Rahatlıkta son durum..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Bu akşam misafirliğe eşimin teyzesi ve kızı geldi..
Oruç tutmayın boşverin böyle şeylere inanılır mı tutup ne yapacaksınız sizi o mu kurtaracak filan gibi laflar ettiler.
Tutmayın diye baya baya ısrar ettiler.
Biz eşimle cvp dahi vermedik.
Konu dini olarak anlaşılmasın sadece konu burda saygı meselesi bence. İnanmak inanmamak kişinin kendi bileceği iş fakat ısrar edip ikna etmeye çalışmak aşırı saçma geldi açıkçası..bizim fikrimizi bildikleri halde yani
..Yuh dedim yani.. Bazen cidden sinirleniyorum ama bu insanlar anlamaz diye bi kelime dahi etmiyorum hiç uğraşamayacağım.. Sz olsanz napardnz?

Şimdi ben bunun dertlik kısmını çözemedim; geldiler sıkboğaz ettiler gittiler... Tamam sorun nedir?

"İbadetler kişiseldir, nasıl ki sizinki beni enterese etmiyorsa, bizimki de sizi etmez. Size tutmuyorum, fikrinizi de sormadım, bu konudan da sıkıldım. Bi akşam kahvesi içer miyiz?" savuşturursunuz, biter gider yani.

Siz de onlar gidince koştur koştur gelip buraya konu mu açtınız?

Boşverin cevap vermemek bence de en iyisi. Herkesin fikri, dini inancı kendine kalmış.

Sinirleniyorum birgün kıracağım o olacak yani.. Ne yapsamda bu konular açılmasa yada kırılmadan ağzının payını versem diye akıl almk için açtm konuyu

Sinirleniyorum birgün kıracağım o olacak yani.. Ne yapsamda bu konular açılmasa yada kırılmadan ağzının payını versem diye akıl almk için açtm konuyu

E "Sıkılıyorum bu tip konulardan, rica edeceğim yani oturup ibadetleri tartışacak değilim herhalde bu yaştan sonra, herkesinki kendine, boşverin" deyip geçersiniz ne var ki bunda? Sinirlenecek bir şey değil, demek öyle lafını ayarlamayı bilmeyen yönleri var, sıkıyorlar insanı, kibarca ikaz eder, konuyu değiştirirsiniz.

bana da tut diyorlar sürekli. ben de "o insanlar" laftan anlamayacağı için "herkesin tuttuğu kendine puahsjshs" diyip konuyu kapatıyorum. bir kere cevap verin bir daha demezler zaten.

Dini olarak değilde saygı olarak yorumlar gelirse sıkıntı olnz bnce burda tek sıkıntı saygı bnce yoksa kmse kmseyi ilgilndrmemeli
tartışmaya açık bir konu
Bunkarı duymamazlıktan gelin
İciniz nasıl rahat ediyorsa ona devam edin
Herkes kendi inandığını,doğrusunu savunur
Zaten sizde tartışmaya girmemişsiniz takmaya gerek Yok
Farklı düşüncede olduğunuz insana,oruç tutacağınızı söyleminiz paylaşmanız bile hata zaten
Geçiştireceksiniz böyle konuşmaları ki,tatsızlık çıkmasın

Ben size tutun diye baskı yapiyor muyum? Hayir.
O zaman siz de bana tutmayin diye baski yapamazsiniz. Karismayin diyin.
Bisey demediginiz surece hep surecek bu. Bisey soylediginizde de mutlaka kirilacaklar. Kirmadan cozmek pek mumkun degil gibi. Karismayin bir daha deyip kapatin konuyu.

Ban yemesem bari :)

Tutan tutar ,tutmayan tutmaz ,kime ne ?!
Bunun baskısı mi olur ? Madem onlar saygı duymuyor ,sen de saygisizca laflarini kesip ,hadi evli evine ,köylü köyüne, daha sahura kalkacağız ,deseydin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…