Psikolojik açlık...

ilksen_77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
448
0
96
Ankara
Araştırmalara göre olumsuz düşünceler yüzde yüz yemeğe yönlendiriyor. Bu nedenle ilk olarak her mutsuz olduğunuzda yememek için kendinize dışarıdan bakın. Beliniz ya da kalçalarınız giderek kalınlaşıyor mu? Bu sizi daha da mutsuz etmiyor mu? Burada yiyerek rahatlamayı bırakmak için beyin detoksuna ihtiyacınız olacak.
ılk adımda negatif düşüncelerinizden kurtuldunuz. ıkinci olarak yiyerek rahatlamanızın gerçek sebebini keşfedin. 5 dakikanızı ayırarak hayatınızda sizi en çok üzen şeyin ne olduğunu keşfedin. Ne olduğu, kaç yaşında olduğunuz hiç önemli değil sadece en çok üzüldüğünüz anları yazın.
Bugün gazetede okudum bu yazıyı ve paylaşmak istedim. Kendi adıma hakikaten ruhsal açlığımı çoğu kez yiyerek ört bas etmeye çalıştığımı farkettim.. Çocukluğumdan itibaren beni üzen şeyleri alt alta yazmaya başladım;

-Annemle Babamın kavgaları,
-Evde ki huzursuzluk,
-Babamın tepkisizliği bizi korumaması,
- Kendimi savunmasız ve yalnız hissetmem,
Ve daha bir çok şey ama en eski ve köklüleri bunlar sanırım , işe yarar mı bilmiyorum, siz de sıralayın içinizde ki açlık sebeplerini belki böyle doyarız... cokacimcoook

Son düzenleme:
Zayıflama ile ilgili bu kadar saçma sapan yöntemlere rağbet edilirken bilimsel bir konuya kimse ilgi göstermiyor ilginç.. Konunun kapatılmasını rica ediyorum ilgiliden..

tamam mutsuzluktan yemege veriyor insan kendini ama taa cocukluguna dayanan mutsuzluklar su an ki aclik piskolojisini etkilemesi cok ilgincmis..

paylasim icin tskler.
uygulayacagimi sanmiyorum ama :)

bencede duygusal açlık diye bişi var ve bende buyüzden aç olmadığım zamanlarda bile atıştırmak istiyorum karnım tok olsada bişeyleri bastırmak için yemeğe veriyorum kendimi

bende kesinlikle en mutsuz ,sıkıntılı anlarımda sararım yemeğe,mesela işsiz kaldığımda yemekten alamıyordum kendimi...bide boş boş otururken sıkıntıdan atıştırıyorum sürekli ...

öle ekmek yağ şekerle işim yok ama yinede kiloluyum işte tek etken bu farkındayım bunun ama yapamıyorum bişi işte .....

beyn ağızdan çkn komutlarla yönleniyor biz zayıflıcaz dediğimz an beyn bunu ypmk zornda klıyor pes etmedn ypblsek keşke..=(

Bu sefer de yiyeyim bi dahaki sefer daha az yerim diyorum ama bi dahaki seferde asla öyle yapamamak benm sorunumm :gitme:

ben yaptığım şeyin hata oldugnu bile bile yiyorm.sabah 4 dilim pizza yedim ağlayacaktım üzüntüden yeme diyorm kendime ama elimde değil olmuşm 70 kilo artık bırakmalıyım=(

Back
X