Ben bu yıl psikoloji bölümünü kazandım.aslında çok isteyerek yazmadım, aklım hep sayısal bölümlerdeydi diş hekimliği, diyetisyenlik vb. Ama zamanında eşit ağırlık seçtim maalesef ve ne büyük bi hata yaptığımı son yıl farkettim.hukuk, siyasal, işletme, pdr, psikoloji...çok kısıtlıydı seçeneklerim ve bana en uygunun psikoloji olduğuna karar verdim. Ama içimde hep bir tereddüt var, rahat iş bulabilecekmiyim, ne kadar maaşa çalışırım vb? Ve en önemli sorum da, psikoloki bölümünde görülen eğitim size danışmaya gelen birine yardımcı olabilecek düzeyde mi gerçekten? Yani terapi felan yapamıyo psikoloji mezunları, farklı eğitimler de almaları gerek bunu biliyorum.peki üniversiteden mezun normal bir psikoloji mezunu ne düzeyde oluyor? Kpss ile hastaneye atansam mesela, ne derece yardımcı olabilirim hastalarıma?bi de ben biraz çekingen biriyim, insanlara gerçekten yardımcı olabilecekmiyim, bu işi başarabilecek miyim acaba.bazen yaparım başarırım diyorum, bazen de bi umutsuzluk kaplıyo içimi.sorularım biraz tuhaf gelmiş olabilir ama yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler..