. Beni tek olarak terapiye yönlendirdi, kendimi suçlanmış hissediyorum sadece.

Teşekkür ederim. Beni tek olarak terapiye yönlendirdi, kendimi suçlanmış hissediyorum sadece.
Yoo bi bildiği vardır mutlaka,sonuçta işinin uzmanı olan o,bence devam edin,direnç gösterip değiştirmek istediğinize göre yüzleştirmeleri ağır oluyor olabilir,zaten bu noktada demek ki doğru yoldasınız,değişim zor olandır

eşimin bana yaptığı davranışların eşimin kendisini bağladığını ve onun bana söylediği sözlerin beni kötü hissettirmemesi gerektiğini söylüyor...

iyi de bu çok saçma değil mi? biri size kötü davranıyor. kendinizi kötü hissediyosunuz. psikologun önerisi kötü davranış sahibini bağlar mı bu ne yahu?

Ikı seans için beklentıye gurmek cok erken. Zaten işin özü beklentı kişinin kendısınde olmalı.
Inancınız yoksa alacagınız destegın manası olmayacaktır. Bu dusuncelerinizi paylasmanızı onerırım. Zira tecrubesıne öngörüsüne guvenmedıgınız bır danısmanın sizin ilişkinize etkısı olacagını sanmıyorum.

Biz çift terapisi aldık. Kiyaslayabilirim bizimkinin yöntemleri, konuşmaları ile, sizin doktor bi tuhaf geldi bana.
Ama ben psikolog olmadığım için yorum yapmayayım diyorum bilemedim.

Biz çift terapisi aldık. Kiyaslayabilirim bizimkinin yöntemleri, konuşmaları ile, sizin doktor bi tuhaf geldi bana.
Ama ben psikolog olmadığım için yorum yapmayayım diyorum bilemedim.
Yok lütfen yapın ve belki bana anlatırsınız yöntemleri, kitapları , rica ediyorum paylaşın benimle tecrübenizi.

Ikı seans için beklentıye gurmek cok erken. Zaten işin özü beklentı kişinin kendısınde olmalı.
Inancınız yoksa alacagınız destegın manası olmayacaktır. Bu dusuncelerinizi paylasmanızı onerırım. Zira tecrubesıne öngörüsüne guvenmedıgınız bır danısmanın sizin ilişkinize etkısı olacagını sanmıyorum.
Bizim inancımız var fakat psikolog bizi pek benimsemedi galiba hatta terapiyi bırakabilirsiniz isterseniz dedi anlam veremedim...

Hayatımda ilk kez gidiyorum ne bekliyordum bilmiyorum ama çözüm bulmayı belki...

Terapi öyle kolay bir süreç değil maalesef. İki seans çok çok erken.

2 yıl gittiğim psikolog dahi bir kez olsun net bir öneride bulunmadı.

Yalnızca doğruya ulaşabilmem için beni yönlendirdi diyebilirim.

Terapi öyle kolay bir süreç değil maalesef. İki seans çok çok erken.

2 yıl gittiğim psikolog dahi bir kez olsun net bir öneride bulunmadı.

Yalnızca doğruya ulaşabilmem için beni yönlendirdi diyebilirim.
Teşekkür ederim, bunu öğrenmem iyi oldu.

Yok lütfen yapın ve belki bana anlatırsınız yöntemleri, kitapları , rica ediyorum paylaşın benimle tecrübenizi.

Ben bu konularda pimpirikliyim; her psikolog her alanda uzman da değil, başarılı da değil.
Daha farklı sebeplerden, çok psikolog-psikiyatr gördüm-tanıdım.
Öncelikle içinizin ısınmadığı birini minimum iki, maksimum üçüncü seansa kadar "Next" yapın.
Danışan için doktorla elektriğinin tutması çok önemli.
Duygusal olarak darbelisiniz, duygularınızı "Ama bu senin sorunun dostum" tadında ele alan birine danışmakta tereddüt etmeniz kadar normal bir şey yok. "Seni anlıyorum"lu cümleler arar insan, doktorunuzun konuşma tarzı fazla teknik(!) geldi, ilk seans için bile fazla teknik.

Eşimle terapi alırken, eski doktorumdan faydalandık. Öncelikle ortalığın şarlatan dolu olduğunu söylemem gerekiyor, sadece psikolog oldum filan olayı değil, yöntemler, uzmanlıklar, terapi çeşitleri için seminer seminer, hangi programları tamamladığını size bi anlatabilmeli üstünden.
Bizim doktor, ilk seansta, bizi karşısına alıp, izleyeceğimiz yöntemleri, bu terapinin amacının ne olduğunu, neler beklediğimizi, terapiden ne umarak burada olduğumuzu vb bir kitap önsözü okur gibi bize anlattı. Size böyle bir bilgilendirme, soru-cevap yapıldı mı?

Ardından mektuplar yazdırdı,
bir hafta boyunca birbirimizin yerine geçmemizi, daha doğrusu yaşanacak bir olayda, birbirimizi taklit etmemizi-gözünden görmeye çalışmamızı istedi, birbirimizi tarif ettik, artılar eksiler çıkardık, somut öneklerle "Duygu-durum-düşünce-davranış" tahlil ettik, kaliteli zaman geçirmeye yönelik aktiviteler belirledik, ortak noktalarımızı keşfederek vs vs vs...
Bi bakın bakalım ikinci seansa. Ben bir "Takdim-bilgilendirme-soruma adam akıllı cevap" yoksa, kıllanırım o doktordan.

Ben hobi psikoloğum diye geldim ama senin durum beni aşar canim :( inshAllah yardimci olacak biri cikar ♡ ama anladigim kadariyla saçmalamış :olamaz:

Şimdi ben de çift terapisi eğitimi alan bir psikologum. Psikologunuzu yargılamak, ya da yöntemlerini eleştirmek haddime düşmez. Araştırıp gittiğiniz, lisans eğitimi psikoloji ya da pdr (tercihen psikoloji), yüksek lisans ya da doktora eğitimini almış, çift terapisi eğitimini iyi bir kurumdan, süpervizyonunu da almış birinden bahsettiğimizi düşünerek yazıyorum yorumlarımı bunu belirteyim öncelikle. Çift terapisini aldığınız kadar kimden aldığınızın da önemi var.

Şimdi genel olarak çift terapisi için değil, bireysel psikoterapide de psikolog size tavsiye vermez ya da yol göstermez. Neden diye soracak olursanız bu sizin hayatınızı yaşamak olur, sizin sorumluluğunuzu kendi üzerine almak olur. Diyelim ben sizin psikologunuzum, bana dediniz ki "Astoria ben ne yapayım?". "Canım sen boşan, bu adama mı layıksın sen?" dedim atıyorum. Siz beni dinlediniz boşandınız. E siz mutsuzsunuz? Gelirsiniz bana "Sen ne biçim psikologsun, beni yanlış yönlendirdin" dersiniz. Psikologun amacı size tavsiye vermek, kendi düşüncesini dayatmak değildir, size farkındalık kazandırmaktır. Çift terapisinde de çiftlere doğru iletişimi, nerede aciller ele alınmalı, nerede o sorun buzluğa kaldırılmalı, size bir "yöntem" öğretmektir. Geri kalanı siz kendiniz başarırsınız, psikolog sizi bir şeyi yapmaya itmez. Bir bebeği elinden tutup kaldırmak gibi düşünün. Bebeğin adım atmasını siz sağlamazsınız, adım atabilmesi için yardım edersiniz. Henüz kaç seans geçirdiniz bilmiyorum ama emek olmadan yemek olmaz bunu da unutmayın. Psikologun sihirli değneği yoktur, her şey birden çözülemez.

Back
X