Hamur İşleri puf-parmaklar

kedi dili

EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK!
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
829
7
641
bu tarifi ben ilk 10 yaşında yapmıştım,kendi başında,herkez çok şaşırmıştı,çok güzel ve yumuşacik puflar olmuştu,çayın yanında güzel yeniyor..sizinle de paylaşmak istedim..

margarin tavada eritin,ılık olsun,

1 su b.ılık süt
250 gr margarin(tavada eritin,ılık olsun)
1 paket kuru maya(yarım bardak ılık suda eritin)
1 paket vanilya
3 yumurta
10 y.kaş.toz şeker
0,5 ç.kaş.tuz
un

bir kapta-şeker ve yumurta iyice karıştırın,sonra diğer malzemeleri ekleyin,en son un yavaş yavaş ekleyin,hamur kulak memesi gibi yumuşak olsun,
kabı bir bezle örtüp,buzdolabına kaldırın,orda 40dk kalıcak,sonra,hamura azcik daha un ekleyin,ve yoğrun,yumuşak ve ellere yapışmasın,ama sert olmasın,
küçük parçaları koparıp oklava ile daireler açın,çok ince yada kalın değil,0,3 mm kadar,üçgenleri kesip, içine koyacağınız malzemeleri koyun(normalde bi dilim elma,armut,bu sefer ben tuzsuz peynir koydum) ,,parmaklar,,gibi en geniş yerden içe doğru sarın,
yağlanmış tepsiye yerleştirin,çok sık olmasın,üzerine yumurtanın sarısını sürüp daha önceden 160-170 dereceye kadar ısıtılmış fırına yerleştirin,
hemen soyleyim çok çabuk pişiyorlar,fazla onları yalnız bırakmayın

Son düzenleme:
$Photo-0251l.webp $Photo-0254l.webp $Photo-0255.webp $Photo-02i56.webp i $Photo-025,9.webp $Photo-02i61.webp
$Photo-0265kj.webp $Photo-026k2.webp :nazar:afiyet olsun,umarım beğenirsiniz:69:

ço değişik bir tarif.Yani mayalı tarifler genelde üstü kapatılıp dinlendirilir ya.bunda margarin var ve dolapta bekletiliyor.eminim daha güzel oluyordur.deneyip yazarım cnm.ellerine sağlık ayrıca güzel görünüyor.

ço değişik bir tarif.Yani mayalı tarifler genelde üstü kapatılıp dinlendirilir ya.bunda margarin var ve dolapta bekletiliyor.eminim daha güzel oluyordur.deneyip yazarım cnm.ellerine sağlık ayrıca güzel görünüyor.
afiyet olsun,bal şeker olsun:69:, evet,bu buzdolabında beklemeli:61:,tarif çok kolay ve çabucak pişiyorlar:79:,değişik ama denemeye değer:81:

ben vanilyayı anlayamadım tatlıda giderde tuzluda nasıl bir tat oluyor.
:61: hamur hafif tatlı oluyor,tuzlu değil,normalde ben meyva dilimleri kulanıyorum,bu sefer evde yoktu,ben de tuzsuz peynir kullandım,tadı hafif tatlı,kesinlikle tuzlu gelmedi,künefede peynir kullanılıyor(gerçe eriyor,ama tuzlu olmuyor)benim ordan aklıma gelmişti(lor veya tuzsuz başka peynir de olabilir,kaşar olmasın erir),ve inan çok ta güzel tadı oluyor:nazar:,ben aşırı tatlı sevmem,bu tam tadımda:69:

Son düzenleme:
Back
X