boş durmuyon abla
annemde bugün pırasalı kıymalı börek yaptı
Eki Görüntüle 938441
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yapılışı:
İlk önce mayayı ılık sütle eritiyoruz. Mayamız kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki diğer malzemelerimizi ekliyoruz, daha sonra un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edip, mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamurumuzdan kurabiye hamuru kadar alınıp, yuvarlak şekil veriyoruz.(İçine biraz katıyağ sürüyoruz) Üzeri için yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside mayalandırmaya bırakıyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR..
Nevreste cahilliğime ver ama 5 yemek kaşığı şeker ile tatlıya falan mı dönüşüyor poğaça yoksa bildiğimiz poğaça mı ?
Tatlılar konusunda fena değilim ama bir türlü şu poğaça işini öğrenemedim artık üstüne gidip başarmak istiyorum.
Canım bu şekerli bir poğaça ama isteğe bağlı şekeri azaltabiliriz
Senin tarifini görünce hemen atladım Nevreste, damak tadı konusu işte şekerli poğaçaları bir türlü sevemedik.
Bana önerebileceğin güzel bir poğaça tarifin var mı peki ?
Ne zaman yapsam sert oluyor, ekmek gibi. Böyle yumuşacık bir poğaça yapmak istiyorum.
Canım bu tarif benim topiğimden denemiş bir tarifben denedim deneyen beğenen arkadaşlar oldu umarım beğenirsin
POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıcak su
1 paket instant maya ya da bir adet yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta(sarısı üzerine akı hamura)
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
peynir maydanoz
Yapılışı
Süt ve sıcak su karıştırılıp ılık bir karşımın elde edilir,bir paket maya ılık karışıma ilave edilip maya eritilir.Sırasıyla,yağ,yumurta akı .şeker ve tuz eklenip karıştırılır ve unu ilave edilir yumuşak fakat ele yapışmayacak bir hamur yapılır ve en az yarım saat hamur dinlenirilir.Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp içine arzu edilen malzeme konur,ben peynir ve maydanoz kullandım,şekil verip tepsiye dizilir,üzerine ayrılan yumurtas arısı sürülüp arzuya göre susam ya da çörek otu ilave edilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Nevreste sonucunu bildirmeye geldim.
Poğaça şimdiye kadat yaptıklarım arasında en iyisiydi. 2 tepsi yaptım eşim tekini bitirmek üzere .
Sanki biraz yavan gibi geldi bana peynirli bir de patatesli denemek istiyorum.
Çok teşekkür ederim.
LEki Görüntüle 938441
Malzemeler:
•2 yumurta
•1 su bardağı ılık süt
•1 paket yaş maya
•1 paket kabartma tozu
•5 yemek kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•Yarım su bardağı zeytin yağı
•2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
•Yarım su bardağı yoğurt
Yapılışı:
İlk önce mayayı ılık sütle eritiyoruz. Mayamız kabardıktan sonra oda sıcaklığındaki diğer malzemelerimizi ekliyoruz, daha sonra un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edip, mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamurumuzdan kurabiye hamuru kadar alınıp, yuvarlak şekil veriyoruz.(İçine biraz katıyağ sürüyoruz) Üzeri için yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside mayalandırmaya bırakıyoruz. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR..
L
Abla buna benzer bı tarıf ben de yapıyorum ama benım kı hep hamur oluyo guzel olmuyo,daha doğrusu ben bu poğaça börek olayını yapamıyorum.tatlılarım çok guzel olur ama
Canım fırınından kaynaklı olabilir mi:26:Yada hamuru kuru mu yapıyorsun:44:Az mayalandırıyorda olabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?