Psikologa gittim

Sonbaharimhep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2020
608
215
33
Daha once post acmistim durumunu merak eden arkadaslar vardi.bugün 1 bucukta psikiyatriste gittim.durumumu anlattim kisaca.tiroit hormonun yukselmis veya dusmuste olabilir diyerek hormon testi istedi.depresyona benziyor ama test sonuclarin ciksin oyle degerlendirelim bir de dedi.bu anlatikklarina gore ilac tedavisine baslamamiz lazim bunun icinde emzirmeyi birakman lazim dedi.bende emzirmeyi birakmak istemiyorum kizim suan tam dis doneminde 2 3 ay sonra ilac baslasak dedim .tamam o zamana kadar seni psikologa yonlendirelim dedi.psikiyatrist genel olarak icim isindi yani bende cozulebilecegi hissini uyandirdi bu cok onemli bence basindan savmadi yani.fakat pazartesi kendisinin olmayacagini baska dr.ismi verdi onun bakacagini soyledi.zaten ben baska dr.den randevu almistim hastanede ogredim o yokmus bu gittigime gitmek zorunda kaldim.surekli doktor degismesi umarim sureci etkilemez.zaten doktor bulduguma sukrediyorum cunku yoktu daha once sanirim cevre ilcelere nobetlese gidiyolar cunki bi varlar bi yoklar 🤔kurtaj i da anlattim kisada bahsettim senin bi cocugun daha var dedi 😢 konusmak olarak 10 dakika 15 dk konustuk cok ayrintiya girmeden anlattim yasadiklarimi sanirim doktorda test sonucundan sonra tam degerlendirme yapmak istedi.bir de hemsire yanindaydi hep bilmiyorum normalde tek olmamiz gerekmezmiydi ayrica surekli kapiyi acan hastalar vardi kapida bekleyen 3 4 erkek cok kesildi konusmamiz.fakat bunlar umrumda degil tabiki elimden gelsigince kendimi ifade etmeye calistim.bilmiyirum hanimlar herseyi atlatsam bile kurtaj sıklikla aklima geliyor.hatta haberde bi kadin yeni dogmus bebegini cope atmis onu izleyince cok kotulendim 😢😢 cunku bende kendimi oyle hissediyorum 😢😢 cok zor herseyi atlatsam bunu nasil atlatirim diyorum.pazartesi tekrar doktora gidecem yazarim buraya yine tam kesin sonuclari.buraya yazinca bi nevi de olsa icimi bosaltmis hissediyorum cunku bazi seyler vardir ki kimseye anlatamazsin 😢😢

Canim öncelikle hemen harekete gecip gittigine cok sevindim. Ilk görüsmeler öyle hemen derine inmiyor zaten. Ilk önce test sonuclari beklenir. Cünkü fiziksel sorun varsa ilk o ortadan kaldirilir. Bazi eksikler depresyon belirtisine yol acabiliyor. Demir eksikligi mesela veya hormonlarda dengesizlik varsa. Ilac konusuna gelince: Emzirmek cok önemli evet. Bende emzirmeye hep gayret ettim. Ama sagligim söz konusu olsa gerekseydi keserdim. Cünkü anne süt ne kadar önemli ise de cocugun saglikli bir annesine daha cok ihtiyaci var. Doktor sana ilac almayi tavsiye etse cekinme bu yüzden. Insallah en kisa zamanda kendini daha iyi hissedersin. Kolay seyler yasamiyorsun. Iyilesmen zaman alacak biraz. Sabirli ol ve kendine zaman ver

Ya olan olmuş artık.Yaptığınız yanlışsa bile Bazı şeyler de kader diyelim.Kendinize eziyet etmeyi bırakın.

Canim öncelikle hemen harekete gecip gittigine cok sevindim. Ilk görüsmeler öyle hemen derine inmiyor zaten. Ilk önce test sonuclari beklenir. Cünkü fiziksel sorun varsa ilk o ortadan kaldirilir. Bazi eksikler depresyon belirtisine yol acabiliyor. Demir eksikligi mesela veya hormonlarda dengesizlik varsa. Ilac konusuna gelince: Emzirmek cok önemli evet. Bende emzirmeye hep gayret ettim. Ama sagligim söz konusu olsa gerekseydi keserdim. Cünkü anne süt ne kadar önemli ise de cocugun saglikli bir annesine daha cok ihtiyaci var. Doktor sana ilac almayi tavsiye etse cekinme bu yüzden. Insallah en kisa zamanda kendini daha iyi hissedersin. Kolay seyler yasamiyorsun. Iyilesmen zaman alacak biraz. Sabirli ol ve kendine zaman ver
Saol canim ama yontem hosuma gitti cunku lise yillarimda gittigimde hemen ilac yazmisti ilaclarida 1 2 gun kullanip birakmistim cok uyutuyor diye.ve de bende onyargi olusmustu cozemeyeceklerine dair suan pozitif oldu doktor gercekten yaklasimi herseyi iyiydi.evet farkindayim doktorun yaninda benim de cabalamam lazim hayata donmem lazim 😢😢 emzirme konusunda cok cabaladim canim o kotu lohusalik gunlerimde bile onun icin mucadele ettim suan azi disleri cikmaya basladi kiyamam ona.zaten bir yanlis yaptim bari bebegimi sutten mahrum etmim diye dusundum.biraktirsamda uzulurum cunku bu surecte ins psikolog iyi gelir sonra gerekirse ilaca baslarim

Peki canim psikologa yonlendircek ya beni oda devlet hastanesinde oluyor degil mi

Peki canim psikologa yonlendircek ya beni oda devlet hastanesinde oluyor degil mi
Türkiyede sistemin bu konuda nasil isliyor bilmiyorum maalesef. Almanyada ev doktoru bir psikologa yönlendiriyor, onlarin yeri de ayri oluyor. Türkiyede nasil bilmiyorum. Ama doktorun bu konudada yardimci omucaktir muhakkak

"Olsun geride bir çocuğun var" nasıl bir laf ya, hiç bir şey demeyip dinleseydi daha iyiydi...
Benim de bugün psikolog randevum vardı, ilk gidisimde tanış gibi bir şey olmustu, simdikinde sohbet havasında geçtik... Aslında boşa para vermişim gibi hissettim ama inanıyorum ki adam beni tanıdıkca çözecek, zaman içinde derine inecegiz falan... Bakalim...
Sen de ümidini yitirme,ilk seanstan mucize beklemek doğru olmaz.
Her şey zamanla, aşama aşama ilerler umarım.
Bol şans şimdide n

"Olsun geride bir çocuğun var" nasıl bir laf ya, hiç bir şey demeyip dinleseydi daha iyiydi...
Benim de bugün psikolog randevum vardı, ilk gidisimde tanış gibi bir şey olmustu, simdikinde sohbet havasında geçtik... Aslında boşa para vermişim gibi hissettim ama inanıyorum ki adam beni tanıdıkca çözecek, zaman içinde derine inecegiz falan... Bakalim...
Sen de ümidini yitirme,ilk seanstan mucize beklemek doğru olmaz.
Her şey zamanla, aşama aşama ilerler umarım.
Bol şans şimdide n
Olsun geride bi cicugun var lafi yazinca soguk bir cumle gibi geliyor.fakat orda oyle demek istemedj ben anladim ordaki niyetini diyis seklini.tesekkur ederim zor durumdayim psikilojik olarak umarim faydasi olur tabii benimde asiri caba gistermem lazim

Türkiyede sistemin bu konuda nasil isliyor bilmiyorum maalesef. Almanyada ev doktoru bir psikologa yönlendiriyor, onlarin yeri de ayri oluyor. Türkiyede nasil bilmiyorum. Ama doktorun bu konudada yardimci omucaktir muhakkak
Ben belcikada yasiyorum Beni ev doktorum once bir psikologa yonlendirdi
Suan 3 seans yaptim
Psychiatrist e gitmem icin psikolog bazi seyleri analiz yapmali sonra yonlendiriyo
Ustune ustelik emzirmeyi birak diyen bir psychiatriste ben guvenmem birdaha gitmezdim heralde
Birde emziren anneler icin illaki ilaclar vardir onlari verebilirdi
Bende emziren anneyip eger emzirmeyi biranda kesersel bebekden cok benim psikolojim daha cok bozulur

Suan 3 seans yaptim
Psychiatrist e gitmem icin psikolog bazi seyleri analiz yapmali sonra yonlendiriyo
Ustune ustelik emzirmeyi birak diyen bir psychiatriste ben guvenmem birdaha gitmezdim heralde
Bende emziren anneyip eger emzirmeyi biranda kesersel bebekden cok benim psikolojim daha cok bozulur

Her insanin rahatsizligi farklidir. Onun icin genel konusmak yalnis olur. Her ilaci dediginiz gibi emziren bir anneye veremiyorsunuz, ama vermek zorunda oldugunuz ilaclar annenin sagligi icin gerekli ise bu öncelik olur. Tedavinin bahanesi olamaz. Anne sütün yerine verebilecegimiz birsey var, ama annenin akil/ruh sagligi veya can sagliginin yerine verebilecegimiz birsey yok. Hicbir doktor alternatif varsa "emzirmeyi birak" demez, ama yok diyorsa tedavi olmak isteyende birazcik tecrübesine güvenecek.

Suan 3 seans yaptim
Evet aynen emzirmeyi asla birakmak istemiyorum zaten olumlu karsiladi .yani psikiyatrist iyiydi bence sadece devlette olmasi biraz kisa vakit oluyor oda verimli gecerse ins sorun olmaz

Her insanin rahatsizligi farklidir. Onun icin genel konusmak yalnis olur. Her ilaci dediginiz gibi emziren bir anneye veremiyorsunuz, ama vermek zorunda oldugunuz ilaclar annenin sagligi icin gerekli ise bu öncelik olur. Tedavinin bahanesi olamaz. Anne sütün yerine verebilecegimiz birsey var, ama annenin akil/ruh sagligi veya can sagliginin yerine verebilecegimiz birsey yok. Hicbir doktor alternatif varsa "emzirmeyi birak" demez, ama yok diyorsa tedavi olmak isteyende birazcik tecrübesine güvenecek.
Suanlik acele gormedi cnm emzirmeyi birakmayi tamm dedi birakamam deyince

Suanlik acele gormedi cnm emzirmeyi birakmayi tamm dedi birakamam deyince

Dedigim gibi her insanin durumu farklidir ve ona göre terapi sekillenir. Su anda ilaclar icin acil gerek yoksa tahlil sonuclari beklemek zaten en iyisi. Bazen ilaclar da sadece kisa süre lazim oluyor tedavi ilerleyene kadar. En kisa zamanda atlatirsin insallah

Back
X