psikolojik bir sorunum var çare bulan varsa banada yazsın

mutlumuyuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
54
0
46
Adana
ben nasıl bir kızım bilmiyorum asılan surat görünce ben varım diye asıyorlar benim yüzümden asık bunların suratı diyorum iki arkadasm basbasa kalınca benimle ilgili konustuklarını sanıyorum insanları kırmaya korkuyorum hep beni sevmelerini istiyorum hiç arkamdan konusulmasın istiyorum bu yüzden nasıl davranacagımıda şaşırıyorum kafayı yicem galiba

ne zamandır var bu düşünceleriniz?sürekli mi ortaya çıkıyorlar yoksa birşeye sıkıldığınızda mı?

Vesvese gibi geldi bana alinganlikta olabilir. Banada olur ara sira. Bir olayi kafamda alir da satarim kurarim kurarim kafamda. Birde ogrenirim ki oyle degilmis. Bosluktan olur derler bunu. Seytan bos kisiye vesvese verirmis derler ya.

Ben bunu dualarla atlatiyorum.sanada tavsiye ederim.

ben nasıl bir kızım bilmiyorum asılan surat görünce ben varım diye asıyorlar benim yüzümden asık bunların suratı diyorum iki arkadasm basbasa kalınca benimle ilgili konustuklarını sanıyorum insanları kırmaya korkuyorum hep beni sevmelerini istiyorum hiç arkamdan konusulmasın istiyorum bu yüzden nasıl davranacagımıda şaşırıyorum kafayı yicem galiba

canım vesveseye kapılıyorsun belli ki
ama herkes herkesi sevmek zorunda değil ki seni sevmeyenleri düşüneceğine seni seven insanları düşün senin için neler yaptıklarını düşün
ön yargılı olma insanlara karşı hüsn-ü zanlı ol

çok düşünmeye başladım bu aralar. 3 kızla beraber yasıyorum 2 si bir odaya grnce acaba bni mi çekiştiriyorlar acaba benden gıcık mı aldı bu gibi sorulardan bıktık artık insan brden neseli de olamıyor

canım sonuçta hiçbirimiz arkamızdan konuşulmasını istemeyiz...aslında psikolojik bir durum değil senin ince düşünmen kafana takan bir tipsin okadar elinde olan birşey değildir eminim...tek yapman gereken kafaya takmamak bende de var aynı şeyler sadece beni sevsinler diye bir düşüncem yok herkes istediğini sever istemediğini sevmez:ssz:ama kimseyı kırmamak için kendimi yediğim çok oluyor buda bize zarar veriyor başka kimseye değil canım kafaya takmamak hatta sallamamak gerek boşvermeye çalış:16:

kendimi yalnız hissettgmde cıkıyor cogunlukla[/QUOTE

demek ki yalnız kalınca kuruyorsunuz bazı şeyleri ama bu düşünceler sıklaştıysa ve hayatınızın büyük bir bölümünü kaplayıp yaşamınızı zorlaştırıyorsa bence bir doktora görünün..paranoya boyutuna ulaşmasın bu vesveseler.

kendini çok önemsiyorsun belli ki kendi kişiliğin kendi egon dünya merkezin haline gelmiş.
insanların kendi hayatları var seni neden konuşsunlar sana neden surat assınlar, şüphelendiğin durumları mutlaka sor soruştur takip et tabiki ama asla insanların odak noktası olduklarını düşünerek kendine eziyet etme.
bu düşünceler aklına geldiğinde kendini oyalacak birşeyler bul ve önemseme kendini o kadar.

Herkes herkesi sevmek zorunda değil ki canım... Zihnini başka şeylerle meşgul etmeye çalışırsan belki bu tarz düşüncelerden uzaklaşırsın... Konuşan varsa da konuşsun,boşver..Sonunda ölüm yok ya... Bazan sen hiç bir kötü davranışta bulunmasan bile konuşacak olan konuşuyor zaten...Çok kafana takmamaya çalış...:38:

kendini çok önemsiyorsun belli ki kendi kişiliğin kendi egon dünya merkezin haline gelmiş.
insanların kendi hayatları var seni neden konuşsunlar sana neden surat assınlar, şüphelendiğin durumları mutlaka sor soruştur takip et tabiki ama asla insanların odak noktası olduklarını düşünerek kendine eziyet etme.
bu düşünceler aklına geldiğinde kendini oyalacak birşeyler bul ve önemseme kendini o kadar.

aslında kendimi önemseme dglde hata yapmamaya calısyrm insanları kırmamak için ugrasyrm yoksa hatamı kabul etmezdm kndimi önemsesem blmyrm artk

Herkes seni sevemez ki..Sen de heskesi sevmiyorsundur sonuçta. Ben de bir ara takardım ama çok gereksiz geliyor şu an.Sen kendi hayatına bak canım ya seven sevsin sevmeyen sevmesin.Konuşan da konuşsun arkandan.Bunlar da hayatın bir parçası. :51:
Bana göre hatta ailen dışında çok kişiyi takmayacaksın.Çok samimi bir kaç arkadaşın olursa olur biraz da onları takarsın o kadar.Gerisini salla gitsin..

aslında kendimi önemseme dglde hata yapmamaya calısyrm insanları kırmamak için ugrasyrm yoksa hatamı kabul etmezdm kndimi önemsesem blmyrm artk

tamam belli işte o kadar mükemmel halletmeye çalışıyorsun ki işlerini birileri bi kulp takıcak bişey dicek diye kafana takıyorsun.
kırdım mı üzdüm mü o muydu bu muydu cart mıydı curt muydu
salla gitsin yahu
sanane
kim üzülürse üzülsün üzdüysen telafi edersin
kırdıysan özür dilersin
herşeyin çaresi vardır
neden kendini kasıyorsun ki bu kadar?

ilk yazdığın belirtilerle bir doktora gitsen teşhisi bu olurdu:)) şaka bir yana hayata çok fazla takılmamaya çalış ve çevrendekileri öyle çok önemseme.bırak konuşan konuşsun,seni sevmeyenler de olacak tabii..hayatın içinde var bunlar.sen kendini sev ve değerini bil yeter.

Bazan hiç ummadığın,hiç beklemediğin insanlar da konuşuyor olabiliyorlar..O yüzden yine tekrarlıyorum..Boşverrr konuşan konuşsun...

Şöyle düşün bir de..."Ünlü olmak kolay değil..." :9:

Herkesin duygulari cok farkli canim. Dolayisiyla herkesin herkesi sevmesi imkansiz.

Bazilarinin varligi bile iter, bazilarinin enerjisi oyle yuksektir ki tanimadan sempatik bulursun.

Ben ergenken senin gibi dusunurdum hatta aileme takmistim. Bir keresinde onlari teste tabii tutmustum kendi aklimca. Okul servisi beni zamaninda eve birakmisti ancak kis oldugundan hava karanlikti. Ben apartmandan iceri girdim ve 1 saat kadar kapiyi dinledim. Onlar panik olacakti ben de motive olacaktim. Nitekim oyle oldu. Bunlar panik bir sekilde tanidiklari falan ariyorlar, korkuyorlar falan. Sonra ben de amacima ulasip kapiyi calmistim psikopat gibi :1:

Halbuki ailem gayet sevgi doludur ve arkadas gibiyizdir. Simdi goruyorum ki onlarin sevgisini o donem ben gorememisim, algilayamamisim. Hala da esim sevgi arsizi diye cocuk gibi sever beni.

Sana tavsiyem dogal davran, kendin gibi. Kendini sevdirmeye calisinca antipatik gorunebilirsin. Asiri ilgilenme arkadaslarinla. Bogma onlari. Yasam alaninin merkezinde sen ol, diger herkes belirli mesafede olsun. Eminim cok seker bir kizsindir. Benim sana tavsiyem simdilik bu kadar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X