Günaydın arkadaşlar. Bana çocuk psikolojisiyle ilgili güzel ve doğru bilgiler veren kitap, site vb. kaynak isimleri verebilir misiniz? Ama çok genel olmasın, aşağıda verdiğim örnekteki gibi durumlarda ne yapacağımı bilemiyorum.
Mesela arkadaşlarım bize geliyor,aynı yaşta çocukları var. Kızım bazen eşyalarını çok güzel paylaşıyor bazen de vermek istemeyip kavga ediyor. Ya da biz oraya gittiğimizde onlar vermek istemeyince sinirleniyor ağlıyor,hatta vuruyor çocuğa
O an biz olmasak bildiğiniz mahalle kavgası çıkarır. Annesi uyardığında hafif kızdığında hemen bana gelip şikayet ediyor.Aynı şekilde gün içinde bir yaramazlık yapmışsa annemden ya da babannesinden teyzesinden azar işitmişse yine gelip şikayet ediyor. Ben şimdi "Ama kızım böyle yapmaman lazım..."diye başlayan cümleler kuruyorum ama bu sefer de "Suçlu benim,susup oturmalıyım" gibi bir hisse kapılıp haklı olduğunda haksız olduğunda susup sinmesinden korkuyorum,şikayet etmesini de istemiyorum. Yani bunun gibi bir sürü ikilemde kaldığım mevzu var. Çocuk eğitmek ne zormuş. 
Mesela arkadaşlarım bize geliyor,aynı yaşta çocukları var. Kızım bazen eşyalarını çok güzel paylaşıyor bazen de vermek istemeyip kavga ediyor. Ya da biz oraya gittiğimizde onlar vermek istemeyince sinirleniyor ağlıyor,hatta vuruyor çocuğa