Psikolojik destek almak istemeyen kişiye ne yapılmalı??

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
Arkadaşlar ciddi psikolojik problemi olan (bağıra bağıra sinir krizleri, titremeler, herkesin hayatından çıkacağım, beni bir daha göremeyecekseniz, herkes mutlu ama ben çok mutsuzum şeklinde ve son 10 yıldır belli periyotlarla bu şekilde) ama kesinlikle yardım almayı kabul etmeyen ebeveyne ne şekilde yardım aldırabilirim?? Kendisi asla doktora gitmeyeceğini söyleyip yine sinir krizi geçiriyor, hayatı hem kendine hem ailesine zehir etti. Doktora gitsek durumu anlatsak ne yapılabilir yani kendisine zarar vermesinden korkuyoruz artık. Bu durumda hasta tedaviyi kabul etmese de tedaviye alınabilir mi sağlıklı düşünemiyor çünkü..

annenize üzüldüm benim annemde küçük bir şeyde bu tepkileri verirdi.hep o haklıydı.bizi niye doğurmuştu bla bla bla...zamanla geçiyor.menopoz olabilir.

Ozel bir hastanenin doktoruyla gorusurseniz belki gelebilir hatta buyuk ihtimal gelir bi görüşün.tabi guvenmeyip gelmeme ihtimali var ama iyi bi doktorsa bunlari düşünmez zaten hastanin tedavisine bakar..

Zorla hastaneye yatırılıyor. Ve tedaviye başlanılıyor bildiğim kadarıyla. Normale dönünce ilaçlar verilip taburcu ediliyor

Eğer intihar etme riski varsa eğer çevresine zarar verebilecek bir durumdaysa bence mecbur bırakılmalı. .Türkiye'de bu konuda nasıl bir yol izleniyor bilemiyorum ama araştırın eminim bir yolu vardır.

sinir krizi geçirdiği bir gün hastaneye götürürsünüz, ve acil doktoru gerek görürse yatışını gerçekleştirir.başka türlü kolundan sürükleyip götürmek çok zor. olsa dahi 1 defadan fazla gideceği ya da verilen ilaçları kullanacağı belli değil.

Zorlada olmaz kendi isteğiyle gitmeli
Önce beyninde iyileşmeyi istemeli İnsan
İkna olması için her yolu deneyin beynine işleyin
Ben tedavi olmalıyım bende terslik var demeli
Allah yardımcınız olsun..
Arkadaş da söylemiş sinir krizi geçirdiği bir gün hastaneye götürün yönlendirirler sizi

Back
X