Psikolojiyle ilgili kaynak tavsiyesi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Günaydın arkadaşlar. Bana çocuk psikolojisiyle ilgili güzel ve doğru bilgiler veren kitap, site vb. kaynak isimleri verebilir misiniz? Ama çok genel olmasın, aşağıda verdiğim örnekteki gibi durumlarda ne yapacağımı bilemiyorum.
Mesela arkadaşlarım bize geliyor,aynı yaşta çocukları var. Kızım bazen eşyalarını çok güzel paylaşıyor bazen de vermek istemeyip kavga ediyor. Ya da biz oraya gittiğimizde onlar vermek istemeyince sinirleniyor ağlıyor,hatta vuruyor çocuğa :( O an biz olmasak bildiğiniz mahalle kavgası çıkarır. Annesi uyardığında hafif kızdığında hemen bana gelip şikayet ediyor.Aynı şekilde gün içinde bir yaramazlık yapmışsa annemden ya da babannesinden teyzesinden azar işitmişse yine gelip şikayet ediyor. Ben şimdi "Ama kızım böyle yapmaman lazım..."diye başlayan cümleler kuruyorum ama bu sefer de "Suçlu benim,susup oturmalıyım" gibi bir hisse kapılıp haklı olduğunda haksız olduğunda susup sinmesinden korkuyorum,şikayet etmesini de istemiyorum. Yani bunun gibi bir sürü ikilemde kaldığım mevzu var. Çocuk eğitmek ne zormuş. :(

genelde genel oluyor anlatımlar ya,
örnekli anlatımlar içeren öneriler olursa diye ben de konuyu takip edicem.

ben Adem Güneş ve Haluk Yavuzer'in bazı kitaplarını edinmiştim.

genelde genel oluyor anlatımlar ya,
örnekli anlatımlar içeren öneriler olursa diye ben de konuyu takip edicem.

ben Adem Güneş ve Haluk Yavuzer'in bazı kitaplarını edinmiştim.
Benim denk geldiklerim de hep genel anlatım, internetten parça parça takip ediyorum o yüzden. Adem Güneş'in paylaşımları faceden bana da düşüyor,takip ediyorum. Beğenmeyeni de çok ama çoğunu doğru buluyorum ben.

Benim denk geldiklerim de hep genel anlatım, internetten parça parça takip ediyorum o yüzden. Adem Güneş'in paylaşımları faceden bana da düşüyor,takip ediyorum. Beğenmeyeni de çok ama çoğunu doğru buluyorum ben.

bazı önerileri sadece muhafazakar kesime uygun.
ama genel olarak çocuğa bakış açısını ben de beğeniyorum.
çok faydalandığım görüşleri var.

Yankı yazgan'ın düşe kalka büyümek diye bir kitabı vardı.
Teşekkür ederim not alıyorum. Örnek vererek anlatımları var mı? Mesela ben okuduğumda verdiğim örneğin çözümünü bulabilir miyim? Ya da buna benzer konuların çözümlerini?

Doğan cüceloğlunun kitaplarını okumadım ama çocuklarla ilgili anlatımları çok güzel sürekli videosunu izliyorm.

Ama bence bunlar normal. Ortamlarda nasıl davranıcanı yavaş yavaş çözücek. Belliki tek düze bir alışkanlıkla gitmiyo. Ona biraz zaman verin sadece şikayetin kötülüğü anlatın bence.
Kızımda tıpkı öyleydi çünkü :)

Adem güneşi sevmiyorum aslında bende merak eduıyorum kıtaplarını alıp hepsını okumayı dusunuyorum

Sabiha paktuna var bir de

Örnekle olmaz ama genelde zira her birey özeldir ama şikayete vs ilişkin vardır bir şeyler

Kızının paylaşmak istememesi vs normal ama kreşte alıyorlar bunları genelde 3 yaş sonrası

Pratik öneri de koca kürek ne varsa toplayıp parka gitmek herkesle paylaşmak

Meyve ceviz gibi küçük parçalı ve bir tane verince bitmeyecek bir şeyler de iyi olur

Çok ünlü bir psikoloğun acayip problemli çocuğuyla muhatap olduğumdan beri, hiç bir psikoloğun laflarına kitaplarına inanmıyorum artık. Her çocuğun ve ailenin özel olduğuna, tek çeşit kalıpla çocuk yetiştirilemeyeceğine inanıyorum. Çocuğunu en iyi sen tanıyorsun, ona göre hareket et kitaplarla değil.

Doğan cüceloğlunun kitaplarını okumadım ama çocuklarla ilgili anlatımları çok güzel sürekli videosunu izliyorm.

Ama bence bunlar normal. Ortamlarda nasıl davranıcanı yavaş yavaş çözücek. Belliki tek düze bir alışkanlıkla gitmiyo. Ona biraz zaman verin sadece şikayetin kötülüğü anlatın bence.
Kızımda tıpkı öyleydi çünkü :)
Sanırım sürekli çocuklarla eşya,oyuncak paylaşımında bulunmadığı için hırçın davrandığı zamanlar oluyor. Bunu daha çok sosyalleştirerek aşabiliriz de işte şikayet mevzusu ne olacak. Altta kalmasın ezilmesin,özgüvenli olsun diye yargılamadan dinliyorum ama yanlış mı yapıyorum bilmem

Son düzenleme:
İlginç bir konuymuş...
Ben de sessizce takip etmek isterim,iznin olursa arkadaşım...
Yanlış anlama sadece merak benimkisi...

Takip ediyorum.

Adem güneşi sevmiyorum aslında bende merak eduıyorum kıtaplarını alıp hepsını okumayı dusunuyorum

Adem güneşin kitaplarını okuyacaktım. Netten gördüğüm kadarıyla fena değil. Sen neden sevmiyorsun cute, düşünce mi akıcılık mı iyi değil.

Çok ünlü bir psikoloğun acayip problemli çocuğuyla muhatap olduğumdan beri, hiç bir psikoloğun laflarına kitaplarına inanmıyorum artık. Her çocuğun ve ailenin özel olduğuna, tek çeşit kalıpla çocuk yetiştirilemeyeceğine inanıyorum. Çocuğunu en iyi sen tanıyorsun, ona göre hareket et kitaplarla değil.
Çoğu konuda böyleyim,zaten her aile her çocuk farklıdır. Bazı konuların tek bir cevabı olmaz ama sen olsan mesela sana şikayet etmemesi,konuyu özgüvenli şekilde kendi çözmesi için ne yaparsın? Konuşunca bu sefer hepten susar,kendini suçlu görür,bir daha da bişey anlatmaz ezilir diye nasıl konuşacağımı bilemiyorum

hadi ya nil, üzüldüm gerçekten, bazen ebeveynler olarak çıkar yol bulamayınca mecbur uzmanlara güveniyoruz. bir bildikleri vardır diye.

K. Validenin eski komşusu hacettepe pdr mezunuymuş. Ama çocukları çok fenaymış. "Terzi kendi söküğünü dikemez". Sözü mü doğru acaba

Takip ediyorum.

Adem güneşin kitaplarını okuyacaktım. Netten gördüğüm kadarıyla fena değil. Sen neden sevmiyorsun cute, düşünce mi akıcılık mı iyi değil.
Neden sevmedıgımı hatırlamıyorum bıle ılk duyuldugu zamanlarda kullandıgı kelımeler hosuma gıtmemıstı ama bende suanda sosyal medyadan takıp edıyorum kendısını bazen hep aynı teraneyı yazıyor buda dıyorum ama gene de okuyasım var ne kaybederım kı dıyorum

Haluk Yavuzer
Yankı yazgan'ın düşe kalka büyümek
Doğan Cüceloğlu
Sabiha paktuna
Mahallenin en mutlu yumurcagi

Not alındı,başka var mı?:KK39:

demek ki neymiş terzi kendi söküğünü dikemezmiş :))

Back
X