• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama puregon iğnenin amacı 1 den çok yumurta oluşmasını mı sağlamak!!(3. aşılamam iğneyle)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

31 temmuz

Rabbim kapındayım....................
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
713
184
323
2 aşılama oldum ikisinde de klomen kullandım 1 yumurtam gelişti ama iki aşılamamda negatif, bende yumurtlama problemi yok, eşimde aşılama için hatrı sayılır miktarda sperm var, yıkama sonrası9-10 milyon arası değişiyor sayısı, hareketlilik fena değil, ama doktorum 3. ve son aşılamamda puregon iğne kullanacak henüz daha tam konuşmadım ayrıntısını, acaba bu iğnenin amacı birkaç yumurta oluşturup aşılamada tutma ihtimalini arttırmakmı? (yumurta sayısı artınca tutma ihtimalide artar tabi paralel olarak)...................
arkadaşlar, bir profesör olacak kadar olan engiiiin bilgilerinizi esirgemeyin lütfen!!!:51:

bende seninle aynı tedaviyi gördüm iki klomen 1 puregon klomenle tek yumurta oldu doktor sayıyı artırmak için puregona geçti ama yine ek oldu ve aşılama tutmadı ikinci ay hiç olmadı tabi aşılama iptal doktor tüp bebeğe geçmemi söyledi bu ilaçla çok yumurta olmalıymış ama ne yazıkki bana fayda etmedi bide yaşı 23ten büyüklere rapor çıkarıyorlar eğer ilerde devlette tüp bebek durumu olursa o raporu kullanırsın tabi gittiğin yer sgk ile anlaşmalı ise inşallah hiç bunlara gerek kalmadn hamile kalırsın arkadaşım

bende seninle aynı tedaviyi gördüm iki klomen 1 puregon klomenle tek yumurta oldu doktor sayıyı artırmak için puregona geçti ama yine ek oldu ve aşılama tutmadı ikinci ay hiç olmadı tabi aşılama iptal doktor tüp bebeğe geçmemi söyledi bu ilaçla çok yumurta olmalıymış ama ne yazıkki bana fayda etmedi bide yaşı 23ten büyüklere rapor çıkarıyorlar eğer ilerde devlette tüp bebek durumu olursa o raporu kullanırsın tabi gittiğin yer sgk ile anlaşmalı ise inşallah hiç bunlara gerek kalmadn hamile kalırsın arkadaşım

bilmukabele arkadaşım, inşallah. klomenle yumurtam 1 tane oluştu, aslında yumurta problemimde yok, bakalım puregon kaç tane yapacak!

Yumurta sayisi kullanilan ilaca degil, dozuna bagli. Tabi ki kisinin fizyolojik ihtiyacina da bagli. Ben puregon kullandim tek yumurtamin gelismesini istedi doktorum. Cok yumurta gelismesi halinde cogul gebelik olusabilecegi icin asilamayi iptal edecegiz dedi. Tutu mu, tutmadi. Kismet degilmis demek ki...
Insaallah sizlerin asilamalariniz olumlu sonuclanir. Allah yardimciniz olsun...

Yumurta sayisi kullanilan ilaca degil, dozuna bagli. Tabi ki kisinin fizyolojik ihtiyacina da bagli. Ben puregon kullandim tek yumurtamin gelismesini istedi doktorum. Cok yumurta gelismesi halinde cogul gebelik olusabilecegi icin asilamayi iptal edecegiz dedi. Tutu mu, tutmadi. Kismet degilmis demek ki...
Insaallah sizlerin asilamalariniz olumlu sonuclanir. Allah yardimciniz olsun...

canım ben anlamadım şimdi:44: yani yumurta fazla olunca çoğul gebelik te olabilir eee peki niye aşılamyı iptal edeceğiz demiş zaten bizim amacımız bebek sahibi olmak

bende önümüzdeki ay ilk aşılamamı olacağım kısmet olursa şahsen ben çok isterim ikiz olsun zaten yanıyoruz bebek hasretiyle:14: ah keşke olsa tutsa 2 tane

ayrıca benim ardaşım geçen ay 8 yumurtasıyla aşılama 5 tanesi çatlamış çok şükür şimdi hamile:49: allahım bizlere de nasip etsin yarabbim

canım ben anlamadım şimdi:44: yani yumurta fazla olunca çoğul gebelik te olabilir eee peki niye aşılamyı iptal edeceğiz demiş zaten bizim amacımız bebek sahibi olmak

bende önümüzdeki ay ilk aşılamamı olacağım kısmet olursa şahsen ben çok isterim ikiz olsun zaten yanıyoruz bebek hasretiyle:14: ah keşke olsa tutsa 2 tane

ayrıca benim ardaşım geçen ay 8 yumurtasıyla aşılama 5 tanesi çatlamış çok şükür şimdi hamile:49: allahım bizlere de nasip etsin yarabbim

Her hastanenin protokolu farkli demek ki. Cogul gebelik benim de istedigim bir sey degil aslinda, ama Allah verirse elbette isterim ve bakarim.
Allah gonlune gore versin canim, insaallah istedigin kadar bebegin olur..
Arkadasinda 8 yumurta gelismis, 5 tanesi catlamis ve bir tanesi mi dollenmis? Hem arkadasini hem de bu enteresan matematik denklemini kuran doktoru tebrik ederim :)
Amin canim Allah isteyen herkese saglikli ve hayirli evlatlar versin...

Her hastanenin protokolu farkli demek ki. Cogul gebelik benim de istedigim bir sey degil aslinda, ama Allah verirse elbette isterim ve bakarim.
Allah gonlune gore versin canim, insaallah istedigin kadar bebegin olur..
Arkadasinda 8 yumurta gelismis, 5 tanesi catlamis ve bir tanesi mi dollenmis? Hem arkadasini hem de bu enteresan matematik denklemini kuran doktoru tebrik ederim :)
Amin canim Allah isteyen herkese saglikli ve hayirli evlatlar versin...

tabi canım dediğin gibi farklı olabilir :31:allah hepimizin gönlünü göre verin canım rabbim hepimize çifter çifter nasip etsin inşş :21:
niye canım dr uyguladığı tedavi sana tuhaf geldi :53:

tabi canım dediğin gibi farklı olabilir :31:allah hepimizin gönlünü göre verin canım rabbim hepimize çifter çifter nasip etsin inşş :21:
niye canım dr uyguladığı tedavi sana tuhaf geldi :53:

Amin, guzel dualarin icin tsk ederim. Tuhaf degil, enteresan. Ayni dr. da ilk asilamasi mi bu? Yani diyecegim o ki yumurta ve sperm kalitesinde sorun yoksa gebelik olusmamasi imkansizmis :9: Dr. un adini ve nerde oldugunu bildirmeni rica edebilir miyim?

klomen de günde üç tane filan içilince yumurta sayısı fazla olabiliyo..ama aşılamada 2 yumurtadan fazla yumurta oluşursa prosedür gereği iptal edilir.çünkü çoğul gebelik riskli görülür...genelde puregonla birden fazla yumurta oluşur onu ayarlamak zor olduğu için en son tercih edilir..aşılama, tüp öncesi 3 kere denendiği için son denemde artık çoğul gebelik yani en iyi ihtimalle ikiz göze alınarak iğneli tedavi uygulanır...buda tabi şansı arttırır...

Kızlar merhaba bana da doktorum klomenin birden fazla yumurtlama yaptığını söyledi (Klomenle ikizi olan arkadaşım var)Ama ikiz yada üçüz doktorlar için başarısızlıkmış. Ama Puregonla 1 yumurta sağlıklı olurmuş. Ama dozlarını doktor sık muayene ile ayarlar. Eğer Puregonla yumurta yeterince gelişmemiş yada fala gelişmişse dozu size göre ayarlanmamıştır. Her iki tedaviyi de fazlasıyla oldum. Tecrübeyle sabit :(

başlık eskiymiş ama belki sonradan okuyanlae olur. bende ilk aşılamaya merional ile başlandı 75likti tek yumurta oluştu ve tutmadı. şimdi ikinci aşılamada yumurta sayını 2 yapmaya çalışcaz daha fazla olursa aşılamayı iptal edip yumurta toplama ihtimalimiz var dedi. ilaç dozumu 100e çıkardı doktor. puregon verilme nedeni 100lük dozunun kalemle kolay ayarlanıp vurulması. elimde iki tane de merional kaldı geçen aydan ama her seferde 75lik iğneyi 100 yapıp vurmak zor olur o yüzden bunu yazıorum dedi hemşire.

selam kızlar bende aranıza yeni katıldım bana da doktor dün puregon 900 dverdi faydasaını gören oldumu acaba daha önce klomen kullandım çatlatma iğnesi kullandım ama fayda etmedi :( 9 tane kullanıp cumartesi günü kontrole gitcem en son çatlatma iğnesi olucam olurmu ki faydası kızlar :(

Back
X