Sivilceli Ciltler pusuya yatmış sivilcelerimin direnişini kırma çabam

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

venussel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
489
266
103
izmir
Şuanda hayatımı işim ve sivilcelerimden ibaret yaşıyorum arkadaşlar çünkü yüzümde resmen bir savaş var .. Daha dün cildimi istediğim tonda açmış mutlu mesut sağlıklı yaşarken Bir kaç haftadır sakinlemiş cildimden dolayı şımarıp hunharca cips yerken üstelik adet dönemime bu kadar az kalmışken bu senoryoyu beklemiyor değildim. Tamam hakkettim ama bu kadarda değil. Resmen yüzüm mayın tarlasına döndü!!!
Bugün geldiğim noktada sudokrem, cosmet uygulama jeli ,hindistan cevizi yağı ,kayısı yağı,lavanta sabunu,pirinç sabunu üzüm çekirdeği sabunu ,yaş maya maskesi, pirinc unu maskesi, kil maskesi, cosmed peeling krem, akne bakım günlük kremi, sebıum global,akn,arap kızı kremi , gül suyu,maden suyu,elma sirkesi.... kısaca elime ne geldiyse (sivilceyi kurutabildiği iddaa edilen neredeyse herşeyi) denedim ama birini pusturup yenisiyle savaşmaktan başka bir işe yaramadı bu canım her biri ayrı övülen ürünler.
Şuan gül suyuna kiraz sapı, defne yaprağı, tarçın kaynatıp demlendirip tonik olarak kullanmayı deniycem aranızda deneyen vasa veya önerisi olan varsa çoook mutlu olurum cinnet geçirmek üzereyim çünkü

demleniyor yarın kullanıma hazır olacak umarım daha önce bu toniği kullanan birisi vardır ciltte alerjik reaksiyona sebep olacağını sanmıyorum ama bir kullanıcı yorumu olsa çok daha iyi olacak...

Ben bölgesel olarak yani sadece sivilcelerin üstlerine, yarım çay kaşığı himalaya tuzu ve karbonatı 1 yemek kaşığı maden suyuyla sulandırıp tam üstlerine pamukla uyguluyorum, normalde 30 dk tutup yıkıyodum ama dün gece yanağımda birden çıkan sivilceye sürüp yattım, sabaha kurumuş haldeydi.

Ben bölgesel olarak yani sadece sivilcelerin üstlerine, yarım çay kaşığı himalaya tuzu ve karbonatı 1 yemek kaşığı maden suyuyla sulandırıp tam üstlerine pamukla uyguluyorum, normalde 30 dk tutup yıkıyodum ama dün gece yanağımda birden çıkan sivilceye sürüp yattım, sabaha kurumuş haldeydi.
Bende hazirladig tonigi kullanmaya basladim rahatlatti biraz elma sirkesi limon suyu falan ugrasa ugrasa ufak siskinlik kaldi ancak yarin birde onu deneyim himalaya tuzunu bilmiyordum kristal tuza benziyor sanirim ovar suan elimde kristal tuzlami denesem

Kil maskesi haricinde diğer saydığınız-özellikle de doğal kürler- kişiden kişiye değişen, kimisine iyi gelip kimisine kötü gelen ürünlerdir. Kullandığınız doğal kürler gözenekleri tıkayabilir, gözeneklerin tıkanması da sivilceye sebep olur zaten. Artı kolajen üretimini de engelleyebilir, kolajen üretimi engellenirse sivilce geçerken iz bırakır. O yüzden her şeyi sürmeyin derim.

Sivilcenin iz bırakmadan geçmesi için cildin kolajen üretmesi gerekir; Sudocrem'i bilmiyorum ama Madecassol, aşırı kolajen üretimini engelliyor, o yüzden aktif sivilceler üzerine sürmeyin, aksi takdirde sivilce geçerken iz bırakır. Sivilceler geçtikten sonra hücre yenilenmesini desteklemek için-haftada 2 kere filan kullanabilirsiniz tabii.
Sivilceleri kurutmak ve iz bırakmadan geçmesi için içerisinde salisilik asit, laktik asit, mandelik asit bulunan ürünler kullanın.

Son düzenleme:
Back
X