• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolojik destek almamız gerekiyor

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba hanımlar,sizlere bir kaç kere eşim ve ailesiyle ilgili sorunlarımı paylaştım çok teşekkür ederim bana çok yol gösterici oldunuz.Eşimle herkes gibi maddi sorunlarımız kadar ,3. kişiler nedeniyle sorunlar yaşıyoruz buda evliliğimizi bir çıkmaza götürüyor:( Gerek kültürel çatışmalar,gerek öfke kontrolünü bilemememiz her şeyi daha da zorlaştırdı.2.5 yıldır üst üste zor günler yaşadık özellikle de çocuk doğduğundan beri durumumuz daha da zorlaştı.Kendi adıma bir şeyleri, özellikle de K.valide,görümcelerin patavatsızca sözlerini,haraketlerini takmamayı,eşimi bunun için yargılamamayı çok istiyorum fakat her defasında allahın her günü uzak olmama rağmen bunları düşünmekle,şöyle cevap verseydim daha iyi olurdu,gidip konuşsam şöyle şöyle diyeceğim demekle ve eşimle bunların kavgasını yapmakla geçti.Elimde olmadan bunlar takıntı haline geldi nasıl çözüceğimi bilmiyorum en son eşimde ben bıktım,canımdan bezdim artık bu sorunlardan dedi ve avm de herkesin içinde inatlaşarak kavga ettik çok utandım:( psikolojik destek almamız gerekiyor,özellikle de benim,aslında çift terapisi gerçi ilaçta kullanmamız gerekiyor sanırım:( bizim durumumuzda olupta ilişkileri düzelen arkadaşlar önerileriniz neler olur acaba??:43:Bir de İstanbul da önerebileceğiniz eşimle beraber gidebileceğimiz uygun olması da önemli aile terapisti var mı ???:43:

Son düzenleme:
çok büyük kavgalar dışında hiçbir sorunu eşinize anlatmayın, onların tabiriyle dırdır etmeyin

ne oLursa olsun ailesi melektir erkeklerin gözünde. sizse hep el kızı kalacaaksınız...

ailesiyle bi sorun olduğunda sakince ve bi kaç kelimeyle cevap verip, çekilin kenara

artık eşinize dert yanmayın, ailesiyle mesafeli olun

çok büyük kavgalar dışında hiçbir sorunu eşinize anlatmayın, onların tabiriyle dırdır etmeyin

ne oLursa olsun ailesi melektir erkeklerin gözünde. sizse hep el kızı kalacaaksınız...

ailesiyle bi sorun olduğunda sakince ve bi kaç kelimeyle cevap verip, çekilin kenara

Teşekkür ederim,bende dırdır etmemem gerektiğini,çok iyi biliyorum zaman zaman oynamam gerektiğini onun için katlanmam gerektiğini ama inanın onlarla geçirmeyi düşündüğüm bir kaç saat bile bana işgence geliyor eşim de ailesini görmek istiyor hakkı var bana yapılanları gördüğünü söylüyor,e ailesine gitmek istediği zaman anın da aklımdan büyüğünden küçüğüne bana söyleyebilecekleri tavırları geçiyor gitmemek için nasıl çaba harcıyorum bilemezsiniz.Gördüğüm de elim ayağım kesiliyor yine birşeyler yapıcaklar,söyleyecekler ben cevap veremiyeceğim falan filan eşime haksızlık yapmak da istemiyorum:43:43:

Açık sözlü ol ve kendinle sinir harbi yaşama, senin sinirlerini bozuyorlarsa hemen cevabını ver kendini hasta etme arkadaşım en azından bu zaman kadar ben düşündüm bundan sonra onlar düşünsünler dersin.....

Eşim de çok zor durum da bir gün bana ya annemden ve de annenden boşan yada benden dedi.Gerçi herşey lohusalığımda bana yaşattıklarından sonra oldu.Daha öncede herşeyi sadece ikimiz yaptığımız için sıkıntılarımız vardı ama bana bu denli saygısız değildi kocam. Annesi ve kardeşlerinin kıskançlığı,senin ailen benim ailem kavgaları yüzünden ben bebeğime yeni doğum yapmışım kaç gün süt veremedim.O halde beni ailesiyle oturmaya zorladı.Şöyleki abisi ev almaya karar verdi e sadece babalarının oturduğu ev var eşimle beraber abisi almış ama anne baba oturuyor ev abisinin üzerine bir de!!!Lohusalığım da bunlar tutturmuş abisi yada biz eşimin ailesinin yanına taşınıcaz taşınan diğerine destek olucak böylece bir ev daha alınıcak ...Çıldırdım istemediğim bir hayat kalabalık,sözüm para etmiyor eşim beni dinlemiyor laga luga yok diyor babasıyla konuşuyor gelinlerde laga luga edemiyecek yani söz hakkımız yok eşimi tanıyamadım.Annemin evinde oturmak ağır geliyomuş v.s.....

Abisi ve yengesi kendi kendilerine taşındılar da K.validemin yanına bu saçmalıktan kurtuldum ama yaşadığım çaresizliği üzüntüyü küçücük bebekle ortada kalmışlığımı anne babamın bunlara şayit oluşunu ve eşimin kavgalar sonucunda git evden dediğim için bir gece eve gelmeyeşini unutamıyorum bu nedenden dolayı da unutamıyorum

Açık sözlü ol ve kendinle sinir harbi yaşama, senin sinirlerini bozuyorlarsa hemen cevabını ver kendini hasta etme arkadaşım en azından bu zaman kadar ben düşündüm bundan sonra onlar düşünsünler dersin.....

Eşimle kısasa kısas yaşamayayım diye o açık sözlülüğü kaybettim ben onun ailesine karşı.Şöyleki benim annem de az değil eşime iyi davranmaz yani çok kötüde değil ama sevmez, ne ailesini, ne kendisini,bunu da belli eder sağolsun kibirlidir.O da senin annen de bana bunu yaptı,kardeşin de bunu söyledi ama ben bir gün dile getirmedim sen niye böyle yapıyorsun der.Tama haklısın da ben artık bıktım der durur haklı da ben de bıktım ama elim de değil korkak değilim ama çekingen bir yapıp var onlara o an da cevap verme gereği duymuyorum çok seviyesiz oluyorlar özellikle de benim yaşlarımda ki görümcelerim bana hizmetçi muamelesi yapmaya,görümcelik yapmaya çalışınca..Eşim kocalarında görmedikleri için benim sana ilgimi kıskanıyorlar der boş boğazlar takılma der ama ne bilim yine karşılaşıcaz altta kalıcam deyip, hiç görmek bile istemiyorum; hep kaçmak istiyorum ama bu eşime haksızlık oluyor..:50:

herkeste aynı dert var sanırım takma kardeşim senden önemli bende ilk aylar kafayı yicektim kaynana bozuntusu bana açgözlü dahi dedi sırf geçinemiyoruz istanbulda dedim diye ( buarada bize evlenirken hiç yardım etmediler eşya almayı düğün yapmayı bırakın takı bile takmadı sağolsun ) il aylar eşimle birbirimizi yedik sırf ailesi yüzünden şimdi ne görüşüyorum ne yüzlerini görüyorum benden uzakta şeytanlarıa yakın olsunlar aşağlık insanlar sende takılma yuvana bak kocanla iyi ol ben kocamla iyi olmaya çalışıyorum ki onlarda çatlasın :1:

kaynanalar neyse de öle bi görumcem olsa bana hizmetci muamelesi yapsa allah yarattı demem patiska gibi yırtarım adamı

bak senin ailenle de sorunlar oluyormuş.peki eşin annenlere giderken sorun yaşatıyormu.bence bi karar alacaksınız ailelerimizi böyle kabul etcez.onlarla görüşcez ama sorunları evimize taşımıycaz diye.siz iyi olun.onlar ne yaparlarsa yapsınlar boşuna yıpratmayın birbirinizi

herkeste aynı dert var sanırım takma kardeşim senden önemli bende ilk aylar kafayı yicektim kaynana bozuntusu bana açgözlü dahi dedi sırf geçinemiyoruz istanbulda dedim diye ( buarada bize evlenirken hiç yardım etmediler eşya almayı düğün yapmayı bırakın takı bile takmadı sağolsun ) il aylar eşimle birbirimizi yedik sırf ailesi yüzünden şimdi ne görüşüyorum ne yüzlerini görüyorum benden uzakta şeytanlarıa yakın olsunlar aşağlık insanlar sende takılma yuvana bak kocanla iyi ol ben kocamla iyi olmaya çalışıyorum ki onlarda çatlasın :1:

Evet söylediğiniz çok doğru onlar çatlasın,uzak olmak en büyük şansım ama inanın artık büyük takıntı oldular bende gözümde çok büyütüyorum yaşadıklarım yüzünden hiç görmek bile istemyiyorum ama eşimle olduğum süre içinde onlarla bir hayata alışmam gerek:26:

bak senin ailenle de sorunlar oluyormuş.peki eşin annenlere giderken sorun yaşatıyormu.bence bi karar alacaksınız ailelerimizi böyle kabul etcez.onlarla görüşcez ama sorunları evimize taşımıycaz diye.siz iyi olun.onlar ne yaparlarsa yapsınlar boşuna yıpratmayın birbirinizi

Gerçekten benim ailemde eşimin cephesinden bakarsam,eşimi kabullenmediklerini çok belli ediyorlar özellikle de annem ama eşim lohusalığım da yaşanan olaylar dışında bunlara tepki göstermemiştir.Benim gelip gitmeme karışmaz gelip gider istediğim zaman problem yaratmaz.Hep söz veriyorum onlar yüzünden tartışmayalım diye ama ayda bir kerede olsa onlar yüzünden büyük bir kavga yaşıyoruz:(

offffffff napsakki, bana ne psikoloj ne aile terpisti fayda verir, saplantı çok zor bişey, kendi kendine halletmen gerek, şu çeneyi bir türlü tutamıyoruz ya, her seferinde hooopp bi konu oraya gidiyor malesef.. ve onlar orda o kadar düşmanlık yaparken keyif çatarken biz eşimizle onların saçma salak lafları yüzünden kavga ediyoz...

kaynanalar neyse de öle bi görumcem olsa bana hizmetci muamelesi yapsa allah yarattı demem patiska gibi yırtarım adamı

Cahil bir görümce kaynanadan daha beter oluyor inan zaten kaynanayı geline karşı dolduran onlar oluyor inan; bende 4 tane var özellikle büyüğü ve eşimden önceki ablası tam anlamıyla facialar.Anneme göre hep azarlıyacaksın onların tek anladığı dil bu ama gerçekten bu tarzım değil hem kırk yılda bir, bir araya geliyosun eşime karşı olmaz diyorum,onların seviyesine inilmez falan ama hadlerini bilmeyen insanlara da bildirmek şart.Geçen oğlumun doğum günün de, bu haddini bilmez görümcem, benden bir yaş büyüktür bir de ben orda servis yapıyorum kurulmuş herkesin içinde ;annem babam falan da var ''mokoko bana irmik tatlısı getir ''diye emir etti ben yemedim ''tepem attı tabi ama sakin olmam da gerekli bir yandan kalabalık, annemi biliyorum ben atlasam düz oda devam eder neyse eşimde kötü oldu ama bir şey demedi dedim bekle şu servisi yapayım bir yandan da düşünüyorum ne yapabilirim de şuna haddini bildireyim herkesi iki şer defa gezdim servislerini yaptım sıra ona gelince bebeğim zaten durmuyor onu yerden alıp eşime dedim ki canım ablana irmik koyarmısın sende dedim. Ortalık sessizleşti hemen morardı görümce hanım, dur dur ben alırım dedi kalktı.Şimdi bunlarda erkek hiç hizmet etmez kesinlikle kadınlar ayağına getirir falan ya e bende kardeşine böyle yapınca ne dedi kodu yaptılar arkamızdan eminim.:52:

bence bu konuya bide şöyle bakmalısınız sonuçta eşinizi yetiştiren o anne her şekilde idare etmeniz gerekir.gerektiği zamanlarda he he deyip geçmeniz gerekir.Önemli olan sizsiniz kendinizden başka birşeyleri önemsemeniz hata olur sizin için..kimse sizi üzdüğü için pişmanlık duymayacak siz üzüldüğünüzle ve kendinize dert ettiklerinizle kalacaksınız.
Bunlara takılmadan önce biras daha düşünmelisiniz kanaatimce..

offffffff napsakki, bana ne psikoloj ne aile terpisti fayda verir, saplantı çok zor bişey, kendi kendine halletmen gerek, şu çeneyi bir türlü tutamıyoruz ya, her seferinde hooopp bi konu oraya gidiyor malesef.. ve onlar orda o kadar düşmanlık yaparken keyif çatarken biz eşimizle onların saçma salak lafları yüzünden kavga ediyoz...

Biraz oynamak şart eşe karşı başka türlü olmuyor hep kavga hep gürültü.Ben eş terapistliğinin yararlı olabileceğini düşünüyorum ama çok pahalı maalesef ülkemizde:(

bence bu konuya bide şöyle bakmalısınız sonuçta eşinizi yetiştiren o anne her şekilde idare etmeniz gerekir.gerektiği zamanlarda he he deyip geçmeniz gerekir.Önemli olan sizsiniz kendinizden başka birşeyleri önemsemeniz hata olur sizin için..kimse sizi üzdüğü için pişmanlık duymayacak siz üzüldüğünüzle ve kendinize dert ettiklerinizle kalacaksınız.
Bunlara takılmadan önce biras daha düşünmelisiniz kanaatimce..

Evet çok haklısınız onar yüzünden evliliğimi hayatımı mafediyorum adeta.Ama inanın gerçekten elimde olmadan bana karşı tavırları,söyledikleri ve onlara karşı sessiz kalmam hep geliyor hep bunları düşünmekle geçiyor zamanım.Annesini bir yere kadar hoş görebiliyorum biliyorumki o da kızlarının dolduruşuyla daha çok hareket ediyor.Asıl kabul edemediğim şey;Kardeşini,abisini yada oğlunu düşünen insan ben eşimin ikinci eşiyim yani daha önce evlenmiş boşanmış biri hiç demiyorlar bu yuvası da bozulmasın biraz çenemizi tutalım hiç demiyorlar yada tavırlarımıza dikkat edelim tam tersine davranabiliyorlar:25:

zor olsada herşeyi duyma görme her söyleneni kafanda büyütme.eşinle senin ailen şöyle benim ailem böyle gibi laflara girme.sonuçta o insanlar aileleriniz mutlaka biraraya geleceksiniz.daha soğukkanlı ve vurdumduymaz ol.mümkün olduğuncada az görüşmeye çalış canım:31:

Siz galiba esinizin gozunde el kizisiniz ..
Oyle sey Mi Olur? Ailesinden once esi gelir taraflarin!!! Hayat arkadasi,Cocugunun Annesi/babasi..
Anne ,kardes artik daha sonra gelirler,.. Sahsen Kimse kendisini el kizi olarak goren biriyle, evlenmez,evli kalmak istemez.
YOK oyle sacmalik...

Konu sahibi sana gelince arkadasim,sana tavsiyem esine yansitma,kaynananla gorumcenle olan sorunlarini kendi basina onlarla konusarak hallet.
erkekler boyle durumlara gelemezler.Ailesi oldugu icin degil..Onun aileside esinizle hep sizin yuzunuzden kavga etse,bunuda istemez.Anlatmak isdedigim bu yani.

zor olsada herşeyi duyma görme her söyleneni kafanda büyütme.eşinle senin ailen şöyle benim ailem böyle gibi laflara girme.sonuçta o insanlar aileleriniz mutlaka biraraya geleceksiniz.daha soğukkanlı ve vurdumduymaz ol.mümkün olduğuncada az görüşmeye çalış canım:31:

Teşekkür ederim eşim ve oğlum için en önemlisi de kendim için yeniden başlayacağım herşeye daha vurdumduymaz olucağım,en azından eşime böyle yansıtıcağım:)

Siz galiba esinizin gozunde el kizisiniz ..
Oyle sey Mi Olur? Ailesinden once esi gelir taraflarin!!! Hayat arkadasi,Cocugunun Annesi/babasi..
Anne ,kardes artik daha sonra gelirler,.. Sahsen Kimse kendisini el kizi olarak goren biriyle, evlenmez,evli kalmak istemez.
YOK oyle sacmalik...

Konu sahibi sana gelince arkadasim,sana tavsiyem esine yansitma,kaynananla gorumcenle olan sorunlarini kendi basina onlarla konusarak hallet.
erkekler boyle durumlara gelemezler.Ailesi oldugu icin degil..Onun aileside esinizle hep sizin yuzunuzden kavga etse,bunuda istemez.Anlatmak isdedigim bu yani.

Haklısınız erkekler böyle konularda huzur veren hangi tarafsa sanırım o taraftan oluyorlar; tabiri caizse dır dır yapan taraftan kaçıyorlar:)

Back
X