psikolojik bir sorunum var çare bulan varsa banada yazsın

Herkesin duygulari cok farkli canim. Dolayisiyla herkesin herkesi sevmesi imkansiz.

Bazilarinin varligi bile iter, bazilarinin enerjisi oyle yuksektir ki tanimadan sempatik bulursun.

Ben ergenken senin gibi dusunurdum hatta aileme takmistim. Bir keresinde onlari teste tabii tutmustum kendi aklimca. Okul servisi beni zamaninda eve birakmisti ancak kis oldugundan hava karanlikti. Ben apartmandan iceri girdim ve 1 saat kadar kapiyi dinledim. Onlar panik olacakti ben de motive olacaktim. Nitekim oyle oldu. Bunlar panik bir sekilde tanidiklari falan ariyorlar, korkuyorlar falan. Sonra ben de amacima ulasip kapiyi calmistim psikopat gibi :1:

Halbuki ailem gayet sevgi doludur ve arkadas gibiyizdir. Simdi goruyorum ki onlarin sevgisini o donem ben gorememisim, algilayamamisim. Hala da esim sevgi arsizi diye cocuk gibi sever beni.

Sana tavsiyem dogal davran, kendin gibi. Kendini sevdirmeye calisinca antipatik gorunebilirsin. Asiri ilgilenme arkadaslarinla. Bogma onlari. Yasam alaninin merkezinde sen ol, diger herkes belirli mesafede olsun. Eminim cok seker bir kizsindir. Benim sana tavsiyem simdilik bu kadar :)
çok teşekkür ederim sizde beni iyi ettiniz :) bdaha konu acarsam yne beklerim :)

Hakkında konuşmuyorlardır.Vesvese yapma.Se ne yaptın ki konuşsunlar hakkında?..
Sen düzgün,makul,uyumlu davrandıktan sonra,hakkında konuşma zemini hazırlamamış olursun..
Bir de açık(kusur) vermeyeceksin,bazı insanlar kusur konuşmaya bayılır.
Uyumlu dedim ama kendi sınırların da olacak,sen nasıl onlara saygı duyuyorsan onlar da senin sınırlarını bilecek(bilmiyorlarsa bildireceksin)..
Buna rağmen hakkında konuşacak olurlarsa kendi kusurları,kendi ahlaksızlıkları olur ,o durumda ,boşver konuşsunlar,günahlarını azaltmış olurlar gıybet ederek(olan durumu konuşmak)..Eğer olmayan bir durumu konuşurlarsa iftira olur ,bu daha da büyük günah,zorda kalan gıybet edenler ve iftira edenler olur,canını sıkma..
He he de geç ,gereğinden fazla değer verme kimseye..Hakkında konuşuyorlarmış diyelim,konuşsunlar ne olur,sen kendini bildikten sonra kimki onlar..
Ben böyle düşünürüm..

Son düzenleme:
Hakkında konuşmuyorlardır.Vesvese yapma.Se ne yaptın ki konuşsunlar hakkında?..
Sen düzgün,makul,uyumlu davrandıktan sonra,hakkında konuşma zemini hazırlamamış olursun..
Bir de açık(kusur) vermeyeceksin,bazı insanlar kusur konuşmaya bayılır.
Uyumlu dedim ama kendi sınırların da olacak,sen nasıl onlara saygı duyuyorsan onlar da senin sınırlarını bilecek(bilmiyorlarsa bildireceksin)..
Buna rağmen hakkında konuşacak olurlarsa kendi kusurları,kendi ahlaksızlıkları olur ,o durumda ,boşver konuşsunlar,günahlarını azaltmış olurlar gıybet ederek(olan durumu konuşmak)..Eğer olmayan bir durumu konuşurlarsa iftira olur ,bu daha da büyük günah,zorda kalan gıybet edenler ve iftira edenler olur,canını sıkma..
He he de geç ,gereğinden fazla değer verme kimseye..Hakkında konuşuyorlarmış diyelim,konuşsunlar ne olur,sen kendini bildikten sonra kimki onlar..
Ben böyle düşünürüm..

bu dediğinizi nasıl uyguluyorsunuz peki ? insanlara her sefernde geregnden fazla deger vermicem diyorum yne veriyorum yine veriyorum

kimse arkasından konuşulsun istemez ama her konuşanda seni konuşmuyordur canım.bu düşüncelerden uzaklaş.çok rahatsız edici boyuttaysa psikolojik destel al

Beni acılar olgunlaştırdıktan sonra kıvamımı buldum'diyebilirim...iş işten geçti orası ayrı ya..

Hem erdemli olacaksın ,başkalarına zararın dokunmayacak yani...hem de en önce kendini düşüneceksin..kendini derken,nasıl daha iyi,daha huzurlu olurum''şeklinde..
sınırlar önemli...hem başkalalarının sınırları,,hem kendinin sınırları...
sınırlar ''diye bir kitap vardı,onu oku..
islam ahlakını öğren,çok şey katar sana..
Çalışan insanlar veya gurbette kalanlar bu konuda daha çok şey öğreniyor diye düşünüyorum..
Benim bu sınırlar dışında halledemediğim şeyler var daha..
,Çünkü bazı insanların bencillikleriyle başedebilmek kolay olmuyor.Erdemli olamyı seçenler için özellikle..
Benim de en başemediklerim de onlar..

Son düzenleme:
Back
X